Η πρόταση του Bleacher Report στους Kings που δεν ήθελε με τίποτα να ακούσει ο Μπαρτζώκας

Η πρόταση του Bleacher Report στους Kings που δεν ήθελε με τίποτα να ακούσει ο Μπαρτζώκας

Το κορυφαίο Μέσο βάζει… φωτιά για τον Νο1 στόχο που έχει ο Μπαρτζώκας για την τελευταία μεταγραφή.

Μαντάτα από την Αμερική περιμένει ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν πατήσει το κουμπί για την τελευταία μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Και ενώ ο Τέρενς Ντέιβις είναι ξεκάθαρα πλέον το Νο1 στη λίστα του, σύμφωνα με όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες; Το Bleacher Report σα να θέλει να βάλει τρικλοποδιά στον Έλληνα κόουτς και την επιλογή των νταμπλούχων.

Ολόκληρο θέμα ανέβασε το κορυφαίο Μέσο προτρέποντας τους Kings, να πάρουν πίσω στο ρόστερ τους τον 26χρονο γκαρντ-φόργουορντ. Ναι, οι Kings του Σάσα Βεζένκοφ. Περιμένει βεβαίως το Bleacher, ένας οργανισμός όπως αυτός του Σακραμέντο; Προφανώς όχι. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ όμως επιβεβαιώνει δύο πράγματα.

Πρώτον ότι ο Ντέιβις έχει κάθε λόγο να περιμένει να κλείσει πρώτα η αγορά του ΝΒΑ πριν πάρει την απόφαση για το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και δεύτερον ότι ο συγκεκριμένος είναι πραγματικά πολύ καλός παίκτης, αλλά και με το απαραίτητο «κανάλι» γύρω του προκειμένου να τον διατηρήσει στη μάχη για μια θέση στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου…

«Οι Kings έχουν 17 παίκτες, μπορεί όμως να ανοίξει το ρόστερ του ακόμη περισσότερο έχοντας δικαίωμα να προσθέσουν τέσσερις παίκτες. Ο Ντέιβις είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα στην εναπομείνασα κατηγορία ελεύθερων πρακτορείων μετά την ολοκλήρωση μιας εντυπωσιακής θητείας δυόμισι ετών στο Σακραμέντο.

Ο Ντέιβις ξεκίνησε την καριέρα του στους Τορόντο Ράπτορς, αλλά οι Κινγκς τον απέκτησαν τον Μάρτιο του 2021.  Τη σεζόν 2021-22, ο Ντέιβις είχε κατά μέσο όρο 10,4 πόντους ανά αγώνα, με 32,9% από βαθιά. Ενώ η παραγωγή πόντων του Ντέιβις μειώθηκε τη σεζόν 2022-23, ήταν πιο αποτελεσματικός, σημειώνοντας 36,6% από τα τρίποντο» αναφέρει το δημοσίευμα.

Και περνά στο… δια ταύτα: «Το Σακραμέντο έχει άφθονο playmaking και δημιουργία για άλλους από τον Ντε Άρον Φοξ και τον Σαμπόνις. Θα ήταν λοιπόν μια ωραία προσθήκη σε ένα backcourt που έχει το βάθος του να μειώνεται στη περιφέρεια πίσω από τον Μαλίκ Μονκ και τον Νταβιόν Μίτσελ. Η επαναφορά του Ντέιβις θα έδινε στους Kings ένα οικείο πρόσωπο, και μεγάλη σιγουριά στο rotation».

Το ρεπορτάζ αναφέρει βεβαίως ότι για να συμβούν όλα τα παραπάνω ο Ντέιβις θα έπρεπε να δεχτεί μια σημαντική μείωση αποδοχών σε σχέση με πέρσι και ότι θα ξέρει πως η θέση του δεν θα είναι αντίστοιχη με την προηγούμενη. «Όμως του αξίζει να βρει έναν εξέχοντα ρόλο στο ΝΒΑ» καταλήγει.

Πίσω στον Ολυμπιακό; Εδώ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λογικά θα κάνει την κίνηση του μετά από δύο εβδομάδες. Αρχές Οκτώβρη αναμένεται η τελευταία μεταγραφή. Ακριβώς στο σημείο δηλαδή που θα είναι πλέον όλες οι επιλογές στο τραπέζι με το ΝΒΑ σχεδόν να έχει «κλείσει» τα ρόστερ των ομάδων του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ