Ο Λιβάι, οι μνηστήρες και η λογική της ΑΕΚ

Ο Λιβάι, οι μνηστήρες και η λογική της ΑΕΚ

Talk of the town αποτελεί ο Λιβάι Γκαρσία, με τον έναν μνηστήρα να διαδέχεται τον άλλον.

Κάτι παραπάνω από καταλυτικός ήταν ο ρόλος του Λιβάι Γκαρσία στην επιστροφή της ΑΕΚ στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρκετές οι φορές που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, με τα γκολ του και τις κινήσεις του να προσφέρουν «χρυσούς» βαθμούς στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Εβλεπε αρκετά μπροστά το καλοκαίρι ο Ματίας Αλμέιδα. Όταν έχριζε killer τον άσο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Τον δικαίωσε για τα καλά ο Λιβάι, βγάζοντας… μάτια σε κάθε αναμέτρηση. Στα 18 γκολ και τις 7 ασίστ σταμάτησε ο 25χρονος επιθετικός και έχει και τον τελικό του Κυπέλλου να τον περιμένει. Για το πρώτο νταμπλ της ΑΕΚ μετά από 45 ολόκληρα χρόνια. Ο Γκαρσία έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν γύρω από το εγχείρημα του «Πελάδο» και συνέβαλε τα μέγιστα στην κιτρινόμαυρη επιτυχία.

Διαβάστε επίσης: Τρελάθηκε ο ιδιοκτήτης των Σπερς με το νούμερο 1 στα ντραφτ που φέρνει τον Ουεμπανιάμα (vids)

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πιστεύω ότι πρέπει να… εκραγεί. Έχει τεράστια δυναμική στη φυσική του παρουσία, στο σουτ που έχει, στο άλμα του. Όλο αυτό ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί 100%. Τη μέρα που θα γίνει αυτό θα μιλάμε για έναν διαφορετικό παίκτη από τους υπόλοιπους είχε δηλώσει ο Ματίας Αλμέιδα. Φυσικά, ο Αργεντινός προπονητής της Ενωσης δεν ξύπνησε ένα πρωί και σκέφτηκε να κάνει φορ τον Γκαρσία. Είδε και δοκίμασε πράγματα στις προπονήσεις. Και οι εμφανίσεις του άσου από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έδωσαν λίγη παραπάνω… τροφή για σκέψη. Ο νεαρός παίκτης είναι από τους πιο χαρισματικούς παίκτες της ΑΕΚ.  Ενας παίκτης που μπορεί και πηδάει στον… Θεό για μια κεφαλιά. Που διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, έχει την «έκρηξη» στο ρεπερτόριο του και διακρίνεται για τα τελειώματά του. Εχει δηλαδή όλο το «πακέτο».

Η… ουρά από τους μνηστήρες

Οπως είναι λογικό, οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Λιβάι δεν πέρασαν απαρατήρητες. Παρέλαση έκαναν κάθε Κυριακή οι σκάουτερ στα επίσημα της Αγιά Σοφιάς. Μόνιμη θέση στο μπλοκάκι τους είχε και έχει το όνομα του άσου της ΑΕΚ.

Το συμβόλαιο του 25χρονου με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το 2025 και είναι δεδομένο πως θα «σπάσουν» τα τηλέφωνα στα γραφεία της Νέας Φιλαδέλφειας. Ήδη, τα μάτια των Ντόρτμουντ, Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα και Βόλφσμπουργκ είναι στραμμένα στον νεαρό άσο, που σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Στην κούρσα για την απόκτηση του, φαίνεται πως έχουν προστεθεί τόσο η Σέλτικ, όσο και η Λιλ. Και δεν αποκλείεται, να μεγαλώσει και άλλο η λίστα με τους μνηστήρες. «Απλά προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ να μη δίνω σημασία. Όμως όσο κι αν θες να τα αποφύγεις, κάποιες φορές ακούς το είδος των συλλόγων που τους ενδιαφέρεις και λες ‘τι;’ Αλλά πρέπει να τα μπλοκάρεις και να συνεχίσεις εστιάζοντας στους στόχους και τις αποστολές σου. Ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον, θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα», δήλωσε ο Γκαρσία για τον ντόρο γύρω από το όνομα του.

Είναι δεδομένο λοιπόν, πως το καλοκαίρι, θα είναι κάτι παραπάνω από «καυτό» για τον 25χρονο. Φυσικά, η ΑΕΚ δε μένει με σταυρωμένα χέρια. Με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το 2025, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη βάλει μπρος για την ανανέωσή του. Προκειμένου να τοποθετηθεί και η κατάλληλη ρήτρα.

Αλλωστε, η Μπεϊτάρ έχει στην κατοχή της το 40% του ποδοσφαιριστή και ουσιαστικά, θα πρέπει να «σκάσει» πρόταση με πολλά μηδενικά για να ανάψει το πράσινο φως της παραχώρησης η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Δεν πάει και πολύς καιρός από τη μέρα που εμφανίστηκε στο κατώφλι της Ενωσης η Μονπελιέ. Οι Γάλλοι έκαναν την κίνησή τους, αλλά συνάντησαν την «κιτρινόμαυρη» άρνηση.

Ουσιαστικά, η ΑΕΚ μοιράζει τα… φύλλα σε αυτήν την ιδιαίτερη παρτίδα. Εχοντας και το δέλεαρ του Champions League (δύο προκρίσεις για τους ομίλους), έχει την δυνατότητα να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Λιβάι Γκαρσία. Και σε μια τέτοια περίπτωση, είναι δεδομένο πως θα εκτοξευτεί η χρηματιστηριακή αξία του νεαρού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ