Αυτός θα καθορίσει τον ημιτελικό με τη Μονακό (vids)

Αυτός θα καθορίσει τον ημιτελικό με τη Μονακό (vids)

Γιατί ο Σακίλ ΜακΚίσικ μπορεί με τα αθλητικά του προσόντα να κάνει τη διαφορά στο ματς της Παρασκευής με τη Μονακό στο Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός εδώ και λίγα 24ωρα κινείται αποκλειστικά σε ρυθμούς Final Four, με την ερυθρόλευκη αποστολή να βρίσκεται στο Κάουνας και να μετράει αντίστροφα για τον ημιτελικό με τη Μονακό, που είναι και το σπουδαιότερο ματς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο).

Οι ερυθρόλευκοι από την Τετάρτη είναι στη Λιθουανία και προετοιμάζονται για την παρέα του Μάικ Τζέιμς, η οποία βρίσκεται στο πρώτο Final Four της και προέρχεται από μια κανονική περίοδο, όπου νίκησε τον Ολυμπιακό και τις δύο φορές.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πόσο δύσκολο είναι το ματς για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πρέπει να βρει τον τρόπο να νικήσει μια ομάδα που αποτελεί μια από τις καλύτερες επιθετικά και πιθανότατα με το μεγαλύτερο ατομικό ταλέντο.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να »κλειδώσει» τα.. ατού της και την ίδια ώρα να βγάλει νέους πρωταγωνιστές. Ένας από τους παίκτες που θα αποτελέσει «κλειδί» κόντρα στους Μονεγάσκους είναι χωρίς αμφιβολία ο Σακίλ ΜακΚίσικ, που έτσι κι αλλιώς ερχόμενος από τον πάγκο κάνει εξαιρετική δουλειά και αλλάζει τον ρυθμό στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ έχει τρομερά αθλητικά προσόντα και ταιριάζει γάντι σε ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μονακό που «τρέχει», παίζει άναρχο μπάσκετ και μπορεί να επιτεθεί σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Ο ΜακΚίσικ έχει εντολή από τον Μπαρτζώκα να… εμβολίσει την άμυνα της Μονακό με τα αθλητικά του προσόντα, να πάρει μπάλες και αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η αντίπαλος των Πειραιωτών έχει αλτική ομάδα, όμως στο «3» δεν έχει παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά, με τον ΜακΚίσικ να έχει τη δυνατότητα να παίξει και στα δυάρι.

H απόδειξη ότι η Μονακό ταιριάζει στον Αμερικανό είναι το πρώτο ματς της σεζόν στο ΣΕΦ, όπου ο ΜακΚίσικ είχε 15 πόντους, σε 21 λεπτά, κάνοντας «σμπαράλια» την άμυνα της. Ο γκαρντ-φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι σε καλή κατάσταση, το έδειξε και κόντρα στη Φενέρ στη σειρά των προημιτελικών και δείχνει επίσης ότι ο Μπαρτζώκας μπορεί να στηρίξει το πλάνο του σε εκείνον. Τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό, παίζοντας παρόμοιο παιχνίδι με της Μονακό όταν είναι ο Αμερικανός στο παρκέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή σεζόν ο ΜακΚίσικ έχει 9 πόντους μέσο όρο, 1,5 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 8,8 στο σύστημα αξιολόγησης και είναι ο παράγοντας «Χ» σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια ερχόμενός από τον πάγκο…

Το πρώτο ματς της σεζόν

Το δεύτερο ματς της κανονικής διάρκειας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ