Η επόμενη ημέρα του (μπασκετικού) Παναθηναϊκού

Η επόμενη ημέρα του (μπασκετικού) Παναθηναϊκού

Ο ΠΑΟ αυτή τη χρονιά απέτυχε παταγωδώς στην Ευρωλίγκα, ο μέσος όρος των εισιτηρίων του έπεσε λίγο κάτω από τις 6.000 και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσει η διοίκηση

Ας συμφωνήσουμε: ταμείο γίνεται στο φινάλε κάθε σεζόν. Πάει να πει αυτό, πως πρώτα θα δούμε πού θα καταλήξει η εφετινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα και μετά θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το «τι έκανε και τι όχι» κάθε παίκτης της ομάδας. ‘Η μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι; Αραγε, έχει αναλυθεί η προσφορά όσων στελέχωσαν το ρόστερ και ήταν όντως μεγάλος ο αριθμός των παικτών, αν υπολογίσουμε και τις προσθήκες μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου;

Όλα κι όλα: ο ΠΑΟ αυτή τη χρονιά απέτυχε παταγωδώς στην Ευρωλίγκα, ο μέσος όρος των εισιτηρίων του έπεσε λίγο κάτω από τις 6.000 και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσει η διοίκηση. Διότι αν θέλει να ζεστάνει ξανά το κοινό, πρέπει να αποφύγει λάθη σοβαρά. Ναι μεν ο Χρήστος Σερέλης και οι παίκτες έχουν μπροστά τους τα play offs του ελληνικού πρωταθλήματος, πόσο όμως μπορούν όλοι να βελτιώσουν τη συνολική αρνητική εικόνα;

Διαβάστε επίσης: Τι είπε ο Μπουντενχόλζερ για την κατάσταση του Γιάννη…

1.Ο Νέιτ Γουόλτερς ήρθε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ερυθρό Αστέρα σε μια κίνηση να αποκτηθεί επιτέλους «άσος» ολκής. Δεν απογοήτευσε, δεν έλαμψε. Μάλλον μια παρουσία που δεν έκανε πολύ θόρυβο στα παρκέ…

2.Αναφορικά με τον Πάρις Λι, αυτό που πρέπει να ομολογηθεί, σχετίζεται με το γεγονός πως στο επιθετικό του κρεσέντο μπορούσε να ανατρέψει καταστάσεις. Τον έφεραν από τη Μονακό, μια ομάδα-έκπληξη της προηγούμενης περιόδου και ο γκαρντ ώρες ώρες έδειχνε με χέρι …αλφάδι. Στα χάι λάιτ του οι 25 πόντοι με 5/9 τρίποντα κόντρα στη Βαλένθια.

3.Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είχε ματς που άρεσε και άλλα που δεν τον θυμάται έντονα κάποιος. Διεκδίκησε ρόλο, αλλά αξιοποίησε την ευκαιρία ως φόργουορντ;

4. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Υψηλόσωμος για περιφερειακός, δίμετρος παίκτης και επαρκής στην άμυνα, ο ΠΑΟ όμως θέλει μπόλικο ταλέντο στην επίθεση.

5. Το Τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε το «στοπ τα παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ» λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και υπέγραψε τον Μάριους Γκριγκόνις. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως ο Λιθουανός σμολ φόργουορντ έκανε καλύτερο Ευρωμπάσκετ έχοντας 14 πόντους μέσο όρο, παρά ξεχώρισε με τα πράσινα.

6.Ο Αρτούρας Γκουντάιτις ήταν ο παίκτης που θα μοιραζόταν τη θέση του ψηλού με τον Παπαγιάννη. Κάποιες καλές εμφανίσεις, δυνατό κορμί, αλλά και προσδοκίες σίγουρα μεγαλύτερες.

7. Βαδίζοντας στα 26 του χρόνια ο Γιώργος Παπαγιάννης έμοιαζε πως …έτρεξε το τελευταίο δίμηνο με στόχο να πείσει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟ. Οντως, κάποτε ήταν καταπληκτικός, όπως απέναντι στη Μπάγερν τον Μάρτιο , όπου είχε και ρεκόρ τριπόντων με 3/3. Για παίκτη 2.20 φοβερό ποσοστό. Αν είναι σε φόρμα, από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα ο κάπτεν-σέντερ.

8. Συμπληρώνει δεύτερη τριετή θητεία στον Παναθηναϊκό ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο αριστερόχειρας πλέι μέικερ έφτασε πλέον τα 29 του χρόνια και ασφαλώς δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι κατάφερε κάτι το αληθινά εντυπωσιακό.

9. Για τον Ντέρεκ Γουίλιαμς πρέπει να μπουν δίπλα στο όνομά του αρκετά ερωτηματικά. ‘Η του ύψους ή του βάθους. Αναζητείται σταθερότητα από έναν παίκτη όντως με ταλέντο.

10.Στη μέση της σεζόν ήρθε ο Ματ Τόμας, ενίσχυσε τον ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα και έφτασε το ποσοστό του στο 40% στα τρίποντα. Οι διοικητικοί και ο κόσμος, ίσως ήθελαν παραπάνω πράγματα από τον έμπειρο σουτέρ.

11. Ο Ματέους Πονίτκα εμφανίστηκε στο πράσινο προσκήνιο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εθνική Πολωνίας έφτασε στην τετράδα στο Ευρωμπάσκετ, ο Πονίτκα έβρισκε συχνά στόχο και ανέβαζε τους πόντους του, λαχείο χτύπησαν οι Πράσινοι όπως τουλάχιστον πίστεψαν. Βοήθησε, όχι όμως στον απόλυτο βαθμό.

12. Ο Ντουέιν Μπέικον αναμφίβολα είναι ο παίκτης-καταλύτης του Παναθηναϊκού. Όταν έχει ηρεμία και συγκέντρωση, αληθινά ασταμάτητος. Διαφορετικά, τον ψάχνεις στο γήπεδο και μπορεί να μείνει έως και …άποντος!

13. Περισσότερο ντόρο έκανε το στόρι της μετακίνησής του στον ΠΑΟ παρά η προσφορά του Δημήτρη Αγραβάνη. Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, για να είμαστε ειλικρινείς. Δυνατός και με πάθος, θέλει να αφήσει το στίγμα του ο Ελληνας φόργουορντ.

14.Ο Λευτέρης Μαντζούκας, συμπληρώνει σε λίγο καιρό τα 20 χρόνια του. Πήρε χρόνο συμμετοχής, έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα η ομάδα θα τον εμπιστευθεί και στο μέλλον.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ