Το «πολυβόλο» Μίχαϊλιουκ, το ΝΒΑ και η περίπτωση του Ολυμπιακού (vids)

Το «πολυβόλο» Μίχαϊλιουκ, το ΝΒΑ και η περίπτωση του Ολυμπιακού (vids)

Γιατί η περίπτωση του Σβι Μίχαϊλιουκ ξεχωρίζει από την αγορά του NBA για τη θέση του γκαρντ στον Ολυμπιακό και ποια είναι τα δεδομένα για τον παίκτη.

Το τρίτο βήμα στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε. Μετά τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, οι Πειραιώτες έκαναν ακόμα μία προσθήκη στο ρόστερ τους, αυτήν το Λουκ Σίκμα στη θέση του φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Αμερικανό πρώην παίκτη της Άλμπα για να καλύψει μαζί με τον Άλεκ Πίτερς τη θέση «4» με γνώμονα την εξαιρετική ικανότητά του στη δημιουργία, αντικαθιστώντας έτσι σε μεγάλο βαθμό και τις ασίστ που έχασε από την απώλεια του Κώστα Σλούκα. Πλέον ο οργανισμός του Ολυμπιακού ρίχνει το βάρος του στην εύρεση ενός παίκτη για τη θέση «2» που θα κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα και θα ανεβάσει επίπεδο τους «ερυθρόλευκους».

Διαβάστε επίσης: Η «γραμμή» του Κορδόν, η δήλωση-μήνυμα και η εφαρμογή του πλάνου από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ψάχνει τον παίκτη που θα «κουμπώσει» ιδανικά στους ήδη υπάρχοντες στην «ερυθρόλευκη» περιφέρεια και θα ολοκληρώσει το παζλ σε μεγάλο βαθμό. Με την αγορά της Ευρώπης να είναι αρκετά περιορισμένη σε τέτοιου είδους παίκτες, όπως είναι λογικό οι Πειραιώτες ρίχνουν ματιές και προς το NBA και μια πολύ αξιόπιστη λύση αποτελεί ο Σβι Μίχαϊλιουκ, που βρίσκεται στη free agency και ψάχνει την επόμενη ομάδα του.

Ο 26χρονος Ουκρανός μπορεί να παίξει στις θέσεις «2» και «3», διαθέτει εξαιρετικά αξιόπιστο σουτ, ενώ δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Από το 2018 έχει αγωνιστεί σε Πίστονς, Ράπτορς, Λέικερς, Θάντερ, Χόρνετς και Νικς, μετρώντας πλέον 255 παιχνίδια στο NBA, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τη μοίρασε σε Νικς και Χόρνετς, με τους οποίους μέτρησε 10,6 πόντους με 40,4% στα τρίποντα, 2,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ σε 22,5 λεπτά κατά μέσο όρο, σε 19 εμφανίσεις. Δεν είναι κορυφαίος αμυντικός αλλά δεν θα διστάσει σε καμία περίπτωση να σταθεί στα ίσα μπροστά στον αντίπαλό του και να τον δυσκολέψει.

Το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε με την εθνική ομάδα της Ουκρανίας στο Eurobasket 2022 και μάλιστα βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα. Σε έξι αγώνες (πέντε στον όμιλο και έναν στον γύρο των «16») ο Μίχαϊλιουκ μέτρησε 17 πόντους, 2,8 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2.2 λάθη και 2.2 κλεψίματα σε 29:20″ λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με 44.9% στο δίποντο και 34,1% στο τρίποντο. Καλύτερή του εμφάνιση στο τουρνουά ήταν απέναντι στην Ιταλία, όπου τελείωσε με 25 πόντους, 3 ασίστ και 4 ριμπάουντ, έχοντας 3/6 τρίποντα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει ιδανικός για αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Έναν παίκτη με «φονικό ένστικτο» που θα του δώσει σε μεγάλο βαθμό τους επιπλέον πόντους που θα λείψουν από την ομάδα μετά τη φυγή του Βεζένκοφ για το NBA. Αν προστεθεί κι αυτό το κομμάτι στο παζλ, τότε ο Ολυμπιακός θα χρειάζεται μία ή δύο ακόμα κινήσεις ενίσχυσης του ελληνικού κορμού και το ρόστερ θα είναι έτοιμο να αποδώσει και τη νέα χρονιά το πλάνο του προπονητή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ