Τι ισχύει με τον Μίχαϊλιουκ: Ο «μπόμπερ» που θα τρελάνει την Euroleague, το κασέ του και η πραγματικότητα του ΝΒΑ

Τι ισχύει με τον Μίχαϊλιουκ: Ο «μπόμπερ» που θα τρελάνει την Euroleague, το κασέ του και η πραγματικότητα του ΝΒΑ

Ο Σβι Μίχαϊλιουκ βάζει φωτιά στο μεταγραφικό θερμόμετρο του Ολυμπιακού. Αλλά…

Είναι μέρες τώρα που to10 έχει φέρει στο προσκήνιο την περίπτωση του Σβι Μίχαϊλιουκ για τον Ολυμπιακό. Και δικαίως. Αφενός διότι πρόκειται μακράν για τον καλύτερο σκόρερ free agent της αγοράς του ΝΒΑ, αφετέρου διότι ταιριάζει «γάντι» στο στιλ μπάσκετ του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ένας αυθεντικός… δολοφόνος πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων με καταπληκτικό ποσοστό ευστοχίας (42,5%) και ικανότητα να παίζει χωρίς τη μπάλα αλλά και να εκτελεί μετά από ντρίμπλα. Με προσωπικότητα, μπόι ταιριαστό στην περίπτωση (2.03μ). Το τέλειο «πακέτο» για μια ομάδα που αναζητά ακριβώς αυτό στην αγορά.

Διαβάστε επίσης: Ισπανικά σενάρια για Ολυμπιακό και Ντούσαν Τάντιτς (vid)

Διόλου τυχαίο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός ήδη του χτύπησε την πόρτα (όπως και η Βίρτους), διόλου τυχαίο και ότι αν ήταν στο χέρι τους οι Ερυθρόλευκοι θα τον έφερναν χθες. Ο Ουκρανός όμως δεν είναι απλή περίπτωση. Και αντικειμενικά αν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι τα καταφέρουν θα έχουν πετύχει κάτι σπουδαίο αυτό το καλοκαίρι.

Γιατί είναι μόλις 26. Γιατί είναι κλασικός Αμερικανο… θρεμμένος (από τα 17 του στην Αμερική για το κολέγιο του Κάνσας). Γιατί προφανώς έχει κίνητρο να συνεχίσει στο ΝΒΑ. Και γιατί η συγκεκριμένη αγορά κινείται πάρα πολύ αργά δίχως κανείς να βιάζεται. Ο παίκτης έχει σαν προτεραιότητα να παραμείνει στις ΗΠΑ και είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι να βρει μια πρόταση που να τον καλύπτει.

Αν παρόλα αυτά δεν βρει το συμβόλαιο που θέλει στο NBA η μετακίνησή του στην Ευρώπη είναι μονόδρομος και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τον πείσει να φορέσει τα Ερυθρόλευκα και να γίνει μέλος της ομάδας, συμπληρώνοντας έτσι κατάλληλα το κενό που υπάρχει στα γκαρντ. Ο Μίχαϊλιουκ μετράει πλέον 255 παιχνίδια στο NBA, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τη μοίρασε σε Νικς και Χόρνετς, με τους οποίους μέτρησε 10,6 πόντους με 40,4% στα τρίποντα, 2,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ σε 22,5 λεπτά κατά μέσο όρο, σε 19 εμφανίσεις.

Το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε με την εθνική ομάδα της Ουκρανίας στο Eurobasket 2022 εκεί όπου είχε 17 πόντους (44.9% δίποντο, 34.2% τρίποντο, 84.2% βολές), 5 ριμπάουντ και 2.8 τελικές πάσες σε 6 παιχνίδια.

Τη σεζόν 2022/2023 ο Μίχαϊλιουκ αμειβόταν με 1,986,175 δολάρια. Ένα ποσό που δεν είναι απαγορευτικό για τον Ολυμπιακό, μιας και οι Πειραιώτες είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα μεγάλο συμβόλαιο σε εκείνον που θα είναι ο εκλεκτός για τη μεταγραφή στη θέση «2».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ