Παπαγιάννης: Η αναγέννηση με τον Σερέλη και οι μνηστήρες που… παραμονεύουν

Παπαγιάννης: Η αναγέννηση με τον Σερέλη και οι μνηστήρες που… παραμονεύουν

Η βελτίωση που έχει δείξει ο Γιώργος Παπαγιάννης τον τελευταίο μήνα είναι εντυπωσιακή με τον Χρήστο Σερέλη να έχει παίξει κομβικό ρόλο. Την ίδια στιγμή που τα σενάρια για το μέλλον του συνεχίζονται.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, επικρατώντας με σκορ 86-76 για την 31η αγωνιστική της Euroleague. Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Γιώργος Παπαγιάννης δήλωσε παρών και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στους Πράσινους.

Ο Έλληνας σέντερ έχει δείξει τεράστια βελτίωση μέσα στον Μάρτιο. Μοιάζει πλέον… άλλος παίκτης σε ένα κρίσιμο σημείο για το «τριφύλλι» που μπορεί να μην έχει στόχους στη Euroleague, βλέπει όμως τα πλέι οφ του πρωταθλήματος να πλησιάζουν και θέλει να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμο γίνεται.

Την ίδια ώρα που το συμβόλαιο 25χρονου ψηλού ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και το ενδιαφέρον τόσο από την Ευρώπη, όσο ακόμα και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναμένεται να είναι έντονο.

Άλλος… Παπαγιάννης με τον Σερέλη

Εδώ και περίπου έναν μήνα από την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς και την πρόσληψη του Χρήστου Σερέλη τα πράγματα έχουν αλλάξει για τον Παπαγιάννη. Από τον Μάρτιο στα περισσότερα παιχνίδια που έχει δώσει ήταν καθοριστικός και από τους κορυφαίους της ομάδας του, ασχέτως αν τελικά ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα ή όχι.

Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να εκμεταλλευτεί περισσότερο τα προσόντα του θηριώδη σέντερ και να τον βάλει περισσότερο στο επιθετικό του πλάνο. Κάτι που δεν είχε ως προτεραιότητα, όπως φαινόταν, ο Ράντονιτς επί των ημερών του. Η δουλειά που έχει κάνει ο Σερέλης αρχίζει να φαίνεται ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, καθώς με την Μπαρτσελόνα και με την Μπάγερν ο 25χρονος ήταν απλά απολαυστικός και με μεγάλες εμφανίσεις.

Έχοντας τον Σερέλη ως προπονητή του, ο Παπαγιάννης έχει δώσει επτά αγώνες στη Euroleague. Στους τέσσερις από αυτούς έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων. Με μια πρώτη ματιά διακρίνουμε μια μικρή αστάθεια όσον αφορά το σκοράρισμα, αλλά και μια… έκρηξη όταν βρίσκει ρυθμό.

Κόντρα στην Αρμάνι μέτρησε 10 πόντους, ενώ ακολούθησαν τα ματς με ‘Εφες και Μονακό που είχε από 4 πόντους. Το πρώτο… ξέσπασμα έγινε με τον Ερυθρό Αστέρα όπου είχε 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, για να έρθει άλλο ένα ματς με 4 πόντους απέναντι στη Βιλερμπάν. Στα δύο τελευταία όμως κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν σημείωσε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ και 24 πόντους με 11 ριμπάουντ, αντίστοιχα.

Με τους Βαυαρούς ήταν το τρίτο του νταμπλ νταμπλ στη σεζόν, κάνοντας παράλληλα career high σε πόντους, εύστοχα τρίποντα (με 3/3) και σε βαθμούς στο Ειδικό Σύστημα Αξιολόγησης. Η ψυχολογία του είναι στα ύψη πλέον, ακούγοντας και το όνομά του από τους φίλους των Πράσινων στο ΟΑΚΑ. Έργο του Χρήστου Σερέλη που τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία.

Τα… βλέμματα από το εξωτερικό

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Παπαγιάννη έρχονται και σε ένα καλό σημείο όσον αφορά και το μέλλον του. Το συμβόλαιο του Έλληνα σέντερ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ήδη αρκετά σενάρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους για το ποια φανέλα θα φορά από την ερχόμενη σεζόν.

Φυσικά στο κάδρο είναι ο Παναθηναϊκός, που αναμένεται να έχει και το… πλεονέκτημα όσον αφορά τις επαφές που θα γίνουν μιας και αγωνίζεται στον σύλλογο. Ωστόσο, δεν παίζει… μόνος του. Αρκετές ομάδες από τη Euroleague είναι πιθανό να δείξουν ενδιαφέρον, με μία από αυτές να είναι ίσως η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη που έχει κάνει «άνοιγμα» στην ελληνική αγορά.

Στο μυαλό του Παπαγιάννη είναι πάντα και η περίπτωση του ΝΒΑ. Ο 25χρονος ψηλός έχει θητεία σε δύο ομάδες του μαγικού κόσμου (Κινγκς και Μπλέιζερς) και ίσως θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει ξανά τις δυνατότητές του στην Αμερική. Σύμφωνα με αναφορές οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν τα βλέμματά τους πάνω του.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, μιας και τα «ελάφια» είναι συγκεντρωμένα στο κυνήγι του πρωταθλήματος, ωστόσο το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια κίνηση από τον σύλλογο του Ουισκόνσιν για να προσεγγίσει τον Παπαγιάννη και να τον κάνει συμπαίκτη του «Greek Freak».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ