Στη Βιτόρια το Final Four του 2019!

Στη Βιτόρια το Final Four του 2019!

Η Eυρωλίγκα ανακοίνωσε πως το Final Four του 2019 θα διεξαχθεί στη Βιτόρια για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στη Βιτόρια ανέθεσε το Final Four του 2019 η Eυρωλίγκα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης η τελική φάση θα διεξαχθεί στη χώρα των Βάσκων.

Η Φερνάντο Μπουέσα Αρένα, έδρα της Μπασκόνια, το 2019 συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυση της και θα υποδεχτεί τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Το γήπεδο είναι χωρητικότητας 15.000 θέσεων, όμως βρίσκεται σε μια ισπανική πόλη που… ζει και αναπνέει για το μπάσκετ.

Την ανάληψη της τελικής φάσης της Ευρωλίγκας είχε διεκδικήσει και η Αθήνα, όμως τελικά έμεινε νωρίς εκτός κούρσας, ενώ ανάμεσα σε Παρίσι και Βιτόρια, η διοργανώτρια αρχή επέλεξε τη χώρα των Βάσκων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε: «Η Βιτόρια και οι πιστοί φίλοι της Μπασκόνια περίμεναν πολύ καιρό για να φιλοξενήσουν ένα φάιναλ φορ. Είναι μια αναγνώριση για μια πόλη που ζει για το μπάσκετ όσο λίγοι».

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα, τόνισε: «Ήταν ένα όνειρο που κυνηγούσαμε για πολλά χρόνια και πλέον είναι πραγματικότητα. Το Final Four του 2019 θα βάλει στον παγκόσμιο χάρτη τη Βιτόρια, την Αλάβα και τη Χώρα των Βάσκων. Ευχαριστώ τον Τζόρντι Μπερτομέου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Η άφιξη της πιο σημαντικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ αποτελεί αναγνώριση για έναν σύλλογο που συμπληρώνει τα 60 χρόνια το 2019, αλλά και για μια πόλη που αναπνέει για το μπάσκετ μέσα από όλους τους πόρους της».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ