Ολυμπιακός: Που βρίσκεται η κουβέντα για τον προπονητή

Ολυμπιακός: Που βρίσκεται η κουβέντα για τον προπονητή

Ο Ρεμπρόφ, ο Κρέσπο, οι προτάσεις και ο λόγος που ο Ολυμπιακός αποφάσισε ότι δεν βιάζεται…

«Την καλύτερη δυνατή επιλογή». Αυτή την απάντηση ακούς εδώ και μέρες γύρω από τον οργανισμό Ολυμπιακός στην ερώτηση «ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής». Και όσο και αν μοιάζει παράξενο μέσα σε τέσσερις λέξεις και μια πρόταση μάλλον… γενικού περιεχομένου χωρά όλη η αλήθεια για αυτή τη σύνθετη αναζήτηση που ήδη κρατά κοντά δύο μήνες στο μεγάλο λιμάνι. Αρκετά πριν την παραίτηση του Μίτσελ στις αρχές του Απρίλη.

Είχε αρχίσει να σκαλίζει την αγορά από τον Μάρτη το club αναζητώντας εκείνον τον προπονητή που εάν και εφόσον θα αναλάμβανε από το καλοκαίρι την ευθύνη. Ίσως μάλιστα αρκετοί να θυμούνται πως οι επαφές με τον Τζενάρο Γκατούζο διέρρευσαν λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, όταν επί της ουσίας ο κύκλος συνομιλιών με τον Ιταλό είχε ολοκληρωθεί. Από τότε ταξίδεψε στην Ελλάδα ο Άλφρεντ Σρέντερ (στον οποίο ποτέ δεν προτάθηκε να αναλάβει την επόμενη ημέρα όπως λανθασμένα κάποιοι πιστεύουν), υπήρξαν διερευνητικές επαφές με τον Σέζαρ Πεϊσότο, σχηματίστηκαν μια σειρά από φάκελοι για τεχνικούς που έχουν προταθεί και ήδη έχουν πάρει θέση στη short list για την τελική επιλογή κλπ.

Διαβάστε επίσης: Λουτσέσκου, Πινέδα, Μπρινιόλι: Το τρένο της μεγάλης φυγής… σφυρίζει

Ρεμπρόφ και Κρέσπο

Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα ο Σεργκέι Ρεμπρόφ και ο Ερνάν Κρέσπο είναι δεδομένα δύο περιπτώσεις που εξετάζονται έστω με την υποσημείωση ότι η υπόθεση του πρώτου είναι πολύ δύσκολη (έχει στα χέρια του και μια πρόταση από την εθνική Ουκρανίας για κλειστό τριετές συμβόλαιο), ενώ για τον δεύτερο υπάρχει το «ερωτηματικό» ότι ουσιαστικά δεν έχει δουλέψει ποτέ στην Ευρώπη. Στον Ολυμπιακό όμως έχει προταθεί για παράδειγμα και ο πολύς Ρούντι Γκαρσία (σε ένα σενάριο… άλλου μπάτζετ από τα συνηθισμένα), χθες οι Ιταλοί έγραψαν για τον Βιτσέντσο Μοντέλα (που ουδέποτε ήρθε στο Καραϊσκάκη και που ουσιαστικά αυτή τη στιγμή δεν απασχολεί), σήμερα οι Σκωτσέζοι για τον Νιλ Λένον. Και είναι και άλλοι τόσοι που το όνομα τους δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Ο χρόνος στο ρολόι (του)

Ποιο είναι το κλειδί όμως σε αυτή την υπόθεση; Μα ο ίδιος ο χρόνος. Όσα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης φτάνουν στο φινάλε της τόσο και θα ξεκαθαρίζει το τοπίο για το ποιοι άλλοι προπονητές μπορούν να είναι διαθέσιμοι, άρα και υποψήφιοι. Προτιμά λοιπόν ο Ολυμπιακός να καθυστερήσει αν χρειαστεί μια-δύο εβδομάδες αναζητώντας τη καλύτερη δυνατή επιλογή από το να περιοριστεί σε τεχνικούς που δεν πληρούν απαραίτητα τις προδιαγραφές που αναζητά. Αν μπορεί αύριο να υπογράψει τον Ρεμπρόφ πιθανότατα θα το κάνει. Επειδή όμως και ο Ουκρανός αλλά και οι υπόλοιποι θέλουν να κερδίσουν χρόνο για να εξετάσουν τις επιλογές τους, οι Πειραιώτες, αρκετά έμπειροι σε αυτές τις διαδικασίες δεν θέλουν επ ουδενί να βιαστούν.

Το εισιτήριο

Άλλωστε είναι και κάτι ακόμη «ανοιχτό»: Το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα κρατούν στα χέρια τους και το οποίο θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στον προγραμματισμό τους. Αν ο Ολυμπιακός τερματίσει τρίτος και μέσω ΑΕΚ (κατάκτηση κυπέλλου) πάρει μια θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, τότε έπειτα από πολλά χρόνια θα ξεκινήσει την προετοιμασία του ουσιαστικά Ιούλιο μιας και το πρώτο παιχνίδι θα είναι προγραμματισμένο για τις 10 Αυγούστου. Αντίθετα αν τερματίσει τέταρτος το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς προκύπτει είκοσι μέρες νωρίτερα (21/7) στον δεύτερο προκριματικό του Conference άρα, και η προετοιμασία του θα πρέπει να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Τα… μαντάτα

Πότε θα ξέρει αν μπορεί να παίξει στο Europa League; Σε δύο χρόνους. Αν την Κυριακή δεν χάσει από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα και αν στις 24 Μάη η ΑΕΚ πάρει το κύπελλο. Αν κάνει τη δουλειά στη Θεσσαλονίκη και δεν προκύψει κάτι θεαματικό το πιθανότερο είναι η υπόθεση του προπονητή να πάει πια σε ότι αφορά στην τελική απόφαση από τότε και πέρα. Αν όμως χάσει την Κυριακή και μάθει από τώρα πως είναι τέταρτος τότε λογικά το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει.

Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Σημαντική λεπτομέρεια πως για την ανεύρεση του επόμενου προπονητή ασχολείται και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αγγλία. Ένας άνθρωπος με πολύ πλούσια ποδοσφαιρική ατζέντα και έναν κύκλο επαφών στο υψηλότερο επίπεδο που δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να κουβεντιάζει και για πράγματα που δεν θα μπορούσε να συζητήσει άλλο ελληνικό club. Θέλει πάρα πολύ ο απερχόμενος πρωταθλητής να σημαδέψει σωστά στην επόμενη επιλογή του. Και το σημαντικότερο; Θέλει να κάνει την επιλογή του μέσα από το μεγαλύτερο δυνατό «φάσμα».

Δεν ξεκινά από το μηδέν

Η ομάδα μπορεί να μην πέτυχε φέτος τους στόχους της, με έναν τρόπο όμως έφτιαξε από την αρχή έναν αγωνιστικό κορμό (Πασχαλάκης, Ροντινέι, Χουάνγκ, Μπιελ, επιστροφή Φορτούνη και οι δίχως συμβόλαιο Μπακαμπού και Κανός συνέβαλλαν σε αυτό), έχει παίκτες project (Ραμόν, Ντόι, Τζολάκης) κάποιους πολύ σημαντικούς «δανεικούς» (Μαντί Καμαρά, Χασάν, Ζινκερνάγκελ, Αγκιμπού κλπ) μια πολύ πετυχημένη επανεκκίνηση στα τμήματα υποδομής που μπορεί να φέρει και άλλα παιδία στο προσκήνιο: Και έχει και όλη την διάθεση για να κάνει και μια σειρά από μεταγραφές που θα ενισχύσουν άμεσα και ουσιαστικά αυτό που έχει σχηματιστεί. Με αυτές τις «προδιαγραφές» λοιπόν αναζητά τον επόμενο προπονητή της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ