Κάτι τρέχει με τον Νικ Καλάθη: Τα πλέι-οφ, οι «αιώνιοι» και το τελευταίο συμβόλαιο

Κάτι τρέχει με τον Νικ Καλάθη: Τα πλέι-οφ, οι «αιώνιοι» και το τελευταίο συμβόλαιο

Ο Νικ Καλάθης που ψάχνει το τελευταίο του καλό συμβόλαιο και πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ντέρμπι «αιωνίων».

Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε και οι ομάδες πλέον στρέφονται στα πλέι οφ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο κάθε σύλλογος δεν ρίχνει κλεφτές ματιές στο ρόστερ του για την επόμενη σεζόν. Τις κινήσεις και τις αποχωρήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Μία περίπτωση που ίσως να μας απασχολήσει το ερχόμενο καλοκαίρι είναι αυτή του Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας γκαρντ αποκτήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε περασμένο καλοκαίρι και έχει κάνει ορισμένα καλά παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα παραμείνει σίγουρα κάτοικος Κωνσταντινούπολης.

Μπορεί να έχει ακόμα συμβόλαιο για έναν χρόνο, όμως όλα είναι πιθανό να εξαρτηθούν και από την πορεία της ομάδας σε Ευρώπη και Τουρκία. Ειδικά στην περίπτωση που η Φενέρ δεν τα πάει καλά και αποκλειστεί από τα πλέι οφ υπάρχει η πιθανότητα να κάνουν μια μικρή ανανέωση στο ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Κι από την στιγμή που υπάρχει η ελάχιστη περίπτωση να μένει ελεύθερος ένας Έλληνας κορυφαίου επιπέδου μοιραία μπαίνουν στο… κόλπο και οι δύο «αιώνιοι».

Το χτίσιμο του Ελληνικού κορμού του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως θα μπει σε μια νέα εποχή το καλοκαίρι. Οι Πράσινοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις κακές προηγούμενες σεζόν και να κάνουν μια καινούργια αρχή. Βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή από το πάνω… ράφι, ενώ «σκανάρουν» την αγορά για ό,τι καλό υπάρχει, θέλοντας παράλληλα να ενισχύσουν και τον ελληνικό κορμό τους.

Ο Καλάθης θα ήταν μια ιδανική λύση. Γνωρίζει την ομάδα και δεν θα χρειαστεί προσαρμογή. Κακά τα ψέματα από την αποχώρησή του το 2020 δεν έχει μπορέσει να βρει τον αντικαταστάτη του. Καθώς ούτε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος το 2020-21 (που δεν ήταν ποτέ άσος άλλωστε), ούτε οι Κέντρικ Πέρι, Στέφαν Γιόβιτς πέρσι μπόρεσαν να τον κάνουν να ξεχαστεί.

Ενώ και φέτος ο Νέιτ Γουόλτερς δεν ήταν ουσιαστικά ποτέ στο 100% λόγω τραυματισμών, αλλά και ο Πάρις Λι μπορεί να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, όμως δεν είναι κι εκείνος ο γνήσιος πόιντ γκαρντ που θα… τρέξει το σόου όταν πρέπει. Συνεπώς ο Καλάθης θα αποτελέσει μια εξαιρετική λύση και μαζί με τον πρώην παίκτη της Μονακό μπορούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο.

Τα δεδομένα για Ολυμπιακό

Το περασμένο καλοκαίρι το όνομα του Καλάθη συνδέθηκε με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι έψαχναν τον παίκτη που θα αντικαθιστούσε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και στο τραπέζι φαίνεται πως είχε πέσει και η περίπτωσή του. Κάτι που θα τον έκανε δίδυμο με τον Τόμας Γουόκαπ στον άσο και θα… κατέβαζε τον Κώστα Σλούκα περισσότερη ώρα στο «2».

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να προχωρά στην απόκτηση ενός πιο καθαρού σκόρερ όπως είναι ο Αϊζάια Κάνααν. Μπορείς όμως κάτι τέτοιο να αλλάξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

Στο μεγάλο λιμάνι προτεραιότητα είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Κώστα Σλούκα του οποίου και το συμβόλαιο ολοκληρώνεται. Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν συνεχίσουν μαζί, ο Καλάθης ίσως αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για να τον αντικαταστήσει. Ωστόσο αυτό όπως είπαμε έχει να κάνει με το τι θα αποφασίσει να κάνει ο Σλούκας, ο οποίος παραμένει αυτή την στιγμή παίκτης των Ερυθρόλευκων.

Όποιο κι αν είναι το μέλλον του Καλάθη είναι ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες που μπορεί να έχει μια ομάδα στην Ευρώπη. Ένας εξαιρετικός αμυντικός, με τρομερό διάβασμα του γηπέδου και εξαιρετική πάσα, ενώ κυρίως στα χρόνια του στον Παναθηναϊκό είχε δείξει μπορεί και να σκοράρει. Φέτος αριθμεί 8,2 πόντους, 5,1 ασίστ, 4,2 ριμπάουντ και 1,1 κλέψιμο σε περίπου 26′ λεπτά που μένει στο παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ