Τα πιο «καυτά» γκαρντ και το «Big Bang» της νέας Euroleague

Τα πιο «καυτά» γκαρντ και το «Big Bang» της νέας Euroleague

Πάντερ, Σιλντς, Νέιπιερ και... Σλούκας υπό προϋποθέσεις. Αυτά είναι τα πιο «καυτά» γκαρντ και ο χαμός που θα γίνει το φετινό καλοκαίρι στη Euroleague.

Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ ιδιαίτερο στη Euroleague, καθώς μένουν πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα ελεύθερα, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν μεγάλες «ανακατατάξεις» στα ρόστερ.

Οι γκαρντ που θα είναι ελεύθεροι σύντομα και αποτελούν παίκτες από το πάνω ράφι είναι πολλοί, όμως οι περιπτώσεις που απασχολούν είναι εκείνες που ακούγονται πιο έντονα σε μεταγραφικά σενάρια τους τελευταίους μήνες.

Ο αναλυτής της ιστοσελίδας «Basketnews.com», Αουγκούστας Σουλιάουσκας κλήθηκε να σχολιάσει τα πιο σημαντικά ονόματα παικτών μεταξύ όσων θα λάβουν μέρος στο καλοκαιρινό «παζάρι» ως ελεύθεροι. Ξεχωρίζει λοιπόν τις περιπτώσεις των Κέβιν Πάντερ, Σαβόν Σιλντς και Σαμπάζ Νέιπιερ, ενώ κάνει ειδική αναφορά στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος μένει μεν ελεύθερος αλλά έχεις σαν προτεραιότητα τον Ολυμπιακό και πρώτα θα μιλήσει με εκείνον όταν ολοκληρωθούν οι τελικοί της Basket League. Ο Σουλιάουσκας μάλιστα, τόνισε ότι ο παίκτης που θα έπαιρνε στην ομάδα του είναι δίχως αμφιβολία ο Έλληνας γκαρντ γιατί αποτελεί εγγύηση για τα Final Four.

«Κέβιν Πάντερ, Σαβόν Σιλντς και μετά ο Σαμπάζ Νέιπιερ. Για τον Παναθηναϊκό αυτοί θα ήταν οι κορυφαίοι στόχοι. Αλλά ο Κώστας Σλούκας είναι ο παίκτης που θα ήθελα να έχω στην ομάδα μου», δήλωσε στο τελευταίο «Urbonus» podcast, ξεκαθαρίζοντας προφανώς πως ο 33χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να αποτελεί στόχο του Παναθηναϊκού. «Ο παίκτης αυτός ήταν παρών στα 10 από τα 12 τελευταία Final Four. Είναι παίκτης-εισιτήριο του Final Four για την ομάδα του», ανέφερε ο Λιθουανός.

Από εκεί και πέρα, εκτός από την τετράδα αυτή, υπάρχουν μερικές ειδικές περιπτώσεις που δεδομένα θα απασχολήσουν. Αυτές είναι του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος θα φύγει πιθανότατα από τη Μονακό (θεωρητικά έχει συμβόλαιο αλλά…) και ήδη ακούγεται η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, ενώ υπάρχουν κι άλλα ονόματα που «παίζουν» για αποχώρηση που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στη Euroleague.

Μια από τις περιπτώσεις αυτές είναι και του Γουέιντ Μπόλντγουιν, που μπορεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο αλλά μετά την καταπληκτική σεζόν που έκανε δεν αποκλείεται να μπει στα «κόλπο» και στις συζητήσεις, αφού ψάχνουν γκαρντ τόσο οι δύο τούρκικες ομάδες (Εφές και Φενέρ) αλλά και οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ελεύθεροι μένουν και οι Μίλος Τεόντοσιτς, Μάοντο Λο, Σέρχι Ροντρίγκεθ και Αϊζάια Τέιλορ, όμως όλα δείχνουν ότι προτεραιότητα τους είναι να μείνουν στις ομάδες τους. Αυτό δεν ισχύει με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, που θα φύγει από τη Ρεάλ και ήδη τον κοιτάζουν αρκετές ομάδες μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ