Η αλλαγή του Σλούκα με… τον Σίκμα   και ο Σάσα, 2άρια από την Αμερική

Η αλλαγή του Σλούκα με… τον Σίκμα και ο Σάσα, 2άρια από την Αμερική

Το μπάσκετ είναι… παζλ. Και ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει αποδείξει πως ξέρει να (τα) συμπληρώνει στην εντέλεια...

Μπόλικος θόρυβος και σήμερα γύρω από τον οργανισμό Ολυμπιακός. Λογικό και αναμενόμενο. Όλοι περιμένουν τις «απαντήσεις» των Αγγελόπουλων και του Μπαρτζώκα στην απώλεια του Βεζένκοφ και ειδικά του Σλούκα (για τους γνωστούς… αιώνιους, λόγους). Κατανοητή η αναμονή. Ακατανόητη όμως η επιμονή για πράγματα που δύσκολα θα συμβούν. Διότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί χρόνια τώρα πάνω σε ένα πλάνο, με αρχές και κεντρικό πρόσωπο τον προπονητή του. Δίχως να ασχολείται με τα μπάτζετ των άλλων και σίγουρα δίχως να τον νοιάζει ιδιαίτερα η… επικοινωνία! Στα χρόνια του «μέχρι τέλους» για όσους τυχόν το ξέχασαν.

Μπαίνω λοιπόν στο δια ταύτα: Λουκ Σίκμα, λένε πως είναι ο εκλεκτός του κόουτς για το «4» ποντάροντας στην ασφάλεια ενός δοκιμασμένου βετεράνου σε παρκέ Ευρωλίγκας. Συν πιθανότατα ένα 4-5άρι που θα κλείσει την γραμμή των ψηλών δημιουργώντας την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στους θεόρατους Φαλ και Μιλουτίνοφ, τον Πίτερς (που προφανώς θα έχει ρόλο αναβαθμισμένο) και τον Σίκμα.

«Και ποιος θα φορέσει τα παπούτσια του Βεζένκοφ;» θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης, έχοντας κατά νου τους 18 πόντους μέσο όρο του περσινού MVP; Ο «κοντός» που θα συμπληρώσει το καρέ Γουόκαπ, Γκος, Κάνααν και Λούντζης λέει η συγκεκριμένη ιδέα.

Διαβάστε επίσης: Πάει για διπλό χτύπημα ο Ολυμπιακός: Κορνελί και Πόιθρες στην ίδια… σελίδα (pic)

Ο Σίκμα είναι ένας καταπληκτικός δημιουργός (4,9 ασίστ στην περσινή Euroleague). Και μαζί με τον Γκος αναμένεται να καλύψουν σε αυτόν τον τομέα το κενό που αφήνει ο Σλούκας για την πρώτη σε ασίστ ομάδα της διοργάνωσης. O Αμερικανός φόργουορντ έχει 4.2 ασίστ μέσο όρο καριέρας στην διοργάνωση όταν ο Έλληνας μετρ του είδους μετρά 4,3! Με αυτή την εκδοχή ο Ολυμπιακός θα έχει ασίστ από τον «1» (Γουόκαπ, Γκος), από το «4» (Σίκμα) και από το «5» (Φαλ) σε μια λεπτομέρεια από εκείνες που κάνουν τη διαφορά. Και αν μη τι άλλο δεν θα χρειάζεται ασίστ από το «2» που θα έρθει για να καλύψει τυπικά το κενό του Σλούκα. Από εκείνον θα χρειάζεται το σκορ του Σάσα Βεζένκοφ. Και μάλιστα κάποιο 2άρι που εάν και εφόσον θα μπορεί να πάρει το συμβόλαιο του Σλούκα ή το συμβόλαιο του Βεζένκοφ. Κάποιον που θα μπορεί να ανοίξει το γήπεδο με μακρινό σουτ κλπ.

Δεν είναι ποδόσφαιρο το μπάσκετ. Είναι… παζλ. Και ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει αποδείξει πως ξέρει να (τα) συμπληρώνει στην εντέλεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ