Ο Ολυμπιακός για 53η φορά στους «4» της Ευρώπης!

Ο Ολυμπιακός για 53η φορά στους «4» της Ευρώπης!

Το 12ο φαϊναλ φορ της ομάδας μπάσκετ διευρύνει το ευρωπαϊκό ρεκόρ των «ερυθρολεύκων»

Ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη φαϊναλ φορ. Για την ομάδα μπάσκετ αυτό στο Κάουνας είναι το 12ο στην ιστορία της. Όλα στην Ευρωλίγκα ανδρών. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε για το μπάσκετ μήτε για τον Ολυμπιακό σαν σύλλογο σε όλα τα ομαδικά σπορ. Σε άνδρες και γυναίκες αυτή είναι η 53η φορά που ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς θα βρεθεί στην κορυφαία τετράδα διεθνούς διοργάνωσης.

Η αρχή έγινε το 1982 με την ομάδα βόλεϊ ανδρών να φτάνει στο φαϊναλ φορ του Πρωταθλητριών στο Παρίσι (4η θέση). Δέκα χρόνια μετά πάλι η «ερυθρόλευκη» ομάδα του βολεϊ ανδρών προκρίνεται στους «4» του Πρωταθλητριών.

Μάλιστα στο φαϊναλ φορ του 1992 έφτασε ως και τον τελικό στο ΣΕΦ λυγίζοντας από την πανίσχυρη Μεσατζέρο Ραβένα των Βούλο, Τίμονς και Κίραλι. Από τότε και στα 31 χρόνια που έχουν ακολουθήσει ο Ολυμπιακός γιγαντώθηκε και ευρωπαϊκά σε όλα τα ομαδικά σπορ.

Διεθνή τρόπαια, τελικοί και διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα.

Το πόλο γυναικών έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε κορυφαία τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης (16) και ακολουθεί με 15 το βόλεϊ ανδρών.

Από το 2006 δεν υπάρχει χρονιά (το 2019-20 ακυρώθηκε η χρονιά λόγω κορονοϊού) που ο Ολυμπιακός να μην έχει έστω ένα τμήμα του σε τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Το πόλο ανδρών έχει προκριθεί ήδη στο F8 της Ευρωλίγκας. Ένας ακόμη ημιτελικός (και μετά τελικός) είναι πιθανός…

ΣΤΟΥΣ «4» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:            16

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ:               15

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ:       12

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:               8

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:            2

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ