ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις 77-79

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις 77-79

Η «Σταχτοπούτα» του Φάιναλ φορ, η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν η νικήτρια του μικρού τελικού με 79-77 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ένα παιχνίδι που έγινε θρίλερ λίγο πριν τη λήξη του!

Οι Λιθουανοί έκλεψαν την παράσταση με τη συνέπεια, την αξιοπρέπεια και την συγκέντρωσή τους, ενώ η ΤΣΣΚΑ γλίτωσε από διασυρμό, αφού έφτασε να χάνει μέχρι και με 25 πόντους διαφορά, μια και οι πρωτοκλασάτοι παίκτες της ήταν απογοητευμένοι από την ήττα στον ημιτελικό.

Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να μην έχουν κανένα κίνητρο και απογοητευμένες από την εξέλιξη των ημιτελικών η Ζαλγκίρις Κάουνας είχε περισσότερη διάθεση και έπαιζε καλύτερο μπάσκετ.

Οι Ρώσοι απογοητευμένοι από την αποτυχία τους έκαναν συνεχώς λάθη, είχαν κακές επιλογές και έπαιζαν κακό μπάσκετ. Ετσι οι Λιθουανοί με τον Μίσιτς να είναι δραστήριος προηγήθηκαν με 34-29 στο 16’, ενώ η διαφορά έφτασε και τους 7 πόντους (38-31 στο 17’).

Ο Δημήτρης Ιτούδης πέρασε στο παρκέ και τους παίκτες του πάγκου δίνοντάς τους χρόνο συμμετοχής, χωρίς όμως να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας του, καθώς μόνο ο Χίγκινς είχε… κέφια με τους Λιθουανούς να τελειώνουν το πρώτο μέρος έχοντας προβάδισμα με 41-35.

Η Ζαλγκίρις πάτησε το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο, και ειδικότερα στο ξεκίνημα εκμεταλλευόμενη τη χαλαρότητα των παικτών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ουλανόβας και Γιανκούνας έκαναν… πάρτι μέσα στις ρακέτες και ο Μίσιτς οργάνωνε υποδειγματικά, καθώς οι Λιθουανοί έπαιζαν πολύ ωραίο μπάσκετ και ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να μείνουν χωρίς πόντο για τρία λεπτά.

Ετσι στο 23’ το σκορ έγινε 35-49 και η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 25 πόντους (37-62 στο 27’) με τους Ρώσους να έχουν παραιτηθεί από όλα! Παρουσίασαν μια εικόνα αποσύνθεσης που ακόμα και για έναν μικρό τελικό ξενίζει.

Κι όμως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντέδρασε! Ο Ιτούδης βλέποντας πως οι Αμερικανοί του εν είχαν όρεξη να παλέψουν αποφάσισε να περάσει στο παρκέ τους Ρώσους παίκτες (Κουλάγκιν, Κριάπα, Αντόνοφ, Φριτζόν) οι οποίοι έτρεξαν, πάλεψαν, ανέβασαν την πίεσή τους στην άμυνα και έκαναν τη Ζαλγκίρις να νιώθει πως παίζει με έναν αντίπαλο.

Ειδικά οι Κουλάγκιν και Φριτζόν ήταν συγκινητικοί με την προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κατάσταση και να περισώσουν ο, τι μπορούσαν από το οικτρό θέαμα που παρουσίαζε έως τότε η ομάδα τους.

Ετσι η ρωσική ομάδα κατάφερε να μειώσει το σκορ στο καλάθι (77-79 στα 39’’) και το ματς να γίνει ξαφνικά θρίλερ!

Στα 34’’ ο Πάνγκος έκανε λάθος, αλλά τον μιμήθηκε ο Αντόνοφ στη συνέχεια της φάσης με κακή επαναφορά. Στα 11’’ ο Μίσιτς αστόχησε σε δίποντο και στα 4’’ ο Κουλάγκιν έκανε κακή προσπάθεια για τρίποντο με τη Ζαλγκίρις να παίρνει τη νίκη με το τελικό 77-79.

Από τους Λιθουανούς που ήταν σούπερ μαχητικοί και είχαν τεράστιο κίνητρο για ένα τέτοιο παιχνίδι οι Γιανκούνας (15π.), Μίσιστς (15π.) και Ουλανόβας (14π.) ήταν πάρα πολύ καλοί.

Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που απέτυχε παταγωδώς σε αυτό το Φάιναλ φορ οι Κουλάγκιν (14π.), Φριτζόν (5π.) και Κριάπα (3π.) ήταν συγκινητικοί τουλάχιστον.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 35-41, 48-69, 77-79

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ