«Η Μονακό με διαφορετική ομάδα στη EuroLeague λόγω salary cap»

«Η Μονακό με διαφορετική ομάδα στη EuroLeague λόγω salary cap»

Η Μονακό σκέφτεται να παρατάσσει την ομάδα κ21 στο γαλλικό πρωτάθλημα, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τον λεγόμενο «φόρο πολυτελείας».

Η 6η Ιουνίου 2023 ενδέχεται να είναι μία ιστορική ημέρα για το γαλλικό μπάσκετ, καθώς θα τεθεί προς ψήφιση το θέμα της δημιουργίας salary cap, εξαιτίας της Μονακό, που έχει ξεφύγει οικονομικά από τους ανταγωνιστές της, με την παρουσία της στη Euroleague.

Αυτό όμως φαίνεται ότι θα φέρει την αντίδραση των Μονεγάσκων, με μία κίνηση που πιθανότατα θα υποβαθμίσει τη γαλλική λίγκα.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίος Έλληνας τεχνικός για τη θέση του Γιασικεβίτσιους στη Μπαρτσελόνα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «basketnews.com», στην Μονακό εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να παρατάσσονται με την κανονική ομάδα τους στην EuroLeague και με την δεύτερη ομάδα τους (κ21) στο γαλλικό πρωτάθλημα, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τον λεγόμενο «φόρο πολυτελείας» που γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί.

Παράλληλα, αν η Μονακό απλώς αποφάσιζε την νέα σεζόν να έχει ακριβώς το ίδιο μπάτζετ με φέτος θα πρέπει να πληρώσει άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται ένα πιθανό πρόστιμο από την EuroLeague σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι Μονεγάσκοι δεν έχουν τηρήσει το financial fair play της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ