Τι σκέφτεται ο Μπαρτζώκας για τη θέση του τρίτου σέντερ στον Ολυμπιακό

Τι σκέφτεται ο Μπαρτζώκας για τη θέση του τρίτου σέντερ στον Ολυμπιακό

Το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη θέση του τρίτου σέντερ στον Ολυμπιακό, ο Τανούλης, τα «τρικ» και το ενδεχόμενο μεταγραφής.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα αντιμετωπίσει τις Ζαλγκίρις και Μακάμπι σε δύο πολύ δυνατές φιλικές αναμετρήσεις, που θα δείξουν και σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα για το Σούπερ Καπ, που θα γίνει σε μια βδομάδα στη Ρόδο.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει πάρει όλους τους παίκτες μαζί του, την ώρα που έχει και τα μάτια του ανοιχτά στην αγορά για το τελευταίο κομμάτι του «παζλ» στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έχουν ένα πλήρες ρόστερ με πολλές επιλογές σε κάθε θέση, ενώ περιμένουν έναν παίκτη με έφεση στο σκοράρισμα που θα μπορεί με την ίδια ευχέρεια να αγωνίζεται και στο «2» και στο «3».

Από εκεί και πέρα, η μεγάλη «δύναμη» του Ολυμπιακού συγκριτικά με όλες τις άλλες ομάδες της Euroleague μοιάζει να είναι στη θέση του σέντερ, όπου υπήρχε και υπάρχει ο Μουσταφά Φαλ, ενώ προστέθηκε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, σε μια κίνηση που χωρίς αμφιβολία αλλάζει τις ισορροπίες.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία στο πλάνο και τον σχεδιασμό του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ποιος θα είναι ο τρίτος σέντερ της ομάδας, ειδικά στα πολύ απαιτητικά ματς της Euroleague. Την περσινή σεζόν ήταν ο Φαλ, ο Μπολομπόι και ο Μπλακ, ο οποίος ήρθε ως τρίτος και ουσιαστικά στην πορεία της σεζόν έγινε δεύτερος.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή διαθέτει τους «πύργους» Μιλουτίνοφ και Φαλ, ενώ από πίσω έρχεται ο νέος και φερέλπις, Γιώργος Τανούλης, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Προμηθέα, όμως δεν έχει ακόμη τις παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, παρότι είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Μπαρτζώκας ωστόσο, πιστεύει στον νεαρό Έλληνα, που θα πάρει αρκετό χρόνο έτσι κι αλλιώς στην Basket League και ενδεχομένως και κάποια λεπτά στη Euroleague. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός στο ξεκίνημα της σεζόν σκοπεύει να μείνει ως έχει στις θέσεις των ψηλών και αν δει ότι υπάρχει ανάγκη να πάρει ένα παιδί που να παίζει στο 4-5, ίσως το κάνει.

Ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να αγωνιστεί και ο Λουκ Σίκμα στο «5», σε ένα πιο «κοντό» σχήμα, με τον Αμερικανό να είναι και πολύ καλός ριμπάουντερ και καλός αμυντικός, ενώ μπορεί με άνεση να ανέβει στο «4» και να καλύψει το οποιοδήποτε κενό και ο Κώστας Παπανικολάου.

Γενικότερα, ο Μπαρτζώκας έχει πολλές επιλογές και παίκτες που μπορούν να παίξουν σε τουλάχιστον 2 θέσεις. Για αυτό τον λόγο θα πορευτεί ως έχει και η μοναδική μεταγραφή προς το παρόν θα είναι στη θέση 2-3, μιας και στο «5» έχουν καταληφθεί οι δύο θέσεις και σαν τρίτος σέντερ μπορεί να έρχεται για κάποια λεπτά και ο Τανούλης, αλλά και υπό προϋποθέσεις ο Σίκμα, που έτσι κι αλλιώς στο παρελθόν το έχει κάνει και στην Άλμπα Βερολίνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ