Νικολάς Φρέιρε: Η εμπειρία στα μετόπισθεν και ο Ολυμπιακός

Νικολάς Φρέιρε: Η εμπειρία στα μετόπισθεν και ο Ολυμπιακός

Πρόκειται για μεταγραφική κίνηση με τη σφραγίδα του τεχνικού διευθυντή και ο Κορδόν ποντάρει στην εμπειρία που «κουβαλά» ο Φρέιρε και τον θέλει ως «καπετάνιο» της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής

Πήραν… φωτιά οι «μηχανές αναζήτησης» προκειμένου όλοι να λάβουν μια πρώτη γεύση της αξίας του Νικολάς Φρέιρε.

Καταφθάνει για τον Ολυμπιακό και εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη που το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει πολλά. Ας ειπωθεί ότι πρόκειται για μεταγραφική κίνηση με τη σφραγίδα του τεχνικού διευθυντή και ο Κορδόν ποντάρει στην εμπειρία που «κουβαλά» ο Φρέιρε και τον θέλει ως «καπετάνιο» της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής.

Μπορεί, άραγε, ο συγκεκριμένος αμυντικός να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Ας πάμε αρκετά πίσω και ας δούμε μια αντίστοιχη περίπτωση: καλοκαίρι του 2004 ήταν όταν ο Ολυμπιακός υπέγραφε τον Γκαμπριέλ Σούρερ.

Επίσης Αργεντινός μπακ, στα 33 του ήταν ο Σούρερ, αριστεροπόδαρος και αυτός όπως και ο Φρέιρε. Έμπειρος και δυναμικός, έμεινε δύο σεζόν στο Λιμάνι και τον θυμόμαστε όχι μόνο για το πάθος που έβγαζε αλλά και για ορισμένες προωθήσεις που βοηθούσαν στο επιθετικό κομμάτι. Ένα γκολ με τη Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ, για παράδειγμα, έφερε τρεις βαθμούς.

Ο Φρέιρε, από την ίδια… λίμνη έρχεται. Σε πολύ καλή ηλικία (29 ετών), σκληροτράχηλος ως Αργεντινός, ασυμβίβαστος με την αποτυχία και με ξεχωριστή ικανότητα όταν «κατεβαίνει» στις λεγόμενες «στημένες μπάλες».

Αν κάποιος δει ορισμένα γκολ που έχει πετύχει, δεν μπορεί να μην σταθεί στις καλές τοποθετήσεις που πιάνει στα χτυπήματα κόρνερ και τον τρόπο που σηκώνεται ώστε να επιχειρήσει την (δυνατή, συνήθως) κεφαλιά.

Ο Μαρτίνεθ αναζητεί ηρεμία στα μετόπισθεν και έναν παίκτη που θα βοηθήσει με τον τρόπο του όσους έχει δίπλα και είναι μικρότερης ηλικίας και λιγότερων παραστάσεων. Ο Φρέιρε, προφανώς μπορεί να προσφέρει σε αυτό το κομμάτι. Αλλωστε το έκανε τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα του Μεξικού. Εύκολο είναι αυτό; Μάλλον όχι.

Συχνά πυκνά στο Μεξικό εμφανίζονται αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και αργότερα θητεύουν σε κλαμπ της Ευρώπης με επιτυχία. Ο Φρέιρε έρχεται από την UNAM, την Πούμας αν προτιμά κάποιος. Από ‘ κει ήρθε το 2008 και ο επίσης άγνωστος Ιγκάσιο (Νάτσο) Σκόκο στην ΑΕΚ και πρόσφερε πολλά.

Εν αναμονή, συνεπώς, των εξελίξεων. Αλλά συχνά πυκνά, οι μεταγραφές που όντως δίνουν τα περισσότερα, είναι αυτές που στο άκουσμά τους δεν κάνουν μεγάλο κρότο.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ