Euroleague: Ο «έμπειρος» Ολυμπιακός και οι πιθανότητες των… από κάτω να κάνουν την έκπληξη

Euroleague: Ο «έμπειρος» Ολυμπιακός και οι πιθανότητες των… από κάτω να κάνουν την έκπληξη

Η Euroleague έδωσε στη δημοσιότητα πολύ ενδιαφέροντα νούμερα όσον αφορά τις ομάδες που συμμετέχουν στα playoffs. Που βρίσκεται ο Ολυμπιακός και ποια η πιθανότητα ομάδα με μειονέκτημα να πάει στο Final 4.

Η φετινή σεζόν της Euroleague ήταν αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων αρκετών χρόνων με την πρωτιά, το πλεονέκτημα έδρας αλλά και η είσοδος στην 8άδα των playoffs να κρίνεται ακόμα και μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Χαρακτηριστικό είναι πως η διαφορά του 1ου από τον 8ο ήταν η μικρότερη από το το 2016 και μετά καθώς απείχαν μεταξύ τους μόλις 5 νίκες, ενώ ο δεύτερος (Μπαρτσελόνα) από τον έβδομο (Ζαλγκίρις) απείχαν 4 νίκες, μιας και καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν βλέπαμε ουκ ολίγες φορές ομάδες του πρώτου μισού να κάνουν ήττες από τους ουραγούς της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: «Καυτή» αθλήτρια μαζεύει χρήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μέσω του… OnlyFans (pics)

Ένα άλλο εξίσου ενδιαφέρον στατιστικό είναι και η… εμπειρία των ομάδων σε φάσεις playoffs. Μια ιδιαίτερη διαδικασία που εκτός από σωματική απαιτεί και αυξημένη πνευματική ετοιμότητα μιας και χώρος για λάθη και ολιγωρίες δεν υπάρχει. Οι ομάδες με τις περισσότερες παρουσίες στη φάση αυτή είναι η Μπαρτσελόνα αφού από καταβολής της Euroleague, το 2000 και μετά, έχει 15 συμμετοχές στη φάση αυτή της διοργάνωσης. Ακολουθεί η απούσα για πολιτικούς λόγους ΤΣΣΚΑ Μόσχας με ίδιο αριθμό, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Ολυμπιακός με 13 συμμετοχές στα playoffs, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που ο Παναθηναϊκός με τις συνεχόμενες κακές χρονιές έχει υποχωρήσει πιο πίσω στη λίστα με 13 συμμετοχές.

Τέλος ένα ιδιαίτερο στατιστικό με μεγάλο ποσοστό επιβεβαίωσης, είναι το πόσο συχνά προκρίνεται από μια σειρά best of 5 ομάδα που έχει πλεονέκτημα έδρας και κάθε πότε προκύπτει… έκπληξη από τις ομάδες εκτός 4άδας να «τρυπώσουν» σε κάποιο Final 4. Η προϊστορία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υπέρ των γηπεδούχων καθώς από το 2005 μέχρι και σήμερα το 80.9% των ομάδων με πλεονέκτημα έδρας φτάνουν μέχρι το Final 4 και συγκεκριμένα από τα 68 ζευγαρώματα μόλις στα 13 κατάφερε να… σπάσει την έδρα ομάδας από το top 4, μια ομάδα από τις θέσεις 5-8. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε αποτελούν και οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι στις 11 φορές που έχουν διεκδικήσει την είσοδό τους στο Final 4 από θέση ισχύος, κατάφεραν να προκριθούν στις 8 από αυτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ