Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα – Ο ιδανικός Ολυμπιακός της νέας σεζόν

Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα – Ο ιδανικός Ολυμπιακός της νέας σεζόν

Οι ανοιχτές υποθέσεις είναι πολλές, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σχεδιάσει το ιδανικό σενάριο για την ομάδα της επόμενης σεζόν...

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ, ενώ έφτασε ένα σουτ μακριά από το απόλυτο και το 4/4 με την κατάκτηση και της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν μια απίστευτη ομάδα, που έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει όλα τα εύσημα, αλλά και να είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει ένα ακόμη καλύτερο σύνολο από το περσινό. Ο Έλληνας τεχνικός έχει καταστρώσει ήδη τα πλάνα του για τη νέα σεζόν, έχει προχωρήσει ήδη σε δύο πολύ σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις (Μιλουτίνοφ, Γκος) και την ίδια ώρα περιμένει να δει τι θα συμβεί με το πλάνο των ανανεώσεων.

Οι περιπτώσεις που «καίνε» είναι αυτές των Σλούκα και Βεζένκοφ, οι οποίοι είναι πιθανό να αποχωρήσουν, ενώ υπάρχουν τρεις ακόμη ανοιχτές υποθέσεις από το περσινό ρόστερ, που έχουν -μάλλον – τυπική διαδικασία.

Ο λόγος για την ανανέωση του Παπανικολάου, αλλά και την ενεργοποίηση της οψιόν για ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο για τους Κάνααν και Πίτερς. Και στις δύο περιπτώσεις των Αμερικανών η καταληκτική ημερομηνία είναι η 5η Ιουλίου και όλα δείχνουν ότι ο Μπαρτζώκας θέλει να τους έχει και τη νέα χρονιά.

Γενικότερα, ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού και του Έλληνα τεχνικού εξαρτάται αποκλειστικά από τους Σλούκα και Βεζένκοφ, που θέλει σαν τρελός να τους έχει και τη νέα σεζόν. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων έχει στο μυαλό του χωρίς αμφιβολία την ιδανική ομάδα για την επόμενη χρονιά και αυτή περιλαμβάνει όλους όσους έχουν συμβόλαιο έτσι κι αλλιώς (Γουόκαπ, Λούντζης, Πάπας, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Φαλ), τους Μιλουτίνοφ και Γκος που αποκτήθηκαν και φυσικά την παραμονή και των 5 που θεωρητικά, αλλά και πρακτικά αποτελούν ανοιχτές υποθέσεις (Σλούκας, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Κάνααν, Πίτερς).

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταφέρει να κρατήσει τον Σλούκα και τον Βεζένκοφ λοιπόν αυτόματα ψάχνει… λεπτομέρειες για να κλείσει το ρόστερ, αφού ουσιαστικά θα ψαχτεί για έναν Έλληνα ψηλό και ταλαντούχο, που θα έχει συμπληρωματικό ρόλο (ακούγεται όλο και πιο έντονα ο Τανούλης του Προμηθέα), ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποκτήσει και ακόμη έναν ξένο τον 7ο του ρόστερ (όπως συνέβη και πέρσι με τον Μπλακ), προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να έχει μια έξτρα λύση, αφού στην Basket League από την περασμένη σεζόν ισχύει το 6+1 ξένοι και μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

Ο 7ος ξένος θα αποκτηθεί με σκοπό να παίζει σαν τρίτο 5αρι, αλλά να μπορεί να κατεβαίνει και στο «4» υπό προϋποθέσεις και ανάλογα τις ανάγκες… Υπενθυμίζεται ότι από τη νέα σεζόν ο Γουόκαπ θα έχει ελληνικό διαβατήριο και ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κινηθεί ακόμη πιο άνετα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα γίνουν πράξη μόνο αν συμφωνήσουν να παραμείνουν Σλούκας και Βεζένκοφ, ειδάλλως ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να βάλει μπροστά το εναλλακτικό πλάνο, που περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα και παίκτες από το πάνω ράφι, όπως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Νίκολα Μίροτιτς.

Αναλυτικά η ιδανική ομάδα της νέας σεζόν

Πόιντ γκαρντ: Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Λούντζης
Σούτινγκ γκαρντ: Σλούκας, Κάνααν, Πάπας (Λαρεντζάκης)
Σμολ φόργουορντ: Παπανικολάου, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης
Πάουερ φόργουορντ: Βεζένκοφ, Πίτερς (ξένο 4-5αρι)
Σέντερ: Φαλ, Μιλουτίνοφ, Τανούλης (;)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ