Συναινετικός ο Γκαρμπαχόσα, κάνει λόγο για «γέφυρες» με την Euroleague

Συναινετικός ο Γκαρμπαχόσα, κάνει λόγο για «γέφυρες» με την Euroleague

Ο νέος πρόεδρος της Fiba Europe, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, σε δηλώσεις του έδειξε πρόθυμος να βρεθεί κοινός τόπος με την Euroleague, χρησιμοποιώντας το μότο... «Καλύτερα Μαζί».

Η παλιά δόξα της Ισπανίας Χόρχε Γκαρμπαχόσα, αποχώρησε από τον θώκο του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ και είναι ο νέος πρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος της FIBA, FIBA Europe.

Σε δηλώσεις του ο 45χρονος πάλαι ποτέ παίκτης των Ταού Κεράμικα, Μπενετόν, Μάλαγα, Χίμκι και Ρεάλ Μαδρίτης, έδειξε υπέρμαχος του διαλόγου και πρόθυμος να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να συνεργαστούν ομαλά και χωρίς αχρείαστες κόντρες η FIBA και η Euroleague, των οποίων η ασυνεννοησία έχει προκαλέσει… αρρυθμίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με το θέμα των «παραθύρων» των Εθνικών ομάδων.

Διαβάστε επίσης: Σάσα Βεζένκοφ: Η «εκδίκηση» που πήρε, η δικαίωση που δεν ήρθε…

Υπάρχει και ο πρόεδρος της Euroleague από την άλλη πλευρά, ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ομοίως ένας πρώην παίκτης και μάλιστα υψηλότατου επιπέδου όπως ο Γκαρμπαχόσα και αυτό ίσως αποτελέσει μια καλή βάση ως προς τη κατανόηση του τί είναι καλό για το μπάσκετ και τους πρωταγωνιστές του, από ανθρώπους που το έχουν υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή για δεκαετίες.

Για αυτό, παρόλο που ανέφερε πως ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι δηλώσεις του μοιάζουν σαν μια πρώτη… ελπιδοφόρα ένδειξη του τι πρόκειται να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες:

«Το σύνθημά μου ήταν «Καλύτερα Μαζί». Αυτό κάναμε στην Ισπανία, αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην Ευρώπη. Ο πρώτος στόχος μου στη FIBA Europe είναι να δημιουργήσουμε «γέφυρες» σε όλα τα επίπεδα, να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος με την EuroLeague, σεβόμενοι πάντα τις εθνικές ομάδες και τα εγχώρια πρωταθλήματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ