Μυθική ατάκα Τρινκιέρι για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα: Είναι σαν τη Βραζιλία του Πελέ- Αποθέωσε Παπανικολάου

Μυθική ατάκα Τρινκιέρι για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα: Είναι σαν τη Βραζιλία του Πελέ- Αποθέωσε Παπανικολάου

Τρομερή ατάκα για τον Ολυμπιακό από τον Αντρέα Τρινκιέρι. Γιατί θεωρεί κλειδί τον Παπανικολάου.

Έχει τον τρόπο του ο Αντρέα Τρινκιέρι στην επικοινωνία. Και αυτή τη φορά το απέδειξε μιλώντας για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ιταλός τεχνικός της Μπάγερν, προσφέροντας τα… πνευματικά δικαιώματα στον βοηθό του, είπε πως οι Ερυθρόλευκοι μοιάζουν με την Βραζιλία του Πελέ. Ότι είναι μια ομάδα που όλοι καταλαβαίνουν ότι αξίζει να κερδίσουν.

Παρά ταύτα υποστήριξε πως η σειρά με τη Φενέρ δεν θα είναι εύκολη και ότι πιστεύει πως θα κριθεί στα πέντε ματς. Ποιον θεωρεί κλειδί για την εξέλιξη των Πειραιωτών; Τον αρχηγό του. Τον Κώστα Παπανικολάου που παίζει δίχως τον παραμικρό εγωϊσμό μπροστά στο καλό του συνόλου.

Διαβάστε επίσης: Euroleague: Ο «έμπειρος» Ολυμπιακός και οι πιθανότητες των… από κάτω να κάνουν την έκπληξη

Εκφράζοντας τις απόψεις του λοιπόν σε podcast και στην εκπομπή Area 52, ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου ανέφερε μεταξύ άλλων…

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός, όπως είχε πει και ο βοηθός μου, είναι σαν τη Βραζιλία του Πελέ το 1970, τους αξίζει να κερδίσουν. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι θα κερδίσουν εύκολα. Θα πάνε σε Game 5».

Για το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού: «Ο Παπανικολάου! Αποφάσισε να αφήσει τον εγωισμό του στην άκρη και σκέφτεται μόνο την ομάδα. Δίνει ώθηση σε όλους και σε κάθε παιχνίδι. Βρήκε την ισορροπία μέσα του, παίζει άμυνα στον καλύτερο αντίπαλο και για μένα είναι ένας MVP».

Για τα υπόλοιπα ζευγάρια: «Για το Μπαρτσελόνα – Ζάλγκιρις βλέπω 3-0 ή 3-1, όμως υπάρχει και ο παράγοντας Κάουνας. Στο Ρεάλ – Παρτίζαν βλέπω ανατροπή. Αν η Ρεάλ δεν κερδίσει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα της, θα πρέπει να πάρει ματς στο Βελιγράδι και το να παίζεις εκεί με 30 χιλιάδες οπαδούς είναι το κάτι άλλο. Η Ρεάλ είναι δυνατή αλλά προβλέπω πέντε παιχνίδια», ενώ το ίδιο είπε για το Μονακό – Μακάμπι, χαρακτηρίζοντάς το ως το πιο απρόβλεπτο ζευγάρι».

Είπε ακόμα για τον Μάικ Τζέιμς: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στην Euroleague, χωρίς αμφιβολία. Δεν μπορείς να τον σταματήσεις, έχει τα πάντα: τρίποντο, δεξί χέρι, αριστερό χέρι, pull-up. Θα ήθελα να τον έχω; Εννοείται».

Για την ανάληψη ομάδας που μπορεί να κατακτήσει την EuroLeague: «Είναι μια φιλοδοξία, αλλά δεν είναι εμμονή. Αν έχω την ευκαιρία, θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις, αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω. Σε κάθε περίπτωση θα πιω ένα μπουκάλι καλό κρασί».

Και πρόσθεσε: «Κάποτε πέρασε από συνέντευξη σε μία ομάδα της EuroLeague. Μου είπαν ‘Πέρσι δεν πήγαμε στο Final Four, αλλά φέτος θέλουμε να προκριθούμε’. Τους ρώτησα «Με τι μπάτζετ;’. Μου απάντησαν ‘40% μικρότερο από πέρσι, ξέρουμε ότι μπορείς να κάνεις θαύματα’ και τους είπα ‘Όχι'»».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ