Το χρυσό πριμ των Αγγελόπουλων στον Μιλουτίνοφ, δείχνει τον δρόμο…

Το χρυσό πριμ των Αγγελόπουλων στον Μιλουτίνοφ, δείχνει τον δρόμο…

Ο Μιλουτίνοφ έρχεται στον Ολυμπιακό με δεδομένα τα ταλέντα και το αγωνιστικό εκτόπισμά του. Ένας όρος όμως στο συμβόλαιό του δείχνει τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τον Σέρβο, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού που πλέον είναι σε... άλλο επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στη ευκαιρία να εντάξει στο ρόστερ του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, έναν από τους καλύτερους ψηλούς που υπάρχουν στην Ευρώπη. Παρά τον ανταγωνισμό από άλλες ομάδες, οι συγκυρίες αλλά και η επιθυμία τόσο των ερυθρόλευκων όσο και του παίκτη ήταν κοινή, γεφύρωσε κάθε χάσμα και πλέον μιλάμε για την δεύτερη θητεία του χαρισματικού σέντερ στους Πειραιώτες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ανέκαθεν είχε μάθει να δουλεύει στην καριέρα του με τους λεγόμενους mobile centers αλλά και ψηλούς με αυξημένα αθλητικά προσόντα. Κάθε άλλο παρά δογματικός όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενέταξε πριν από δύο χρόνια και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο έναν «δεινόσαυρο» σαν τον Μουσταφά Φαλ, μετατρέποντάς τον σε έναν κυρίαρχο σέντερ με κρυφό ατού τη δημιουργία μέσα από τη ρακέτα.

Διαβάστε επίσης: Πλησιάζει η ώρα στον Ολυμπιακό: Πότε θα γίνουν τα ραντεβού με Σλούκα και Παπανικολάου…

Η έλευση του Μιλουτίνοφ θα δώσει ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα στην ομάδα. Με δεδομένο πως θα προορίζεται για το δεύτερο ροτέισον, αφ’ ενός δίνει τη δυνατότητα να έχει στην πεντάδα του για 40 ολόκληρα λεπτά έναν σέντερ φόβητρο, elite κατηγορίας και αφ’ ετέρου ανεβάζει κατά πολύ την ποιότητα της δεύτερης πεντάδας, που θα δώσει την ευκαιρία για μεγαλύτερα διαστήματα σταθερής και υψηλού tempo απόδοσης στα δεδομένα που μας συνήθισε η ομάδα του Μπαρτζώκα την περασμένη σεζόν.

Πέρα τα αμιγώς μπασκετικά όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και κάποιες λεπτομέρειες που είναι πολύ σημαντικές για να καταλάβουμε το πως κινείται ο σύλλογος και για το στάτους που έχει αλλάξει για τα καλά. Όπως είναι γνωστό ο Μιλουτίνοφ είχε πρόταση και από την Ιταλία και την Βίρτους Μπολόνια που θα του απέφερε κοντά στα 4 εκατομμύρια για δύο χρόνια. Στον Ολυμπιακό και για να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στην ομάδα, ήρθε αποδεχόμενος την προσφορά των αδερφών Αγγελόπουλων και μειώνοντας σημαντικά της απολαβές του. Συγκεκριμένα έχασε περίπου 1 εκατ. ευρώ σε σχέση με διετία του στο Λιμάνι, καθώς θα του αποφέρει λίγο λιγότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ όμως είναι το σημείο κλειδί, αφού υπάρχει ένας ειδικός όρος που μπήκε στο συμβόλαιο του Μιλουτίνοφ. Ένας όρος που μπαίνει για πρώτη φορά στην σύγχρονη εποχή του Ολυμπιακού και δεν είναι άλλος από το μπόνους κατάκτησης της Euroleague, που θα αποφέρει στον Σέρβο ένα εξτρά ποσό της τάξης των 600.000 ευρώ, μειώνοντας κατά πολύ τη… χασούρα του, από την «πόρτα» που έριξε στους Ιταλούς.

Αυτό κάνει έκδηλο όμως και το πως αισθάνεται και λειτουργεί ο Ολυμπιακός. Η δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, το project που εξελίσσεται εδώ και 2.5 χρόνια, αποδίδει τόσο ηθικά, με ολόκληρη την Ευρώπη να δίνει τα εύσημα στον Ολυμπιακό για τον τρόπο που αγωνίζεται λέγοντας πως το ερυθρόλευκο είναι το «μπάσκετ της επόμενης δεκαετίας», όσο και απτά, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε δύο σερί Final 4 και χάνοντας τον τελικό πέρσι και την κούπα φέτος για ένα σουτ.

Με λίγα λόγια μπορεί ο Παναθηναϊκός να δηλώνει δεξιά και αριστερά πως θα… γίνει ομάδα Final 4 και τον ισχυρό άνδρα και τον προπονητή των πράσινων να επιδίδονται σε μεγαλοστομίες, ο Ολυμπιακός όμως και νιώθει και είναι αποδεδειγμένα ομάδα Final 4, λειτουργώντας με αυτογνωσία, σιγουριά και αυτοπεποίθηση που πηγάζει από τα πεπραγμένα Αγγελόπουλων, Μπαρτζώκα και κάθε ανθρώπου που δουλεύει στο μπασκετικό τμήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ