«Μπαμ» στην Ευρωλίγκα: Χαμός με Χίγκινς – Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι!

«Μπαμ» στην Ευρωλίγκα: Χαμός με Χίγκινς – Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι!

Η Μπαρτσελόνα άφησε ελεύθερο τον Κόρι Χίγκινς και άρχισαν ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Αρμάνι Μιλάνο!

Μπορεί να μην έχουν περάσει πολλές ώρες από την ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα για την αποχώρηση του Κόρι Χίγκινς, αλλά το όνομα του Αμερικανού σούπερ σταρ έχει αρχίσει ήδη να γράφεται και να ακούγεται για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι Μιλάνο. Τρεις ομάδες που ψάχνουν για παίκτη – killer, που θα σηκώσει στους ώμους το βάρος του σκοραρίσματος, με τα χαρακτηριστικά του Κόρι Χίγκινς να ταιριάζουν απόλυτα στα «θέλω» των Γιώργου Μπαρτζώκα, Εργκίν Αταμάν και Ετορε Μεσίνα.

Ενας παίκτης, με πολύ μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ, κορυφαίου επιπέδου και με φονικό ένστικτο στην επίθεση, ο οποίος πέρσι στην Μπαρτσελόνα μπορεί να μην έπαιξε πολύ λόγω τραυματισμών και να είχε χαμηλά νούμερα, αλλά αποδεδειγμένα στη μέρα του μπορεί να κερδίσει μια ομάδα μόνος του. Ενας γεννημένος σκόρερ, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στα παρκέ της Euroleague, την οποία μάλιστα έχει κατακτήσει δύο φορές (2016, 2019) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ενας σούπερ σταρ. Ενας… most wanted παίκτης για τις αντίπαλες άμυνες και ένας σκόρερ που θα ήθελε κάθε προπονητής να έχει στην ομάδα του.

Μετά την αποδέσμευσή του από την Μπαρτσελόνα, όπως είναι απόλυτα λογικό, αναμένεται να μπλεχτεί σε αρκετά μεταγραφικά σενάρια, με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι Μιλάνο, να παρουσιάζονται ως υποψήφιοι μνηστήρες. Ο Ολυμπιακός ψάχνει «2άρι» – killer για να ολοκληρώσει το ρόστερ του για την επόμενη σεζόν, με τον Κόρι Χίγκινς να φαντάζει ως την ιδανική επιλογή, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, με την Αρμάνι να ψάχνει επίσης για παίκτη – σκόρερ.

Τη δεδομένη στιγμή ο Ολυμπιακός, πάντως, φέρεται να ασχολείται με την περίπτωση του Κέντρικ Ναν, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει στην κορυφή της λίστας του τον Μίχαϊλιουκ, με το όνομα του Ουκρανού αρχισκόρερ να «παίζει» δυνατά και για την Αρμάνι. Τη δεδομένη στιγμή κανείς δεν ξέρει εάν η αποχώρηση του Κόρι Χίγκις από την Μπαρτσελόνα θα αλλάξει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά αναμφίβολα ο Αμερικανός σούπερ σταρ δεν περνάει απαρατήρητος. Η περίπτωσή του άλλωστε είχε απασχολήσει τους Ερυθρόλευκους και στο παρελθόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει εξαιρετική άποψη για τον Αμερικανό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Χίγκινς αγωνιζόταν με τα χρώματα των Μπλαουγκράνα από το 2019 και σε αυτό το διάστημα βοήθησε τους Καταλανούς να φτάσουν σε 3 Final four της Euroleague, έχοντας μέσο όρο 8.7 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο όρο με 34.9% στα τρίποντα σε 20 λεπτά συμμετοχής. Στην ACB οι μέσοι όροι του ήταν 9.8 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ, με 40.4% στα τρίποντα σε 18 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Ο Κόρι Χίγκινς πρωτοήρθε στην Ευρώπη το 2013 για λογαριασμό της ρώσικης Τριούμφ και έναν χρόνο αργότερα πήγε στην Τουρκία και την Γκαζιαντέπ. Από το 2015 έως το 2019 έπαιξε στην ΤΣΣΚΑ, όπου έγινε ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης.

Το 2019 πήγε στην Ισπανία για την Μπαρτσελόνα, ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί επίσης για δυο χρονιές στο ΝΒΑ με τους Σάρλοτ Μπόμπκατς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ