Σαρωτικές αλλαγές στη Euroleague και σύστημα… ΝΒΑ!

Σαρωτικές αλλαγές στη Euroleague και σύστημα… ΝΒΑ!

Ο νέος CEO της Ευρωλίγκας, Παούλιους Μοτιεγιούνας, ανακοίνωσε πως προχωράει η καθιέρωση salary cap στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για προσθήκη play-in.

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στην Euroleague το προσεχές διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο νέος CEO της διοργάνωσης.

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας, έδωσε συνέντευξη Τύπου για τις καινοτομίες που αναμένεται να εισαχθούν στην Euroleague, με κυριότερες αυτές του salary cap και των play-in!

Διαβάστε επίσης: Ο Ντιέγκο, ο Ερνέστο και η νέα μέθοδος του Ολυμπιακού

Όσον αφορά το πρώτο, που πρόκειται στην ουσία για ένα ανώτατο όριο στα ποσά που θα μπορούν να ξοδεύουν οι ομάδες για το μισθολόγιό τους, ο Λιθουανός ήταν ξεκάθαρος ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την καθιέρωσή του.
«Θα έλεγα ότι προχωράμε επιτυχώς προς αυτό. Συνάντησα μια ομάδα εργασίας που εργάζεται για αυτό το θέμα, και έχει ήδη προχωρήσει πολύ. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε όλες τις λεπτομέρειες, να ενοποιήσουμε τις θέσεις και τις σκέψεις κάθε ομάδας και να πατήσουμε το κουμπί έναρξης», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σχετικά με τα play-in τουρνουά, που είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να δίνεται σε ακόμη περισσότερες ομάδες η ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στα playoffs (στα πρότυπα του ΝΒΑ), ο Μοτιεγιούνας τόνισε ότι υπάρχουν συζητήσεις, όμως όχι τόσο προχωρημένες ώστε να θεωρείται βέβαιη η ένταξή τους στο πρόγραμμα.
«Υπάρχουν συζητήσεις για το play-in, θα μιλήσουμε με τους συλλόγους. Η βάση του πρωταθλήματός μας είναι ότι κάθε ομάδα παίζει με κάθε ομάδα. Αυτός είναι ο βασικός άξονας στον οποίο πρέπει να μείνουμε και να μην επιστρέψουμε στο ότι υπάρχουν όμιλοι, κάποιες ομάδες έρχονται σε μια συγκεκριμένη πόλη και άλλες όχι. Αυτό σίγουρα δεν θα αλλάξει», τόνισε αναλυτικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ