Ο Ντατόμε αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 35 του (pic, vid)

Ο Ντατόμε αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 35 του (pic, vid)

Η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε πως ο Τζίτζι Ντατόμε βάζει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα, έχοντας πάρει την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ο Τζίτζι Ντατόμε αποχαιρετά τα μπασκετικά παρκέ, έχοντας πάρει την απόφαση μετά από 20 χρόνια καριέρας, στα 35 του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Τα τελευταία τρία χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στην Αρμάνι Μιλάνο και ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόφαση του σπουδαίου Ιταλού.

Διαβάστε επίσης: Προτεραιότητα ο Ντόρσεϊ… αλλά αυτός είναι το plan B (vid)

Ο Ντατόμε από το 2003, έως το 2007 έμεινε στη Σιένα. Μετά από μία σεζόν στη Σακφάτι, πέρασε 5 σεζόν, μέχρι το 2013 στη Ρόμα. Ύστερα ακολούθησε μία διετία στο NBA με τις φανέλες των Πίστονς και των Σέλτικς. Από το 2015 έως το 2020 βρέθηκε στην Φενέρμπαχτσε, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του στην Αρμάνι.

Στην καριέρα του στη Euroleague είχε σε 273 παιχνίδια, 8.3 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 0.9 ασίστ. Πήρε τη Euroleague το 2017 κόντρα στον Ολυμπιακό, τρία πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Τουρκίας, καθώς και τρία πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Ιταλίας.

Με ένα βίντεο γεμάτο αναμνήσεις που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί.

Τα λόγια που είπε ο Ντατόμε:

«Γεια σε όλους, έχω ένα μήνυμα για εσάς! Δεν είναι εύκολο αυτό που θέλω να πω, οπότε θα είμαι πολύ άμεσος! Αφήνω το μπάσκετ, τελείωσα από το να παίζω στα παρκέ».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Datome (@gigidatome)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρμάνι Μιλάνο για τον 35χρονο φόργουορντ:

«Η Αρμάνι ευχαριστεί τον Λουίτζι Ντατόμε για όλα όσα έκανε και εννοούσε αυτά τα τρία χρόνια που πέρασαν μαζί. Κατά τη διάρκεια των τριών σεζόν του στο Μιλάνο, ο Λουίτζι Ντατόμε κέρδισε το πρωτάθλημα το 2022 και το 2023, το Κύπελλο Ιταλίας το 2021 και το 2022, το Super Cup το 2020 και έγινε ο πρώτος Ιταλός σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague.

Η Αρμάνι έπαιξε επίσης μαζί του το Final Four του 2021. Ήταν ο MVP των Final Eight του Coppa Italia του 2021 και των πλέι οφ του 2023. Σκόραρε επίσης 23 πόντους στον αγώνα 6 του τελικού του πρωταθλήματος του 2022. Είχε έρθει για να κερδίσει στην Ιταλία ως πρωταγωνιστής. Με πέντε τρόπαια σε τρία χρόνια πέτυχε τον στόχο του.

Αλλά πολύ περισσότερο από αυτό, μαζί με τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Κάιλ Χάινς και Νικολό Μέλι, συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία όχι τόσο μιας νικηφόρας ομάδας αλλά μιας κουλτούρας, ενός τρόπου ύπαρξης και πράξης που θα παραδοθεί στις νέες γενιές παικτών της Αρμάνι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ