ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ 83-92

ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ 83-92

Η Ρεάλ «σκόρπισε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πέρασε θριαμβευτικά στον τελικό της Ευρωλίγκας ()! Την Κυριακή παίζει για να γίνει για 10η φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης απέναντι στην Φενέρ του Ζοτς που ψάχνει και αυτός το 10ο τρόπαιο της καριέρας του!

Η Βασίλισσα είναι εδώ! Μια εκπληκτική Ρεάλ Μαδρίτης «σκόρπισε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που μπήκε ως φαβορί στο ματς αλλά είδε την παρέα των Γιουλ, Κάρολ και Ντόντσιτς να φτάνει εμφατικά στην νίκη με 92-83 και να παίρνει την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας!

Το βράδυ της Κυριακής στο Βελιγράδι η Ρεάλ θα παίξει για το 10ο τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην Φενέρ του Ομπράντοβιτς που στοχεύει στο 10ο τρόπαιο της καριέρας του στην Ευρωλίγκα!

Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε ότι η κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας δεν σημαίνει αυτόματα και τίτλος. Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε μόλις για ένα 10λεπτο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αψήφισε τα όποια προβλήματα της προέκυψαν σε όλη τη σεζόν και στον μεγάλο τελικό έδειξε ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό.

Η ομάδα του Λάσο επικράτησε του Ιτούδη, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, βρίσκοντας διαρκώς νέους πρωταγωνιστές. Δικαίως η «Βασίλισσα» είναι στον μεγάλο τελικό, όπου και θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε, σε μία βραδιά που τελείωσε το παιχνίδι με 22/36 βολές αλλά και 12/27 τρίποντα!

Νάντο Ντε Κολό και Λούκα Ντόντσιτς πέτυχαν αμφότεροι από 16 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Νάντο Ντε Κολό σταμάτησε στους 20 για τους ηττημένους.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΙΝΟ ΧΙΓΚΙΝΣ

H TΣΣΚΑ πέρασε στο παιχνίδι έχοντας πρωταγωνιστή τον Κόρι Χίγκινς, ο οποίος με έξι πόντους (τρίποντο και γκολ φάουλ), πραγματοποίησε το 6-2. Ο Σέρχιο για τους Ρώσους πέτυχε το 9-4 έπειτα από ασίστ του… Χίγκινς, με τον Αμερικανό να καρφώνει θεαματικά για το 11-4. Ο παίκτης του Ιτουδη δεν σταμάτησε εκεί, σκόραρε για το 13-7, έχοντας 10 πόντους στα πρώτα 4 λεπτά της αναμέτρησης!

Ακολούθησε το δίποντο του Ρούντι για τους Μαδριλένους και το ποστάρισμα του Ράντολφ για το 15-11 ενώ ο Ντόντσιτς με ντράιβ μείωσε κι άλλο την διαφορά για το συγκρότημα του Λάσο (17-14). Οι τυπικά γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 4-0 σερί για το 21-14, η Ρεάλ με τον Ταβάρες έκανε το 23-18 αλλα οι Μοσχοβίτες από τις βολές έφτασαν στο 27-18 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με τρίποντο του Κλάιμπερν στο 30-20.

ΠΕΤΥΧΕ 17 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ!

Η Ρεάλ πάντως δεν πτοήθηκε από το +10 της ΤΣΣΚΑ. Με Κοζέρ (τρίποντο), Γιούλ (ντράιβ με eurostep) και Κάρολ, έτρεξε γρήγορα ένα 8-0 για το 30-28 σε 1:21, δείγμα του πόσο πολύ ήθελε να μείνει μέσα στο ματς. Μάλιστα ο Τόμπκινς σκόραρε για το 32-31 και ο Γιούλ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του σε 2 λεπτά (32-34). Ο Κάρολ συνέχισε το κρεσέντο ων Ισπανών με ένα ακόμα τρίποντο για το 34-37, για να δώσει σκορ στην ΤΣΣΚΑ με βολές ο Χάινς για το 36-37 και τις δύο ομάδες να σφίγγουν τις άμυνές τους έπειτα από αυτό το φοβερό επιθετικό τρίλεπτο.

Ο Κουρμπάνοφ ξεκόλλησε την ΤΣΣΚΑ (38-37) αλλά ο Κάρολ το έβλεπε σαν βαρέλι το καλάθι και με τρίποντο διαμόρφωσε το 38-40. Ένα κάρφωμα του Χάντερ από φοβερή πάσα του Σέρχι ισοφάρισε, ο Ντόντσιτς έκανε το 40-42 το τρίποντο όμως του Κλάιμπερν έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του στρατού (43-42). Ο Ντε Κολό πέτυχε το 46-43 με τρίποντο, για να τελειώσει το ημίχρονο με 4 σερί πόντους της Ρεάλ από Γιούλ και Τόμπκινς στο 46-47 με ένα χορταστικό ματς

ΕΣΦΙΞΕ Η ΑΜΥΝΑ, ΞΕΦΥΓΕ Η ΡΕΑΛ

Η άμυνα πήρε τη θέση της επίθεσης στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου στον δεύτερο ημιτελικό στο Βελιγράδι. Ο Κλάιμπερν έδωσε αέρα 4 πόντων στην ομάδα του με τρίποντο (51-47) και πάλι όμως η Ρεάλ ισοφάρισε με ποστ παιχνίδι από τον Ρέγιες. Το σερί της Βασίλισσας οδηγήθηκε στο 7-0 από τον Ισπανό φόργουορντ και με ένα ακόμα δίποντο το ματς γύρισε στο 51-54. Οι παίκτες του Λάσο παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους, δεν δεχόντουσαν ούτε με αίτηση πόντους στην άμυνα και δύο τρίποντα τους έδωσαν αέρα 9 πόντους (51-60). Από την μεριά της η ΤΣΣΚΑ, έδειχνες αποσβολωμένη από την άμυνα των Μαδριλένων, ο Χάινς μετά από επιθετικό του ριμπάουντ πραγματοποίησε το 54-60 αλλά και το 56-61 με τον Αγιόν να σκοράρει για το +7 της ομάδας του με το σκορ στο Βελιγράδι να φτάνει στο 56-63 με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

ΔΙΚΑΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Λίγα δευτερόλεπτα ήθελε η ΤΣΣΚΑ για να πλησιάσει όμως. Τρίποντο του Ντε Κολό και κάρφωμα μετά από κλέψιμο του Κουρμπάνοφ απέφεραν το 61-64 για τους Μαδριλένους, μέχρι να μιλήσει και πάλι ο Γιούλ. Τι έκανε; Βολή και τρίποντο στο τρανζίσιον από τον ταλαντούχο γκαρντ της Ρεάλ και το σκορ στο 61-68 για να τον ακολουθήσουν οι Ταβάρες και Τόμπκινς, με το ματς να πηγαίνει στο 61-73. Οι Μοσχοβίτες επέμεναν, ο Κουρμπάνοφ πέτυχε ένα τρίποντο και ο Χάινς δύο βολές (66-73), με τον πάλαι ποτέ παίκτη του Ολυμπιακού να κρατάει μόνος του την ομάδα του. Ο Κλάιμπερν πήρε τη σκυτάλη από τον Χάινς, σκόραρε 7 σερί πόντους και μείωσε σε 73-76 με 4 λεπτά να απομένουν για το τέλος.

Ο Γιούλ προχώρησε στο 73-79 και ο Αγιόν στο 75-85 με την Ρεάλ να είναι ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό. Ο Ντε Κολό μείωσε σε 78-85 και 81-87 κάτι που δεν ήταν αρκετό για την ΤΣΣΚΑ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είδε τα εκατομμύριά της να «πνίγονται» στην Νεκρά Θάλασσα και να μένουν εκτός τελικού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τα δεκάλεπτα: 30-30, 46-47, 56-63, 83-92

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ