Πάμπλο Λάσο : Coach of the year

Πάμπλο Λάσο : Coach of the year

Ο Πάμπλο Λάσο είναι ο πιο αντι-τουριστικός από τους τέσσερις, αλλά έχει φτιάξει μια υπέροχη ομάδα.

Πρόβλεψη σε τελικό δεν υπάρχει, οι πιθανότητες είναι 50-50, οπότε το ότι πιστεύω πως η Ρεάλ θα σηκώσει το κύπελλο, δεν θα με κάνει ούτε «μελλοντολόγο» ή «ψαγμένο» αν συμβεί, φαντάζομαι ούτε και «άσχετο» (αυτό μπορεί κανείς να το υποστηρίξει ασχέτως αποτελέσματος του τελικού της Κυριακής) αν δεν συμβεί. Όπως και να ‘χει ο Πάμπλο Λάσο είναι στα μάτια μου ο προπονητής της χρονιάς.

Θυμηθείτε τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε, πως ακόμα και στο Βελιγράδι δεν έχει όλα τα βέλη στη φαρέτρα του, όμως διαχειρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο την κατάσταση. Κυρίως τότε που οι Ισπανοί έτρωγαν… ηχηρά χαστούκια. Δημιούργησε σύνολο με παίκτες – προσωπικότητες και τους έδωσε περισσότερη ελευθερία κίνησης.

Στο ξεκίνημα ο τελικός ήταν παιχνίδι των παικτών, με περισσότερες ντρίμπλες, μηδαμινές επαφές και το μυαλό στο σκοράρισμα. Η φιλοσοφία του Δημήτρη Ιτούδη να επενδύσει σε παίκτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά στο 1:1, έδινε το δικαίωμα στους Ρώσους να… μπουν, όμως φαίνεται πως είναι μάλλον για πλέι οφ κι όχι για φάιναλ φορ.

Όσο κι αν ακουστεί οξύμωρο, η Ρεάλ είχε μεγαλύτερο βάθος, είχε πιο ισορροπημένο παιχνίδι (από τη στιγμή που μπήκαν τα τρίποντα), είχε καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην αμυντική της στάση και το επιθετικό της ταπεραμέντο. Βάλτε και τα επιθετικά ριμπάουντ, την προσωπικότητα των παικτών της κι έχετε την εικόνα.

Βεβαίως στο δεύτερο μισό οι κόουτς έβαλαν τα αμυντικά τους όπλα, όμως κι εκεί οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι. Και δεν είναι τυχαίο. Ο Λάσο δεν είναι μόνος του, έχει δίπλα του έναν από τους καλύτερους προπονητές, τον Τσους Ματέο, ο οποίος για χρόνια ήταν συνεργάτης του Σέρτζιο Σκαριόλο. Το αποτέλεσμα, η εικόνα, δεν έχουν ανάγκη ερμηνείας.

Από την άλλη μπορεί κανείς να σκεφτεί πως ο Παναθηναϊκός χτύπησε σαν το χταπόδι αυτή την ομάδα στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός νίκησε δύο φορές τους φιναλίστ του τελικού. Κανείς εκ των δύο δεν είναι στο Βελιγράδι. Ίσως η απάντηση είναι στο «ότι πληρώνεις παίρνεις».

Πέρα από εκατέρωθεν λάθη, τις όποιες αστοχίες υλικού, βάλτε ό,τι σας κάνει κέφι, ας δούμε ρεαλιστικά το πράγμα: Στον τελικό θα παίξουν δυο από τις πιο πλούσιες ομάδες της ηπείρου.

Τυχαίο; Καθένας μπορεί να το κρίνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ