Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου 84-88: Νέο κάζο για το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου 84-88: Νέο κάζο για το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στο φινάλε παρά τη μεγάλη ανατροπή που είχε κάνει νωρίτερα στο ματς και ηττήθηκε με σκορ 88-84 από την Άλμπα Βερολίνου.

Mε ήττα έκλεισε τις υποχρεώσεις του στο ΟΑΚΑ για τη φετινή περίοδο της Euroleague ο Παναθηναϊκός, ο οποίος και έχασε με σκορ 88-84 από την Άλμπα Βερολίνου, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργώνωσης.

Οι Πράσινοι μπήκαν νωθρά στην αναμέτρηση και έμειναν πίσω με διψήφιες διαφορές, όμως μπόρεσαν να γυρίσουν την κατάσταση και να προηγηθούν με +5 περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος, όμως κατέρρευσε στο φινάλε και δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα πέφτοντας στο 11-22, ενώ οι Γερμανοί ανέβηκαν στο 10-23.

Κορυφαίος για το σύνολο του Χρήστου Σερέλη ήταν ο Ντουέιν Μπέικον με 16 πόντους που όμως ήταν ο μοιραίος στο τέλος λόγω του άστοχου σουτ στο 84-86, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μάριους Γκριγκόνις που πρόσθεσε άλλους 15 πόντους. Στην άλλη πλευρά, ο Τζαλίν Σμιθ είχε 14 πόντους και ο Μάοντο Λο 13.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά άσχημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, ενώ στην άμυνα έδειχνε πως είχε προβλήματα. Η Άλμπα ήταν αρκετά εύστοχη και έδειχνε να ελέγχει την αναμέτρηση έχοντας αρκετό πλουραλισμό στο μπροστά μέρος του παρκέ χτίζοντας μια μικρή διαφορά, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 25-17 υπέρ της.

Στη δεύτερη περίοδο οι Γερμανοί χτύπησαν κοντά στο καλάθι με Σίκμα και κυρίως τον Κουμάντζε ο οποίος σημείωσε συνεχόμενους πόντους. Έτσι η διαφορά έφτασε στο +14 (34-20), με τους Πράσινους να καταφέρνουν να μειώσουν από το πεντάλεπτο και έπειτα, κυρίως στοχεύοντας κοντά στη ρακέτα και κερδίζοντας βολές. Οι παίκτες του Σερέλη μείωσαν στους 3 (41-38), όμως η Άλμπα διατήρησε μια μικρή διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +7 (49-42).

Με την εκκίνηση της τρίτης περιόδου οι Γερμανοί έφτασαν και πάλι σε διψήφιο προβάδισμα (53-42), αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Μπέικον κατάφερε να πλησιάσει και να ισοφαρίσει και λίγο αργότερα να περάσει και μπροστά ύστερα από το αρχικό 2-0. Κάτι που έκανε το ματς πραγματικό ντέρμπι με εναλλάξ καλάθια με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 68-66 και τους Πράσινους να είναι στο τιμόνι του οδηγού.

Στην τελευταία περίοδο το «τριφύλλι» βρέθηκε στο -4 (75-71) όμως ένα ξέσπασμα και ένα σερί 9-0 το σκορ μετατράπηκε σε 80-75 για την ομάδα του Σερέλη. Τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 83-78, αλλά η Άλμπα απάντησε. Οι Γερμανοί έτρεξαν με τη σειρά τους ένα 10-1 και έφτασαν στη νίκη καθώς ο Μπέικον αστόχησε με το σκορ στο 86-84.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 42-49, 68-66, 84-88.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ