Εφές: Πρώτη πρωταθλήτρια που μένει εκτός Play-Offs μετά τον Παναθηναϊκό (vid)

Εφές: Πρώτη πρωταθλήτρια που μένει εκτός Play-Offs μετά τον Παναθηναϊκό (vid)

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που η πρωταθλήτρια Ευρώπης της περασμένης σεζόν έμενε εκτός Play-Offs με την Εφές να... ακολουθεί τον Παναθηναϊκό.

Η Αναντολού Εφές ηττήθηκε χθες το βράδυ με 103-86 από τη Φενέρμπαχτσε και έμεινε εκτός Play-Offs της Euroleague. Οι back to back Πρωταθλητές Ευρώπης ομολογουμένως φέτος δεν διανύουν την καλύτερη περίοδο της ζωής τους και μάλιστα το ότι μένουν εκτός συνέχειας, και ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν στεφθεί πρωταθλητές, είναι κάτι που έχουμε να συναντήσουμε πολλά χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου: Με στόχο να κλείσουν με θετικό τρόπο τη χρονιά στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι»

Συγκεκριμένα το μακρινό 2009-10 ο Παναθηναϊκός είχε μείνει εκτός Play-Offs της Euroleague και ενώ την προηγούμενη σεζόν την είχε κατακτήσει στο Βερολίνο. Τη συγκεκριμένη χρονιά οι «πράσινοι» έμειναν 3οι στον όμιλο του top 16 με τις Παρτιζάν, Μπαρτσελόνα από πάνω τους.

Εκείνη τη σεζόν μάλιστα, κομβική για το «τριφύλλι» είχε αποδειχθεί η ήττα από το τυπικά γηπεδούχο Μαρούσι στο ΟΑΚΑ με 80-78 και τεχνικό του τον Γιώργο Μπαρτζώκα. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως το μακρινό 2010, τόσο οι Ισπανοί όσο και οι Σέρβοι έφτασαν τελικώς μέχρι το Final Four, με την Μπαρτσελόνα να σηκώνει την κούπα.

Δεκατρία χρόνια μετά και η ιστορία επαναλαμβάνεται για την δυο συνεχόμενες φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το μακρινό εκείνο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Μαρούσι του Γιώργου Μπαρτζώκα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ