Σάσα Βεζένκοφ: Η «εκδίκηση» που πήρε, η δικαίωση που δεν ήρθε…

Σάσα Βεζένκοφ: Η «εκδίκηση» που πήρε, η δικαίωση που δεν ήρθε…

Ο Σάσα Βεζένκοφ κατέθεσε την ψυχή του στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, αλλά εκείνος έδωσε πολλές απαντήσεις.

Η χθεσινή (21/5) βραδιά ήταν πολύ δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague έκανε τους παίκτες των Ερυθρόλευκων να μην μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν το ματς μέσα από τα χέρια τους.

Σε όλους η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Άλλοι κοιτούσαν το κενό, άλλοι είχαν κατεβάσει το κεφάλι. Υπήρχε και ο Σάσα Βεζένκοφ. Προφανώς όλοι «πονούσαν» το ίδιο, αλλά ο Βούλγαρος φόργουορντ είχε έναν επιπλέον λόγο να μην μπορεί να το συγκρατήσει, ξεσπώντας σε κλάματα.

Είχε όλη την πίεση του MVP και κουβαλούσε και την πίεση από το περσινό Final Four. Όταν ο Βασίλιε Μίσιτς σκόραρε μπροστά του στον ημιτελικό για να χαρίσει τη νίκη στην Αναντολού Έφες. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Ήταν και ότι σε εκείνο το ματς ο Σάσα έπαιξε 35 λεπτά έχοντας μόλις 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/8 τρίποντα). Και όπως ήταν λογικό οι… κατηγορίες ήταν πολλές.

Φέτος οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες και ο Βεζένκοφ είχε την ευκαιρία να… εξιλεωθεί. Αρχικά με τη Μονακό είχε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Στον τελικό ο 27χρονος ήταν απλά απολαυστικός. Έκανε τα πάντα. Μαζί με τον Αϊζάια Κάνααν είχαν πάρει από το… χέρι τον Ολυμπιακό και τον οδηγούσαν επιθετικά. Ολοκλήρωσε το ματς με 29 πόντους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σέιν Λάρκιν σε τελικό στη σύγχρονη εποχή της Euroleague. Παράλληλα είχε 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και το τρομακτικό 34 στο PIR.

Είναι δεδομένο πως πήρε την προσωπική του «εκδίκηση». Έδειξε για ποιον λόγο θεωρείται ο καλύτερος παίκτης αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Βγήκε μπροστά όταν τον χρειάστηκαν οι Πειραιώτες, κατέθεσε την ψυχή του μέσα στο παρκέ. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο πικρό με πέρυσι. Ο Σέρχιο Γιουλ έκανε ό,τι ο Μίσιτς και «πάγωσε» τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Αυτό ήταν το… χτύπημα που δεν ήθελε ο Βεζένκοφ. Βρέθηκε ξανά στο ίδιο έργο θεατής, απλά με λίγο αλλαγμένο το σενάριο. Πέρυσι ο πόνος που προστέθηκε ήταν πως δεν είχε καταφέρει να βοηθήσει όσο ήθελε. Φέτος ο πόνος που προστέθηκε ήταν ακριβώς αντίθετος. Είχε κάνει ό,τι μπορούσε -και ίσως παραπάνω- αλλά ούτε τώρα οι διαβόητοι «θεοί» του μπάσκετ ήταν με το μέρος του.

Ο Βούλγαρος όμως όπως και ο Ολυμπιακός έχουν αποδείξει πολλές φορές πως ξέρουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Όλοι μαζί θα παλέψουν για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν και στη συνέχεια να δουλέψουν για να επιστρέψουν ακόμα καλύτεροι την επόμενη χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ