Ολυμπιακός – Μονακό: Η επική σειρά του 2022, το 0/2 της regular season και μία σύγχρονη κόντρα (vids)

Ολυμπιακός – Μονακό: Η επική σειρά του 2022, το 0/2 της regular season και μία σύγχρονη κόντρα (vids)

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Μονακό στον ημιτελικό του Final Four στο Κάουνας σε μια «μάχη» με... προηγούμενα.

Η Μονακό νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Πριγκιπάτο στο Game 5 της σειράς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final Four της Euroleague, όπου θα αντιμετωπίσει σε έναν σπουδαίο ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

Η παρέα του Μάικ Τζέιμς μετά από μία ακόμη επική σειρά είναι αυτή που προκρίθηκε και γίνεται η πρώτη ομάδα από τη Γαλλία μετά τη Βιλερμπάν το 1997 που θα βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν από σήμερα γνωρίζει τον αντίπαλο του στο Κάουνας και θα συναντηθεί με μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχουν φτιάξει τη δική τους… κόντρα. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες είναι αυτοί που απέκλεισαν την περσινή σεζόν την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς στο Game 5 των Play off της Euroleague για να βρεθούν εκείνοι στο Final Four.

Συνολικά έχουν συναντηθεί 9 φορές, με τον Ολυμπιακό να έχει 4 νίκες και τη Μονακό 5, ενώ και οι δύο αποτέλεσαν τις δύο από τις καλύτερες τέσσερις ομάδες της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Η περσινή επική σειρά στα play off: 

Game 1: Ολυμπιακός – Μονακό 71-54
Game 2: Ολυμπιακός – Μονακό 72-96
Game 3: Μονακό – Ολυμπιακός 83-87
Game 4: Μονακό – Ολυμπιακός 78-77
Game 5: Ολυμπιακός – Μονακό 94-88

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός φέτος μόνο από μία ομάδα γνώρισε δύο ήττες στην κανονική διάρκεια της σεζόν και αυτή είναι οι Μονεγάσκοι, που επικράτησαν και στο ΣΕΦ, αλλά και στο Πριγκιπάτο.

Στο ΣΕΦ στις 27 Οκτωβρίου του 2022 είχε νικήσει με 81-76, ενώ και στον δεύτερο γύρο στο Μόντε Κάρλο με 64-60 στις 12 Ιανουαρίου. Στο πρώτο παιχνίδι, ο Μάικ Τζέιμς έβαλε 20 πόντους, είχε 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, αλλά πρώτος σκόρερ ήταν ο Οκομπό με 23 και 7/10 σουτ. Στην δεύτερη αναμέτρηση στο Μονακό είχε επικρατήσει με πρώτο σκόρερ τον Μάικ Τζέιμς (19 πόντοι).

Η αναμέτρηση στο ΣΕΦ

Η αναμέτρηση στο Πριγκιπάτο:

Πότε θα γίνει το ματς

Την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μονακό, ο πρώτος ημιτελικός του Final Four της EuroLeague που θα γίνει στο Κάουνας.

Στον άλλο ημιτελικό (19/5 στις 21:00) η Μπαρτσελόνα θα παίξει με τον νικητή του αποψινού Game 5 ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρτίζαν.

Οι σπουδαίες μάχες στα προημιτελικά την περασμένη σεζόν: 

Game 1: Ολυμπιακός – Μονακό 71-54

Game 2: Ολυμπιακός – Μονακό 72-96

Game 3: Μονακό – Ολυμπιακός 83-87

Game 4: Μονακό – Ολυμπιακός 78-77

Game 5: Ολυμπιακός – Μονακό 94-88

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ