Φενέρμπαχτσε: Ξέρω τι έκανες στην κανονική περίοδο (pics, vids)

Φενέρμπαχτσε: Ξέρω τι έκανες στην κανονική περίοδο (pics, vids)

Πως τα πήγε η Φενέρμπαχτσε στην κανονική περίοδο; Που ήταν καλή και που υστέρησε σε άμυνα και επίθεση; To10.gr έχει τις απαντήσεις.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τη Φενέρμπαχτσε που θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Euroleague. Οι Τούρκοι είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα καθώς παρά το καλό τους ξεκίνημα με ρεκόρ 9-1 δεν είχαν την ίδια συνέπεια, φτάνοντας να τερματίσουν στην 8η θέση η οποία και τους έστειλε πάνω στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έπαιξε κατά διαστήματα αρκετά καλό μπάσκετ. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως ο Δημήτρης Ιτούδης απουσίαζε από ένα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας. Παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο να έχει μια πολύ καλή επίθεση, και μια άμυνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως… μέτρια.

Σίγουρα τα πράγματα στα πλέι οφ δεν έχουν πολλές φορές σχέση με όσα συνέβησαν στην κανονική περίοδο, όμως οι αριθμοί της Φενέρ από εκείνο το διάστημα μπορούν να μας δώσουν μια πρώτη εικόνα για το τι μπορεί να συναντήσει ο Ολυμπιακός.

Καλή επίθεση, μέτρια δημιουργία

Οι Τούρκοι είχαν την 4η καλύτερη επίθεση στη λίγκα, σκοράροντας κατά μέσο όρο 84,2 πόντους, ενώ ανά 100 κατοχές σημείωναν 118,6 πόντους (5η). Όλα αυτά έχοντας 56,7% δίποντο σε 1278 προσπάθειες, 37,2% τρίποντο σε 893 προσπάθειες και 71,2% στις βολές σε 586 προσπάθειες.

Δημιουργικά η Φενέρ μοίραζε 18,1 ασίστ μ.ο (7η), ή αλλιώς το 58,3% των καλαθιών της ήταν έπειτα από τελική πάσα (10η). Όσον αφορά τα λάθη, ήταν στη… μέση με 12 κατά μ.ο (11η), ενώ το 16,9% των επιθέσεων κατέληγε με την μπάλα στα χέρια του αντιπάλου.

Τέλος, σημαντικό στοιχείο ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ καθώς «κατέβαζαν» 11,5 ανά ματς (4η), δηλαδή έπαιρναν το 33,9% των διαθέσιμων «σκουπιδιών». Μια παράμετρος που χρειάζεται σίγουρα προσοχή.

Στον… μέσο όρο η άμυνα της Φενέρμπαχτσε

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη δεχόταν ανά παιχνίδι 81,5 πόντους (8η), με τους αντιπάλους του να μετρούν 115,5 πόντους ανά 100 κατοχές (8η). Νούμερα που δεν είναι κακά, αλλά ούτε και καλά.

Επίσης, μπορεί να επέτρεπε κατά μ.ο 17,3 ασίστ (8η), όμως μόνο το 58,9% των αντίπαλων επιθέσεων κατέληγε σε τελική πάσα. Πράγμα που σημαίνει πως έκοβε τους διαδρόμους και είχε μαρκαρισμένα σουτ. Παράλληλα οι Τούρκοι είχαν καλή πίεση στην μπάλα αναγκάζοντας σε 12,9 λάθη μ.ο (6η) τους αντιπάλους της, δηλαδή το 18,2% των επιθέσεων κατέληγε στα χέρια της.

Ίσως το πιο μεγάλο θέμα για τη Φενέρ είναι αυτό των αμυντικών ριμπάουντ. Τα 22 ανά ματς ήταν μόλις το 14ο στη λίγκα, μαζεύοντας ουσιαστικά μόλις το 67,7% των διαθέσιμων (15η). Πράγμα που αν δεν προσέξει με αντιπάλους όπως οι Φαλ, Μπλακ, Μπολομπόι και Βεζένκοφ, ίσως της προκαλέσει αρκετά προβλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ