Κρίσιμες ώρες: Τα δεδομένα για Μάικ Τζέιμς, το plan b και η ειλημμένη απόφαση του Μπαρτζώκα

Κρίσιμες ώρες: Τα δεδομένα για Μάικ Τζέιμς, το plan b και η ειλημμένη απόφαση του Μπαρτζώκα

Η αγωνία έχει φτάσει στο... κόκκινο όσον αφορά την τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού, που βρίσκεται στην αγορά για την απόκτηση ενός σκόρερ.

Το καλοκαίρι αναμενόταν… καυτό για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν να λύσουν αρκετά θέματα για τη νέα σεζόν. Οι υποθέσεις των Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, με τους Πειραιώτες να χάνουν εν τέλει τους δύο κορυφαίους τους παίκτες. Τον καθένα για διαφορετικό λόγο.

Έτσι λοιπόν ήταν δεδομένο πως θα έψαχναν για τους αντικαταστάτες τους. Οι εκλεκτοί ήταν ουσιαστικά ο Λουκ Σίκμα για την γραμμή των ψηλών και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος για τα γκαρντ. Ωστόσο, όσο καλοί κι αν είναι οι εν λόγω παίκτες δεν είναι εύκολο να καλύψουν τους πόντους που χάνουν οι Πειραιώτες στο επιθετικό κομμάτι. Έτσι έβαλαν σε εφαρμογή το τελευταίο πλάνο.

Η ειλημμένη απόφαση του Μπαρτζώκα

Με τα παραπάνω δεδομένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πάρει την απόφαση να προσθέσει έναν ακόμα παίκτη στο ρόστερ του με την ικανότητα να βάζει εύκολα την μπάλα στο καλάθι. Εκείνος και οι συνεργάτες του έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία όμως είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και δεν υπήρχαν -ούτε πλέον υπάρχουν- ονόματα που να πληρούν όλα τα κριτήρια.

Έτσι η αίσθηση που υπήρχε ήταν πως ο εκλεκτός θα προερχόταν από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Τα ρόστερ των ομάδων κλείνουν και οι αποχωρήσεις είναι αρκετές. Υπάρχουν παίκτες που σκέφτονται να δοκιμάσουν την Ευρώπη, όμως οι περισσότεροι θέλουν να εξαντλήσουν όσες πιθανότητες έχουν για να βρουν ένα συμβόλαιο. Πράγμα που κάνει την όλη υπόθεση δύσκολη.

Η… βόμβα Μάικ Τζέιμς

Η όλη φημολογία για τον Μάικ Τζέιμς μοιάζει να ξεκίνησε ουσιαστικά από το Twitter πριν περίπου μία εβδομάδα. Αναγκάζοντας τους Ερυθρόλευκους να κάνουν και επίσημη ανάρτηση όπου διέψευσαν το ενδιαφέρον για παίκτη που έχει συμβόλαιο. Όμως με το πέρασμα λίγων ημερών τα πράγματα μοιάζουν να αλλάζουν. Ο Μάικ Τζέιμς φαίνεται πως δεν είναι χαρούμενος με την απόκτηση του Κέμπα Γουόκερ από τη Μονακό και σύμφωνα με δημοσιεύματα ζήτησε να φύγει, όντας μάλιστα κοντά στην αποδέσμευσή του.

Εκεί είναι που μπαίνει ο Ολυμπιακός. Άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έμπρακτο ενδιαφέρον για τον Αμερικανό, αναφέροντας πως υπάρχει πρόταση για δύο χρόνια συνεργασίας, προσφέροντας στον έμπειρο γκαρντ ένα ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο όπως λένε, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Στο κόλπο μάλιστα ακούστηκε πως μπαίνει και η Παρτίζαν, η οποία ρώτησε για τον Αμερικανό, όμως προς το παρόν δεν είναι ενεργή για την απόκτησή του.

Το plan b του Ολυμπιακού

Πριν ξεσπάσει ο… τυφώνας Τζέιμς, ο Κέντρικ Ναν ήταν στο προσκήνιο του Ολυμπιακού. Ένας παίκτης που δεν έχει συμβόλαιο με κάποια ομάδα και είναι σε αρκετά καλή ηλικία (28 ετών). Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μια καλή πρόταση από τους Ερυθρόλευκους. Ωστόσο ο Ναν είχε ξεκαθαρίσει προς όλες τις ομάδες ότι πρώτη του επιλογή είναι το ΝΒΑ.

Αυτό έκανε τους Πειραιώτες να κοιτάξουν κι άλλες περιπτώσεις, μέχρι να… σκάσει ο Τζέιμς. Μέσα σε όλα, νέα δημοσιεύματα τόνιζαν πως ο Ολυμπιακός τα βρήκε με τον Ναν που πείστηκε να πει το «ναι». Όμως η ομάδα αποφάσισε να τον βάλει στον… πάγο μέχρι να ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση με τον παίκτη της Μονακό. Έχοντας τον δηλαδή ως plan b.

Είναι δεδομένο πως η κατάσταση είναι περίπλοκη. Ειδικά στη φετινή μεταγραφική περίοδο και την περιορισμένη αγορά. Είδαμε τι έγινε στην περίπτωση του Νίκολα Μίροτιτς, που αρχικά είχε κλείσει στην Αρμάνι, μετά πέρασε από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, έκλεισε στην Παρτίζαν και εν τέλει κατέληξε στο Μιλάνο. Ή την υπόθεση του Πάντερ, που είχε συμφωνία με τους Πράσινους, στη συνέχεια διάλεξε την Μπαρτσελόνα και τελικά πείστηκε να μείνει στην Παρτίζαν. Δύο υποθέσεις που δείχνουν πως τίποτα δεν μπορεί να είναι βέβαιο μέχρι να πέσουν οι υπογραφές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ