Ολυμπιακός: O επαγγελματίας Σλούκας, οι οπαδοί, το παρελθόν και οι λάθος συγκρίσεις…

Ολυμπιακός: O επαγγελματίας Σλούκας, οι οπαδοί, το παρελθόν και οι λάθος συγκρίσεις…

Το πιθανό… déjà vu στην σχέση Ολυμπιακού-Σλούκα, οι κατανοητές αντιδράσεις των οπαδών και το «μίξερ» που όλα τα αλέθει…

Είναι αλήθεια πως πριν το ραντεβού η αίσθηση που υπήρχε, όπως προέκυπτε άλλωστε και από τα ρεπορτάζ, ήταν πως ο Κώστας Σλούκας θα χαιρετίσει. Η πολύωρη όμως συνάντηση με τους αδελφούς Αγγελόπουλους «γέννησε» προσδοκίες. Για 4 ώρες δεν συζητάς αν δεν έχεις κοινό πεδίο και αν δεν επιθυμείς την συνέχιση της συνεργασίας. Αυτό λέει η λογική. Υποθέσεις άλλωστε μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή καθώς έως τώρα δεν έχουν προκύψει λεπτομέρειες της κουβέντας. Ποιος δηλαδή ήταν ο λόγος ή οι λόγοι που Σλούκας και Αγγελόπουλοι δεν συμφώνησαν και αποφάσισαν, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του παίκτη φεύγοντας από τα γραφεία, να τα ξαναπούν.

Τι θα ξαναπούν το ξέρουν μόνο οι τρεις τους, λογικά οι τέσσερις τους καθώς κουμάντο στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας κάνει ο Μπαρτζώκας με μεγάλη μάλιστα επιτυχία εδώ και χρόνια. Και κάπου εκεί προφανώς φαίνεται να υπάρχει το θέμα. Με εικασίες βεβαίως δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης: Αποχαιρέτησε τον Εμβιλά ο Ολυμπιακός

Αυτό που είναι δεδομένο είναι ένα. Ο Σλούκας δεν τα βρήκε με τον Ολυμπιακό σε αυτή την συνάντηση. Μπορεί αύριο ή όποτε γίνει (αν τελικά γίνει) το επόμενο ραντεβού να τα βρει και να υπογράψει στους ερυθρόλευκους. Και μακάρι, θα πω εγώ, να γίνει αυτό γιατί πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη που ο Ολυμπιακός χρειάζεται να έχει στο ρόστερ του για να μπορέσει να πετύχει και τη νέα σεζόν τους υψηλούς στόχους που έχει.

Με το ζόρι όμως δεν γίνεται… παντρειά. Και από τα σημερινά δρώμενα προκύπτει ως μια ισχυρότατη ένδειξη πως ο Σλούκας θέλει να μείνει, αλλιώς τι συζήταγε 4 ώρες και γιατί να συνεχίσει να συζητά, όπως επαναλαμβάνω ο ίδιος αποκάλυψε;

Το θέμα είναι με τις συνθήκες που θέλει να μείνει. Είναι οικονομικό το θέμα ή είναι αυτό που ξεκάθαρα ο ίδιος δημοσιοποίησε μιλώντας για τον χρόνο συμμετοχής του και γενικότερα το πλάνο του προπονητή; Και ο ίδιος ο Μπαρτζώκας είπε πως έχουν συζητήσει με τον παίκτη για αυτό το θέμα. Άρα, πάντα εικάζοντας, το πιθανότερο είναι εκεί να βρίσκεται το «αγκάθι». Το ζητούμενο είναι τι θα αλλάξει μέσα στις επόμενες ώρες/ημέρες. Θα πειστεί ο Μπαρτζώκας να μην κάνει 100% κουμάντο στην ομάδα του; Χωρίς να τον ξέρω τον άνθρωπο, παρακολουθώντας τον απλά από μακριά τόσα χρόνια το θεωρώ πιο πιθανό να σταματήσει τα… μπινελίκια παρά να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το μέλλον, λογικό το άμεσο, θα δείξει. Η ουσία είναι πως ο Σλούκας αν μείνει θα δώσει άλλη δυναμική στον Ολυμπιακό. Αλλά αν μείνει με την καρδιά του, χωρίς συμβιβασμούς που θα τον «διαολίζουν» μέσα στη σεζόν, χωρίς μούτρα. Αν από την άλλη φύγει προφανώς και αγωνιστικά ο Ολυμπιακός θα χάσει έναν σπουδαίο παίκτη, Έλληνα παίκτη, αλλά ποτέ καμία ομάδα δεν χάνεται. Και όταν έφυγε την πρώτη φορά, όπως (άσχημα) έφυγε, ο Ολυμπιακός έζησε. Και εδώ που τα λέμε ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο του στη μετά-Σπανούλη εποχή και στην μετά-Πρίντεζη εποχή, τα δύο «ιερά τέρατα» του συλλόγου, δεν θα την βρει τώρα; Στην τελική καλύτερα να έχεις ένα κλικ πιο κάτω σε ποιότητα ομάδα (αν έχεις, γιατί οι λύσεις που έχει ο Ολυμπιακός παραμένουν τοπ) αλλά να έχει μια ομάδα με παίκτες που ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ να παίζουν στην ομάδα και να ακολουθούν το πλάνο του προπονητή που εν προκειμένω, επαναλαμβάνω, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ επιτυχημένος.

Θα πρέπει επίσης να μην ξεχνάμε και κάτι σημαντικό. Ο Σλούκας έχει αποδείξει με την πορεία του έως τώρα πως δεν βάζει πάνω από όλα το συναίσθημα. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν έχει δεθεί με την ομάδα που τον ανέδειξε. Σε αυτήν άλλωστε επέστρεψε και πρόσφερε ξανά πολλά όπως είχε προσφέρει και στην πρώτη του θητεία. Απλά ο Σλούκας δεν είναι, όπως φαίνεται της λογικής που γουστάρει ο οπαδός. Θυμάμαι τα παλιά τα χρόνια τον Πρίντεζη να πετάει στα σκουπίδια μυθική πρόταση από την Τουρκία για να μείνει στον Ολυμπιακό με λιγότερα. Γιατί έτσι γούσταρε.

Ο Σλούκας σκέφτεται αλλιώς, είναι πάνω από όλα επαγγελματίας και αυτό δεν είναι κακό. Την οικογένεια του θα σκεφτεί, το καλύτερο για τον ίδιο. Αν η Φενέρ ή η Παρτιζάν του δίνουν περισσότερα λεφτά ή αν εκεί θεωρεί πως στο φινάλε της καριέρας του θα παίζει περισσότερο ή θα έχει καλύτερο ρόλο ή θα έχει περισσότερες πιθανότητες για τίτλους ποιοι είμαστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να τον βγάλουμε λάθος;

Είναι λάθος λοιπόν οι συγκρίσεις με το τι έχει γίνει με άλλους στο παρελθόν και το ότι ποτέ ξανά κανείς δεν έχει κάνει ότι κάνει ο Σλούκας με τον Ολυμπιακό. Και ότι πιθανότατα (αν τελικά φύγει) θα ξανακάνει κόβοντας έτσι, επαγγελματικά μεν, άσχημα δε τους δεσμούς με τον σύλλογο.

Γιατί όπως άπαντες οφείλουμε να καταλάβουμε πως ο άνθρωπος οφείλει να πάρει την καλύτερη απόφαση για την καριέρα του, την οικογένεια του και το μέλλον του στο τελευταίο συμβόλαιο του (μια και είναι 33) το ίδιο θα πρέπει να καταλάβουμε και τις αντιδράσεις των οπαδών του Ολυμπιακού που δεν είναι επαγγελματίες, αλλά ερασιτέχνες λατρείας μιας ομάδας που την βάζουν πάνω από όλους. Και που νοιώθουν, πολλοί από αυτούς, πως ο Σλούκας δεν της συμπεριφέρεται σωστά παρά τα όσα έχει ο Ολυμπιακός προσφέρει στον ίδιο. Και στο παρελθόν και στο παρόν και στο μέλλον σύμφωνα με αυτά που φαίνεται πως του προσφέρει για να μείνει. Μπορεί προφανώς να είναι σε κάποια σημεία ακραία η αντίδραση κάποιων που δεν τους ενδιαφέρει να σταθμίσουν τα δεδομένα και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τον Σλούκα όμως όπως και να έχει ο οπαδός βλέπει πως ο 33χρονος άσος προσπαθεί να βάλει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Δίκιο ή άδικο δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει τι θα φέρουν οι επόμενες ώρες/μέρες στο σήριαλ Σλούκα που θα καθορίσει εν πολλοίς την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού αλλά και το πώς θα καταγράψει εν τέλει η ιστορία την παρουσία του στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ