Η ώρα της κρίσης έφτασε για Μήτογλου: Σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο CAS – Περιμένουν στη γωνία Παναθηναϊκός και Εθνική

Η ώρα της κρίσης έφτασε για Μήτογλου: Σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο CAS – Περιμένουν στη γωνία Παναθηναϊκός και Εθνική

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Ντίνο Μήτογλου.

Στις αρχές Μαρτίου η FIBA ανακοίνωσε επίσημα την τιμωρία του Ντίνου Μήτογλου ύστερα από το θετικό δείγμα που βρέθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ κατά την περσινή σεζόν. Στον διεθνή Έλληνα φόργουορντ/σέντερ επιβλήθηκε πρωτόδικα ποινή αποκλεισμού 32 μηνών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 24 Νοεμβρίου του 2024 καθώς η τιμωρία αρχίζει να μετράει από τη μέρα που βρέθηκε θετικός.

Φυσικά, η πλευρά του Ελληνα παίκτη δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Και η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Ντίνο Μήτογλου. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η ακροαματική διαδικασία στο CAS, με στόχο την μείωση της ποινής του. Με τον 27χρονο παίκτη να βρίσκεται ήδη στη Λωζάνη, έχοντας μαζί του τόσο τον Έλληνα εκπρόσωπο (Πιλάβιος), όσο και τον ξένο δικηγόρο του (Χάουαρντ).

Διαβάστε επίσης:Αποκάλυψη για Μπακασέτα από τον πρόεδρο της Τράμπζονσπορ!

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο για τον Ντίνο Μήτογλου που παραμένει στα πιτς από τον Μάρτιο του 2022. Η απόφαση που θα βγει από το CAS είναι οριστική και αμετάκλητη, με τον 27χρονο πάουερ φόργουορντ να ευελπιστεί σε μείωση της τιμωρίας.

Οπως είναι λογικό, διακριτικά παρακολουθούν τις εξελίξεις και οι ομάδες της Euroleague. Με το όνομα του Μήτογλου να βρίσκεται δεδομένα σημειωμένο στο μπλοκάκι του Εργκίν Αταμάν. Δείχνει «ζεστός» ο Παναθηναϊκός για τον Ελληνα πάουερ φόργουορντ. Και ανάλογα με την απόφαση του CAS, θα κινηθεί για την απόκτησή του. Η εκτίμηση στις δυνατότητές του δεν άλλαξε και οι «πράσινοι», που θέλουν να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό τους με παίκτες από το πάνω ράφι, θα προσπαθήσουν να τον φέρουν πίσω.

Αν η ποινή πέσει στους 16-17 μήνες και είναι διαθέσιμος από Οκτώβριο, όλα δείχνουν πως θα υπάρξει οριστική ενεργοποίηση του deal ανάμεσα στις δύο πλευρές, πράγμα πολύ σημαντικό για το «Τριφύλλι», αφού δεν θα χρειαστεί να κινηθεί για βασικό παίκτη στη θέση «4» (με τον Μήτογλου να μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες και στο «5»).

Παράλληλα, άμεσα ενδιαφερόμενη της υπόθεσης είναι και η Εθνική μας ομάδα. Το Μουντομπάσκετ σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία πλησιάζει και ο Δημήτρης Ιτούδης «καίγεται» να γνωρίζει αν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του 27χρονου πάουερ φόργουορντ. Πριν την ιστορία με το ντόπινγκ, ο Μήτογλου ήταν βασικός στη γαλανόλευκη. Και με τους Κώστα Σλούκα – Γιάννη Αντετοκούνμπο στον… αέρα, τα όπλα στη φαρέτρα λιγοστεύουν.

Η ώρα της κρίσης έφτασε λοιπόν για τον Ντίνο Μήτογλου. Ενάμιση χρόνο μακριά από τα παρκέ ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ, που ευελπιστεί σε θετικά μαντάτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ