Το έκανε δυο φορές φέτος – Ας το ξανακάνει την Κυριακή

Το έκανε δυο φορές φέτος – Ας το ξανακάνει την Κυριακή

Αυτή την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για αυτογκόλ ούτε για τραγικά αμυντικά λάθη που υπονομεύουν την συνολική προσπάθεια της ομάδας του Πειραιά.

Κι όμως συνδέονται. Δεν είναι άλλο πράγμα τι θα κάνει ο Ολυμπιακός , έτσι που τα κατάφερε, στα πλέι-οφ κι άλλο πράγμα τι θα γίνει με τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Κι αυτό γιατί δεν είναι το ίδιο να παίζεις για το Τσάμπιονς Λιγκ με το να παίζεις για το Κόνφερενς Λιγκ. Πιο εύκολα φέρνεις προπονητή και παίκτες όταν έχεις την προοπτική συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πέραν του ότι οι προσδοκίες εσόδων είναι εντελώς διαφορετικές. Κατά συνέπεια ο φετινός Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να δώσει μέχρι τέλους την μάχη για την μία από τις δυο πρώτες θέσεις. Για να μην περιοριστεί λοιπόν στις μαθηματικές ελπίδες για τις δυο πρώτες θέσεις έχει την υποχρέωση να κάνει στην ΑΕΚ την Κυριακή ό,τι της έχει κάνει δυο από τις τέσσερεις φορές που την έχει συναντήσει φέτος. Να την νικήσει.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Playoffs της Euroleague – Πού και πότε θα δούμε τα ματς

Προφανώς δεν είναι εύκολη δουλειά κι είναι απείρως πιο εύκολο να το διατυπώνεις σε ένα κείμενο από το να το πετύχεις στο χορτάρι. Δέχομαι χωρίς δεύτερη συζήτηση ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι σε καλή συζήτηση και παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Τέτοιο όμως έχει παίξει κι ο Ολυμπιακός φέτος. Σε λιγότερες περιπτώσεις από όσες το έχει παίξει η ΑΕΚ αλλά το έχει παίξει. Παίρνω για παράδειγμα την εμφάνιση στο Φάληρο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τι διαφορά είχε κείνο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τα καλά παιχνίδια της ΑΕΚ; Το ζήτημα είναι αν οι ερυθρόλευκοι έχουν τα αγωνιστικά κουράγια να επαναλάβουν ανάλογη εμφάνιση. Και κάτι ακόμα που δυστυχώς για την ομάδα του πρωταθλητή παραμένει ζητούμενο.

Ακόμα κι αν πιάσουν ανάλογη εμφάνιση θα τα καταφέρει η άμυνά του να μην κάνει δώρο στον αντίπαλο κάποιο εύκολο γκολ όπως έχει συνηθίσει να κάνει σε τόσα παιχνίδια. Αφήνω εκτός συζήτησης την μεταχείριση που έχει επιφυλάξει στον Ολυμπιακό η διαιτησία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Καταπιάνομαι με την μεταχείρισή που έχουν επιφυλάξει στον Ολυμπιακό οι αμυντικοί προσφέροντας γκολ εκτός ροής παιχνιδιού στους αντιπάλους του. Είτε αυτογκόλ, είτε γκολ από τραγικά λάθη. Μόνο αυτά να είχαν αποφύγει οι ερυθρόλευκοι θα ήταν τώρα στην κορυφή της βαθμολογίας. Τόσοι προπονητές άλλαξαν αλλά αυτό το αγκάθι παραμένει.

Αυτή την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για αυτογκόλ ούτε για τραγικά αμυντικά λάθη που υπονομεύουν την συνολική προσπάθεια της ομάδας του Πειραιά. Η υποχρέωση για την κατάληψη έστω της δεύτερης θέσης παραμένει και περνάει μέσα από τη νίκη επί της ΑΕΚ την Κυριακή. Η θολή εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό επιβάλλεται την Κυριακή να καθαρίσει. Αν η ΑΕΚ είναι καλύτερη στο ντέρμπι της Κυριακής ας εισπράξει όσα δικαιούται με βάση της ανωτερότητά της. Κάπου εδώ θα πρέπει να σταματήσουν τα δώρα από την άμυνα του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ