Η… χαλάστρα της Μονακό για Τζέιμς, ο Ναν και το «my way» του Μπαρτζώκα

Η… χαλάστρα της Μονακό για Τζέιμς, ο Ναν και το «my way» του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ψάχνει τον scoring guard που θα απογειώσει το ρόστερ του. Στο μεταγραφικό προσκήνιο μετά το οριστικό τέλος της υπόθεσης Τζέιμς, υπάρχει σε πρώτο πλάνο ο Ναν αλλά και οι... έξυπνες βόμβες του Μπαρτζώκα.

Το μεταγραφικό καλοκαίρι συνεχίζεται στην Euroleague, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό τα ρόστερ τους και να απομένουν ελάχιστες κινήσεις οπουδήποτε κρίνει ο κάθε προπονητής πως υπάρχει έλλειμα. Κάπως έτσι κινείται άλλωστε και ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν νωρίς και έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να παρουσιαστούν το ίδιο καλοί (αν όχι πιο βελτιωμένοι) σε σχέση με την περσινή σεζόν. Όλα τα κομμάτια του παζλ δείχνουν αν έχουν μπει στις θέσεις τους εκτός από ένα…

Διαβάστε επίσης: Γκουαρντιόλα: Ξεφορτώθηκε τη «σκιά» που τον ακολουθούσε για χρόνια

Αυτό του scoring guard που θα δώσει απειλή από μακριά συνεπές σκοράρισμα και θα κουβαλήσει επιθετικά τους ερυθρόλευκους όταν τα συστήματα του Μπαρτζώκα μπλοκαριστούν από τις αντίπαλες άμυνες. Έναν παίκτη που θα δώσει το απρόβλεπτο επιθετικά και θα απογειώσει ένα ήδη πολύ λειτουργικό, ομοιογενές και καλοδουλεμένο ρόστερ.

Η υπόθεση Τζέιμς έδειξε πως ο Ολυμπιακός είχε κατασταλάξει στον εκλεκτό για τη θέση αυτή. Η υπόθεση του 33χρονου Αμερικανού όμως ήταν εξ αρχής πολύπλοκη καθώς είχε συμβόλαιο και δεν εξαρτώνταν από τις επιθυμίες του παίκτη ή των Πειραιωτών.

Τελικά, αν και ο Τζέιμς ψάχτηκε και πίεσε μέχρι ενός σημείου για να αποχωρήσει, η Μονακό ήταν ανένδοτη και πλέον ο παίκτης ήδη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του με τους Μονεγάσκους. Ρόλο σε αυτό έπαιξε σίγουρα και το πρόβλημα του Λόιντ στη μέση που λύθηκε με χειρουργική επέμβαση, η οποία θα αφήσει εκτός δράσης τον χαρισματικό γκαρντ μέχρι τον Νοέμβριο.

Πλέον ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο plan B που είναι γνωστό και δεν είναι άλλος από τον Κέντρικ Ναν. O 28χρονος ΝΒΑερ με τα πάνω από 200 παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για λογαριασμό των Χιτ, Λέικερς και Γουίζαρντς, παραμένει free agent.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν προσεγγίσει αυτόν και τον ατζέντη του, ωστόσο είναι μια από τις υποθέσεις που ίσως τραβήξει χρονικά καθώς όλοι οι παίκτες που ανήκουν στην free agency περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή ομάδες του ΝΒΑ να ελευθερώσουν κάποια θέση, για αυτό και χρειάζεται υπομονή από τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο όπως κάθε σοβαρός οργανισμός, οι Πειραιώτες οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Και εδώ υπάρχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο 58χρονος τεχνικός σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει αποδείξει πως έχει… μάτι όσον αφορά την επιλογή ξένων και ειδικά Αμερικανών.

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες από τις ΗΠΑ που έκαναν τα πρώτα του βήματα στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο υπό τις οδηγίες του Coach B, αλλά και παίκτες που στα χέρια του άλλαξαν αγωνιστικό level με πιο πρόσφατο παράδειγμα άλλωστε αυτό του Τόμας Γουόκαπ.

Όπως και να έχει, στον Ολυμπιακό κυριαρχεί μπορούμε να πούμε το μότο των Filadelfia 76ers, «Trust the Process».Εμπιστοσύνη στην διαδικασία. Κάτι που έχουν κερδίσει οι ερυθρόλευκοι τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, με απόλυτη στήριξη στα θέλω και τις επιλογές του Μπαρτζώκα που δεν αποκλείεται στο τέλος να… ενεργοποιήσει άλλη μια «έξυπνη βόμβα» από το πουθενά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ