Η μοναξιά του Μιλουτίνοφ, οι πιθανότητες του Φαλ και το δίδυμο Γουίλι-Βέσελι του 78,9%

Η μοναξιά του Μιλουτίνοφ, οι πιθανότητες του Φαλ και το δίδυμο Γουίλι-Βέσελι του 78,9%

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα με πολλές απουσίες στην γραμμή των ψηλών και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ καλείται να παίξει κόντρα στα... θηρία.

Σιγά-σιγά μπαίνουμε πλέον σε κανονικούς ρυθμούς στην μπασκετική Ευρώπη, με τα πρωταθλήματα να έχουν ξεκινήσει και τη Euroleague να ετοιμάζεται για τη 2η αγωνιστική. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την Παρασκευή (13/10, 21:15). Παίζοντας για πρώτη φορά φέτος επίσημο ματς μπροστά στο κοινό του.

Η αποστολή της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα έτσι κι αλλιώς δεν ήταν εύκολη. Ωστόσο, οι απουσίες που έχουν προκύψει ανεβάζουν κατά πολύ τον βαθμό δυσκολίας. Πόσο μάλλον όταν αυτές είναι στην γραμμή των ψηλών που έτσι κι αλλιώς τα «κουκιά» είναι μετρημένα.

Σε αυτή την αναμέτρηση, λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι και κυρίως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ καλούνται να βρουν λύσεις απέναντι στους ψηλούς της Μπαρτσελόνα οι οποίοι έχουν ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν. Κάτι που φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι.

Η μοναξιά του Μιλουτίνοφ και τα δεδομένα για Φαλ

Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή μοιάζει… νοσοκομείο. Σακίλ ΜακΚίσικ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Λουκ Σίκμα και Μουστάφα Φαλ είναι στα… πιτς. Όσο κι αν οι Γκος-ΜακΚίσικ μπορούν να καλυφθούν στην περιφέρεια, οι Σίκμα και Φαλ είναι μια διαφορετική ιστορία.

Ο Αμερικανός φόργουορντ (που κατά συνθήκη παίζει και σέντερ) χτύπησε στο ματς με τον Άρη και θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες, έχοντας υποστεί αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο αριστερά. Από την άλλη, ο Γάλλος είχε μια διάταση έσω πλαγίου στο δεξί γόνατο και το τελευταίο διάστημα προπονείται ατομικά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μιλήσει για την περίπτωσή του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα τον έβαζε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να τον έχει έτοιμο από αυτή την εβδομάδα. Όμως τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει και συνεπώς είναι αμφίβολος για την κόντρα με τους Ισπανούς.

Αυτό σημαίνει πως για άλλη μια φορά ο Μιλουτίνοφ μένει μόνος. Όπως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Άρη. Όπως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, συν την παράταση, στο ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος καλείται να πάρει επ’ ώμου την γραμμή των ψηλών και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τη σειρά του θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να τον ξεκουράσει μέσα στο ματς. Καθώς θυμίζουμε ότι ο «Μίλου» προέρχεται από ένα γεμάτο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου έπαιξε τελικό.

Φυσικά υπάρχει ο Γιώργος Τανούλης όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι έτοιμος να ριχτεί κατευθείαν στα… βαθιά απέναντι σε πολύπειρους παίκτες. Μένει λοιπόν να δούμε αν ο Φαλ σφίξει τα δόντια και παίξει ή ο Έλληνας τεχνικός σκαρφιστεί κάτι άλλο για να μπορέσει να δώσει ορισμένες ανάσες στον Μιλουτίνοφ.

Το… αγριεμένο δίδυμο της Μπαρτσελόνα που απειλεί τον Ολυμπιακό

Στην πρεμιέρα της η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Αναντολού Έφες. Οι Καταλανοί επικράτησαν με σκορ 91-74 των Τούρκων, έχοντας πρωταγωνιστές τους δύο ψηλούς της. Τον Γιαν Βέσελι και τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ. Ο Τσέχος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους και ο Ισπανός με 18. Μαζί έβαλαν 34 πόντους σουτάροντας 15/19 δίποντα, δηλαδή με 78,9%!

Συνεπώς καταλαβαίνουμε εύκολα ότι η δουλειά του Μιλουτίνοφ είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ο Σέρβος αναμένεται να τα βάλει με τους δύο «γίγαντες» της Μπάρτσα κάτι που είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Πόσο μάλλον αν χρειαστεί να παίξει 35 λεπτά. Την ίδια ώρα που την προηγούμενη αγωνιστική ο Γουίλι έπαιξε 16′ και ο Βέσελι 22′ κόντρα στην Έφες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ