Ευρωλίγκα : Ο Καλάθης στην καλύτερη πεντάδα!

Ευρωλίγκα : Ο Καλάθης στην καλύτερη πεντάδα!

Ο Νικ Καλάθης είναι μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας μετά τα όσα φοβερά και τρομερά έκανε φέτος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μετά τα όσα φοβερά και τρομερά έκανε φέτος ο Νικ Καλάθης με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, ήταν αδύνατο να μην περιληφθεί στην ομάδα με τους κορυφαίους της διοργάνωσης. Όπερ και εγένετο. Έπειτα από ψηφοφορία, στην οποία μετείχαν κατά 75% εκπρόσωποι του Τύπου και κατά 25% φίλαθλοι, ο διεθνής γκαρντ συμπεριελήφθη στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Μαζί του περιλαμβάνονται επίσης ο Νάντο Ντε Κολό της ΤΣΣΚΑ, ο Λούκα Ντόντσιτς της Ρεάλ, ο Τόρνικε Σενγκέλια της Μπασκόνια και ο Γιαν Βέσελι της Φενερμπαχτσέ. Ο Ντε Κολό ήταν και πέρυσι μέλος της καλύτερης πεντάδας, ενώ εκτός του Καλάθη, οι Ντόντσιτς και Σενγκέλια τυγχάνουν επίσης για πρώτη φορά αυτής της διάκρισης.

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ
Έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν που έχει κάνει ποτέ πόιντ γκαρντ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Έσπασε το ρεκόρ με τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν (249), με μέσο όρο 8,03 ανά αγώνα. Μοίρασε τουλάχιστον 10 ασίστ σε 13 διαφορετικά παιχνίδια, ενώ σημείωσε 11 νταμπλ νταμπλ με πόντους και ασίστ, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία της Ευρωλίγκας! Είναι επίσης ο πρώτος «κλέφτης» της διοργάνωσης (1,7κλ.), αναδείχθηκε MVP του Νοεμβρίου και έκανε ρεκόρ για τα πλέι οφ μοιράζοντας στον πρώτο αγώνα με τη Ρεάλ 16 ασίστ.

ΝΑΝΤΟ ΝΤΕ ΚΟΛΟ
Σκόραρε συνολικά 508 πόντους και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει τουλάχιστον 500 πόντους σε τρεις διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους. Πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων στα 26 από τα 30 παιχνίδια, στα οποία αγωνίστηκε, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, όπως πάντα. Άλλωστε για τρίτη διαδοχική σεζόν είχε πάνω από 50% στα σουτ εντός παιδιάς, 40% στα τρίποντα και 90% στις βολές. Επιλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά στην καλύτερη πεντάδα και τέταρτη συνεχόμενη σε όλες τις πεντάδες και μόνο τέσσερις παίκτες έχουν περισσότερες επιλογές από αυτόν στην ιστορία.

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
Το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ είχε τον καλύτερο δείκτη αξιολόγησης (21,8) από κάθε άλλον την φετινή σεζόν, την τελευταία του στην Ευρωλίγκα πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ. Σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων σε 26 από τα 31 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, ενώ αναδείχθηκε και MVP του Οκτωβρίου. Είχε παρουσία στις κορυφαίες θέσεις πολλών στατιστικών κατηγοριών και κουβάλησε στις πλάτες του τη Ρεάλ απόντος του τραυματία Γιουλ.

ΤΟΡΝΙΚΕ ΣΕΝΓΚΕΛΙΑ
Έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και βοήθησε αποφασιστικά την Μπασκόνια να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία που φτάνει στα πλέι οφ, παρότι ξεκίνησε τη σεζόν με 0-4! Ήταν ο πρώτος σκόρερ ανάμεσα σε όλους τους πάουερ φόργουορντ της Ευρωλίγκας (13,7π.) και τρίτος ριμπάουντερ συνολικά (6,1ρ.). Σημείωσε 6 νταμπλ νταμπλ με πόντους και ριμπάουντ, τα περισσότερα από κάθε άλλο στη διοργάνωση, και αναδείχθηκε MVP του Μαρτίου.

ΓΙΑΝ ΒΕΣΕΛΙ
Σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα (12,9π.) και δείκτη αξιολόγησης (16,8), ενώ μάζευε και 5,2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Ισοφάρισε το ρεκόρ των επιθετικών ριμπάουντ σε μια σειρά πλέι οφ (18), ενώ η καλύτερη στιγμή του ήταν οι 31 πόντοι που σκόραρε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Ψηφίζεται ως μέλος της καλύτερης πεντάδας για δεύτερη φορά μετά τη σεζόν 2015-16.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ