Ολυμπιακός: Το «μαύρο κουτί» στο Βελιγράδι

Ολυμπιακός: Το «μαύρο κουτί» στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός είχε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στο Βελιγράδι, κάτι που μαρτυρά και η στατιστική. Τα πολλά λάθη, το τραγικό ποσοστό στα τρίποντα και το ντεφορμάρισμα του Σλούκα.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν και ηττήθηκε με 90-75, σε ένα ματς που λίγα πράγματα λειτούργησαν σωστά για τους ερυθρόλευκους, που η αλήθεια είναι πως δεν εμφανίστηκαν όπως έχουν συνηθίσει τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (ο οποίος παρακολούθησε το ματς από την Ελλάδα) πέρα από το πρώτο πεντάλεπτο του ματς είδε τους Σέρβους να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ, με τον Ολυμπιακό να κάνει σχεδόν τα πάντα λάθος από εκεί και μετά. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Μετά από αυτή την καταπληκτική σεζόν που διανύει η ελληνική ομάδα, φυσικά και μια ήττα είναι στο πρόγραμμα, ειδικά μέσα στην κατάμεστη Stark Arena και με έναν αντίπαλο όπως η Παρτιζάν, η οποία στον δεύτερο γύρο είναι εκπληκτική και φουλάρει για οκτάδα.

Όμως ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε το εξαιρετικό παιχνίδι της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά τα δικά του λάθη, που ήταν πολλά και φυσικά τη δική του αστοχία από μακριά, που έφτασε κοντά στο να γράψει αρνητική ιστορία.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες αν και σε ακόμη ένα ματς είχαν πολύ καλή δημιουργία και κυκλοφορία της μπάλας, έκαναν πολλά λάθη, περισσότερα από τον μέσο όρο τους. Συνολικά, στο ματς ο Ολυμπιακός είχε 15 λάθη που είναι πάρα πολλά (12.8 έχει μέσο όρο), ενώ είναι άξιο αναφοράς πως ο Κώστας Σλούκας που μαζί με τον Τόμας Γουόκαπ μοιράζουν πιο καλά από όλους τους παίκτες της ομάδας την μπάλα είχε τα 7 εξ αυτών.

Ο Έλληνας γκαρντ παρότι είχε 3 ασίστ και 8 πόντους ήταν κακός και δεν βοήθησε όσο έχει συνηθίσει την ομάδα, ενώ γενικότερα τα «ατού» στην επίθεση (Βεζένκοφ, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου) δεν βοήθησαν όσο όλη τη χρονιά. Αντίθετα, πολύ καλός ξανά ήταν ο ΜακΚίσικ και ο Φαλ.

Πέρα από τα λάθη όμως που φυσικά ήταν μείζονος σημασίας στο ματς και έδωσαν έξτρα κατοχές στην Παρτιζάν, ο Ολυμπιακός είχε και τραγικό ποσοστό έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Το 3/20 που είχε σήμερα ο Ολυμπιακός είναι απογοητευτικό ποσοστό (15%), την ώρα που όλη τη σεζόν έχει μέσο όρο (38,4 %) και είναι βασικός λόγος της ήττας, ενώ το πιο ιδιαίτερο από όλα είναι ότι τα τρία τρίποντα τα έβαλε στην τελευταία περίοδο (2 ο ΜακΚίσικ, 1 ο Παπανικολάου), με τα δύο από αυτά να μπαίνουν ουσιαστικά όταν είχε κριθεί το ματς.

Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε και τρομερό ποσοστό στο δίποντο (73%) θα είχε υποστεί μια από τις πιο βαριές ήττες των τελευταίων ετών, αφού και στην άμυνα του δεν λειτούργησε καλά. Όλοι οι σουτέρ της Παρτιζάν βρήκαν ελεύθερα σουτ, η ομάδα του Ομπράντοβιτς χτυπούσε σε όλα τα miss match, ενώ έκανε μεγάλη ζημιά και ο Λεζόρτ κάτω από το καλάθι τόσο με τη «φθορά» στους ψηλούς του Ολυμπιακού, αλλά κυρίως με τους πόντους και τα ριμπάουντ που μάζεψε.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός αν είχε καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο, που να έφτανε κοντά στα νούμερα που έχει όλη τη σεζόν θα ήταν μέσα στο ματς, ενώ δεδομένα φάνηκε περισσότερο από οτιδήποτε και η απουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα, που ενδεχομένως να είχε μια διαφορετικού τύπου διαχείριση κατά τη διάρκεια του ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ