Ολυμπιακός: Η υπέρβαση με Μίχαϊλιουκ, το ΝΒΑ και η έκπληξη…

Ολυμπιακός: Η υπέρβαση με Μίχαϊλιουκ, το ΝΒΑ και η έκπληξη…

Το «πολυβόλο» Σβι Μίχαϊλιουκ και τα 2 εκατ. ευρώ, οι ελεύθεροι της Euroleague, η αγορά του ΝΒΑ και η έκπληξη - Τα δεδομένα για τον γκαρντ στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός μετά την απόκτηση του Λουκ Σίκμα έχει «παγώσει» κατά κάποιον τρόπο τις κινήσεις του και ψάχνει τον κατάλληλο γκαρντ που θα κάνει τη διαφορά τη νέα σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του «χτενίζουν» την αγορά, οι επιλογές είναι περιορισμένες, όμως ο Έλληνας τεχνικός έχει ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τους Πειραιώτες. Το βάρος έχει πέσει στην ενίσχυση στο «2» και ο πρώτος στόχος είναι ο «μπομπέρ» Σβι Μίχαϊλιουκ, ο οποίος είναι free agent και κοιτάζει προς την Ευρώπη.

Ο 26χρονος Ουκρανός μπορεί να παίξει στις θέσεις «2» και «3», διαθέτει εξαιρετικά αξιόπιστο σουτ, ενώ δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Ωστόσο, πρόκειται για έναν παίκτη που έχει πολύ υψηλό κασέ, αλλά και θα έχει τεράστια ζήτηση αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός αν ασχοληθεί με την περίπτωση του θα πρέπει να κάνει υπέρβαση, αφού μιλάμε για παίκτη που θα χρειαστεί να δώσει αρκετά υψηλό συμβόλαιο. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση έτσι κι αλλιώς, όμως είναι ο ιδανικός για το πλάνο του Μπαρτζώκα. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει λίγες εναλλακτικές από την Ευρώπη, αφού αξιόπιστοι παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι από τη Euroleague είναι μόλις δύο.

Ο Νταρούν Χίλιαρντ και ο Ματ Τόμας που μεσούσης της σεζόν πέρσι ήρθε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Και για τις δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός δεν έχει ασχοληθεί και δεν φαίνεται να κοιτάζει ιδιαίτερα ζεστά προς το παρόν, όμως όσο κυκλοφορούν ελεύθεροι δεν αποκλείεται να απασχολήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός έχει λεφτά να διαθέσει, αλλά δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού για κανένα παίκτη, για αυτό και δεν θα μπει στη διαδικασία απόκτησης του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αντιθέτως υπό προϋποθέσεις και ανάλογα την περίπτωση οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να δώσουν χρήματα ακόμη και για buy out.

Ο παίκτης που θα μπορούσε να το κάνει ο Μπαρτζώκας είναι χωρίς αμφιβολία ο Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια, όμως ακόμη κι έτσι είναι δύσκολο να διαπραγματευτεί κανείς με τον πρόεδρο των Βάσκων Χοσέ Αντόνιο Κερεχέτα. Προς το παρόν λοιπόν ούτε αυτός είναι προτεραιότητα.

Κλείνοντας, οι ερυθρόλευκοι κοιτάζουν ζεστά το ΝΒΑ και τους παίκτες που δεν θα βρουν εκεί το συμβόλαιο που θέλουν, ο Μπαρτζώκας έχει ήδη φτιάξει μια λίστα, με τον Μίχαϊλιουκ να είναι στην κορυφή, αλλά ακόμη θα κάνει υπομονή, την ώρα που παίζει και η έκπληξη με κάποιον παίκτη που δεν έχει γραφτεί, μιας και ο Έλληνας κόουτς συνηθίζει να κάνει τέτοιου τύπου μεταγραφές και να «ανακαλύπτει» λαβράκια.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες 10 μέρες, διότι ο Μπαρτζώκας θέλει να έχει κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα το ρόστερ και να το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ