Μπλακ στο «10»: «Πες μου τι να κάνω για να κερδίσουμε και θα το κάνω»

Μπλακ στο «10»: «Πες μου τι να κάνω για να κερδίσουμε και θα το κάνω»

Ο Ταρίκ Μπλακ μίλησε στο «10» μετά τη νέα νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, για τη δική του μεγάλη εμφάνιση, αλλά και για την πρωτιά της κανονικής περιόδου, που πλησιάζει ενόψει των playoffs.

Ο Ολυμπιακός νίκησε για ακόμα μία φορά τον Παναθηναϊκό στο καμίνι του ΣΕΦ. για την 32η αγωνιστική της Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν πλέον τις 13 σερί νίκες απέναντι στους «πράσινους», ενώ πλέον απέχουν μόλις μία νίκη μακριά από την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Οι Πειραιώτες υπέταξαν τον αιώνιο αντίπαλο και ο Ταρίκ Μπλακ ήταν εκ των κορυφαίων, κυριαρχώντας, κάτω από τα καλάθια.

Ο Αμερικανός σέντερ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα, τελειώνοντας με 21 πόντους (7/8 δίποντα και 7/7 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ, ενώ συγκέντρωσε 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Ήμασταν νευρικοί, χάσαμε πολλές βολές, όμως κάναμε λίγα λάθη»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μπλακ μίλησε στο «10» για τη νέα νίκη των «ερυθρόλευκων» απέναντι στον Παναθηναϊκό, την πρωτιά της κανονικής περιόδου που πλησιάζει, τη δική του απόδοση, αλλά και το τι είναι αυτό που κάνει τα ντέρμπι με τους «πράσινους» να ξεχωρίζουν.

Όσα είπε ο Μπλακ στο «10»:

Ακόμα μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, πως αισθάνεσαι;

«Είναι υπέροχο. Είναι πάντα ωραία να κερδίζουμε αυτά τα ντέρμπι. Έμαθα και ότι η Ρεάλ έχασε οπότε παραμένουμε πρώτοι και είμαστε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η πρώτη θέση. Μας βοηθάει επίσης ένα τέτοιο ματς για να είμαστε έτοιμοι για τη μάχη των playoffs».

Είστε ουσιαστικά μία νίκη μακριά από την πρωτιά. Αν σου έλεγε κάποιος το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ότι θα κλείνατε την κανονική περίοδο πρώτοι, τι θα έλεγες;

«Πάντα μας πίστευα. Πίστευα στις δυνατότητές μας από όταν είδα το ρόστερ μας, ήξερα ότι είχαμε την ικανότητα και το ταλέντο. Τώρα το να το κάνεις βέβαια είναι κάτι το διαφορετικό, παιχνίδι μετά το παιχνίδι σε μια τόσο μεγάλη σεζόν. Αλλά ναι αν μου το έλεγες στην pre season, θα το πίστευα. Αν ήξερα ότι σε κάθε ματς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ναι θα έλεγα ότι θα ήμασταν σε μια τέτοια θέση».

Έχοντας τέτοια εμπειρία στα παρκέ, υπάρχει κάτι που σε εντυπωσιάζει στα ελληνικά ντέρμπι, κάτι που ξεχωρίζεις;

«Σίγουρα η ιστορία. Υπάρχει μεγάλη ιστορία, με νίκες και για τις δύο ομάδες και επιτυχίες. Ή το ότι οι οπαδοί δεν μπορούν να πάνε στην έδρα της αντίπαλης ομάδας, αυτό είναι αρκετά διαφορετικό. Αλλά αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το πόσο σημαντικό είναι για όλους ένα τέτοιο ντέρμπι. Το να φοράς τα «ερυθρόλευκα» και να παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τι σημαίνει για τους οπαδούς και την αγάπη που έχουν για τον σύλλογο. Το νιώθουμε αυτό και το λατρεύω. Σίγουρα μας βοηθάει στο παρκέ όπως απόψε».

Το πρώτο ημίχρονο δεν πήγε ακριβώς όπως θα το θέλετε, τι ήταν αυτό που ειπώθηκε στα αποδυτήρια και θεωρείς ότι άλλαξε την ιστορία του αγώνα;

«Ο κόουτς μας είπε ότι πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας, γιατί δεν το κάναμε. Να θυμηθούμε το DNA μας που μας έφτασε ως εδώ. Αυτό ήταν το κυριότερο, να παίξουμε με τον τρόπο που κάνουμε όλη τη σεζόν και η νίκη θα ερχόταν».

Έκανες ένα από τα καλύτερά σου παιχνίδια φέτος, σε κάποια σημεία κυριαρχούσες πραγματικά και στις δύο ρακέτες. Σε βοήθησε το ότι ήταν ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι, κάτι που ταιριάζει στο στυλ σου;

«Πιστεύω πως ναι. Πάντα προσπαθώ να προσφέρω στην ομάδα. Οι αριθμοί είναι αριθμοί, αλλά για μένα περισσότερο από όλα είναι να κερδίζουμε. Μπορείς να είσαι εκεί έξω και να παίρνεις ριμπάουντ σαν τρελός, αλλά τι σημαίνει αυτό. Υπάρχουν παίκτες που «κλειδώνουν» τέλεια τους αντιπάλους, αλλά δεν κάνουν το κλέψιμο ή την τάπα και δεν φαίνεται στην στατιστική. Αλλά αν νικήσει η ομάδα τους είναι ο κυριότερος λόγος που νίκησε. Τα στατιστικά είναι αυτό που είναι και τίποτα παραπάνω. Ειδικά για μένα στο σημείο που είναι πλέον η καριέρα μου. Πες μου τι να κάνω για να κερδίσουμε και θα το κάνω, αυτό με ενδιαφέρει».

Ένα βήμα πριν τα playoffs, πως βλέπεις τους πιθανούς αντιπάλους της ομάδας;

«Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω καν με ποιους μπορεί να παίξουμε. Είναι τόσες οι ομάδες που παλεύουν για μια θέση. Όπως είπε και ο Τόμας (Γουόκαπ) δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα. Να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και να μην κάνουμε υπολογισμούς. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος θα είναι. Όλοι παίζουμε μπάσκετ. Έχουμε παίξει ήδη όλοι με όλους, το πιο σημαντικό είναι να βγούμε εκεί έξω και να παίξουμε καλό μπάσκετ και να δούμε που θα φτάσουμε. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Σημασία έχει η δική μας ταυτότητα, όπως μας είπε και ο κόουτς στο ημίχρονο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ