Ο Θρύλος και η Βραζιλία του Πελέ: Όλοι υποκλίνονται στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Ο Θρύλος και η Βραζιλία του Πελέ: Όλοι υποκλίνονται στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γνωρίζει την αποθέωση από τους ανθρώπους του μπάσκετ ανά την Ευρώπη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν μέχρι τον τελικό.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη των playoffs της Euroleague, με τις ομάδες να ετοιμάζονται για την τελική ευθεία της σεζόν και τις «μάχες» που θα κρίνουν την τετράδα του Final 4. Ο Ολυμπιακός που τερμάτισε στην κορυφή της κανονικής διάρκειας θα βρει στον δρόμο του τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη με τους «ερυθρόλευκους» να είναι το φαβορί, παρά το γεγονός ότι η αποστολή τους δεν είναι και η πιο εύκολη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν εκείνη που έδειξε τη μεγαλύτερη σταθερότητα παίζοντας το πιο ποιοτικό μπάσκετ και δεν ήταν λίγες οι φορές που γνώρισε την αποθέωση από τους αντιπάλους προπονητές. Πλέον με τα playoffs να πλησιάζουν, πολλοί έχουν αρχίσει να κάνουν τις προβλέψεις τους για το πως θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα η σεζόν και φυσικά αρκετοί επιλέγουν τον Ολυμπιακό για να προχωρήσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης και συνεχίζουν να αποθεώνουν τους Πειραιώτες, χρίζοντάς τους φαβορί για τον τελικό.

Διαβάστε επίσης: Το έκανε δυο φορές φέτος – Ας το ξανακάνει την Κυριακή

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπατίστ, ήταν από τους πρώτους που έκαναν τις… τολμηρές τους προβλέψεις για τη συνέχεια της Euroleague με τον Αμερικανό να ψηφίζει Ολυμπιακό-Παρτιζάν για το ζευγάρι του τελικού, επιλέγοντας εκεί μάλλον με το συναίσθημα την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Τι υποστήριξε ακριβώς: «Στο ζευγάρι Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε διαλέγω τον Ολυμπιακό. «Ξέρω ότι μπορεί να ακουστεί περίεργο γιατί είναι οι μεγάλοι μου αντίπαλοι, αλλά είναι η πιο ισχυρή ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, υποστήριξε ο άλλοτε σταρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος βλέπει τους “ερυθρόλευκους” στον τελικό της διοργάνωσης. «Στο Final-4 πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τη Μονακό. Στον άλλο ημιτελικό βλέπω Μπαρτσελόνα-Παρτιζάν. Σπάει η καρδιά μου όταν καλούμαι να κάνω πρόβλεψη γι’ αυτό το ματς γιατί έπαιξα για τον Ομπράντοβιτς και ο Σαρούνας ήταν συμπαίκτης, αδερφός μου και κέρδισα τίτλους μαζί του. Θεωρώ ότι ο δάσκαλος θα κερδίσει τον μαθητή, και η Παρτιζάν θα συναντήσει τον Ολυμπιακό και θα κερδίσει».

Ένας Αμερικανός που συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό τώρα, ο Κάιλ Χάινς, έδωσε κι εκείνος ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα του Μπαρτζώκα για να φτάσει μέχρι τον τελικό της 21ης Μαΐου, αυτήν τη φορά απέναντι στη Ρεάλ κι εκείνος όμως προέβλεψε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα σηκώσουν τελικά το τρόπαιο.

Για τη σειρά του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε ο Χάινς δήλωσε: «Ο λόγος που δίνω στη Φενέρμπαχτσε δύο παιχνίδια είναι λόγω του προπονητή Ιτούδη. Είναι πολύ έμπειρος, ξέρει πώς να ελίσσεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ένα από τα πράγματα στα οποία είναι καταπληκτικός είναι η προετοιμασία του παιχνιδιού. Αυτό είναι ίσως το καλύτερό του χαρακτηριστικό. Θα καταστρώσει ένα τρομερό σχέδιο παιχνιδιού για να προσπαθήσει να πετύχει. Συνολικά, νομίζω ότι το πλεονέκτημα εντός έδρας θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στο Final Four».

Στα ημιτελικά, βλέπει τον Ολυμπιακό να περνά την Μονακό και στο ισπανικό ντέρμπι, η Ρεάλ να αποκλείει την Μπαρτσελόνα. Στον τελικό, επανάληψη του 2013 και του 2015, ο πρώην ψηλός των «ερυθρόλευκων» προβλέπει η κούπα να καταλήγει στη Μαδρίτη.

Ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέα Τρινκιέρι, βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να χαρακτηρίσει την κυριαρχία του φετινού Ολυμπιακού, λέγοντας πως θυμίζει τη Βραζιλία του Πελέ της δεκαετίας του 70′.

«Ο Ολυμπιακός, όπως είχε πει και ο βοηθός μου, είναι σαν τη Βραζιλία του Πελέ το 1970, τους αξίζει να κερδίσουν. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι θα κερδίσουν εύκολα. Θα πάνε σε Game 5».

Για το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού: «Ο Παπανικολάου! Αποφάσισε να αφήσει τον εγωισμό του στην άκρη και σκέφτεται μόνο την ομάδα. Δίνει ώθηση σε όλους και σε κάθε παιχνίδι. Βρήκε την ισορροπία μέσα του, παίζει άμυνα στον καλύτερο αντίπαλο και για μένα είναι ένας MVP».

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει την αποθέωση και με τον παραπάνω από τους ανθρώπους του μπάσκετ. Βέβαια αυτό για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όπως έχουν δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος και οι παίκτες πολλάκις, αποτελεί τεράστιο κοπλιμέντο αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό. Οι Πειραιώτες ξέρουν πως μπροστά τους έχουν αρκετό δρόμο ακόμα για να φτάσουν εκεί που οι υπόλοιποι τους τοποθετούν και το σίγουρο είναι ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να… τους δικαιώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ