Ραγδαίες εξελίξεις στην Euroleague: Το τέλος του αρχιδιαιτητή και οι 2 wild cards στα χέρια του Μποντιρόγκα

Ραγδαίες εξελίξεις στην Euroleague: Το τέλος του αρχιδιαιτητή και οι 2 wild cards στα χέρια του Μποντιρόγκα

Ο Βρετανός αρχιδιαιτητής της Euroleague Ρίτσαρντ Στόουκς θα αποτελέσει παρελθόν από τη διοργάνωση. Τι θα ισχύσει του χρόνου με την Γκραν Κανάρια και τη συμμετοχή της και τις δύο wild cards που ψάχνουν κάτοχο.

Σε νέα εποχή αναμένεται να μπει η Euroleague από την επόμενη σεζόν. Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες μακριά από το Final 4 του Κάουνας, ωστόσο οι σχεδιασμοί για του χρόνου δεν σταματούν. Εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την αλλαγή του φορμάτ και την είσοδο των play-in, όπως επίσης και για μια πιθανή συνεργασία με τη FIBA που θα αφορά τη συγχώνευση Eurocup και BCL.

Ακόμα μία σημαντική αλλαγή έχει δρομολογηθεί για την επόμενη σεζόν όμως, καθώς ο Βρετανός αρχιδιαιτητής της διοργάνωσης, Ρίτσαρντ Στόουκς, αποχωρεί οριστικά από τη θέση του μιας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Ο Στόουκς ανέλαβε τη θέση το 2017 και στα τέλη Ιουνίου του 2023 αναμένεται να αποχωρήσει, με την Euroleague να μην έχει σκοπό να του προτείνει νέο συμβόλαιο.

Διαβάστε επίσης: Κηφισιά – Ολυμπιακός Β’ 0-0: Ο… άλλος Ολυμπιακός του Ιμπαγάσα

Έτσι οι ιθύνοντες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εύρεση του αντικαταστάτη του, ο οποίος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα κάποιος από εκείνους του διαιτητές που είναι σε σχετικά προχωρημένη ηλικία και το καλοκαίρι θα αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι οι τελευταίοι ορισμοί που έκανε το Στόουκς ήταν αυτοί των οκτώ διαιτητών για το Final 4, δηλαδή οι: Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία), Τόμισλαβ Χορντόβ (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Αν Πάντερ (Γερμανία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Όσον αφορά τώρα τη συζήτηση που έχει γίνει πολύ έντονη τις τελευταίες ημέρες γύρω από την Γκραν Κανάρια και το κατά πόσο αυτή θα είναι στην Euroleague της επόμενης σεζόν ως πρωταθλήτρια του Eurocup, όλα δείχνουν ότι οι Ισπανοί δεν θα δηλώσουν συμμετοχή. Κι αυτό γιατί τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας δεν φαίνεται να την επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Ποια ομάδα λοιπόν θα πάρει τη θέση της; Η λογική σκέψη έχει να κάνει με τη φιναλίστ του Eurocup, Τουρκ Τέλεκομ, ωστόσο αυτό δεν μοιάζει ως το πιο πιθανό σενάριο. Αντιθέτως οι άνθρωποι της Euroleague προσανατολίζονται στο να δώσουν ακόμα μία wild card. Πέρα από την Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα που είναι σχεδόν σίγουροι κι απομένει το τυπικό κομμάτι, αναμένεται να καλυφθούν με wild cards ακόμα δύο θέσεις.

Θυμίζουμε ότι οι σίγουροι για του χρόνου είναι οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αναντολού Εφές, Μονακό, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Αρμάνι Μιλάνο, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζάλγκιρις Κάουνας, Βιλερμπάν, Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ