Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ένα διαβατήριο

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ένα διαβατήριο

Για ποιον λόγο οι δύο «αιώνιοι» είναι με το... δάχτυλο στη σκανδάλη...

Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, που αγωνίζεται στο Περιστέρι, ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και πλέον έχει στα χέρια του το πολυπόθητο ελληνικό διαβατήριο. Ο επόμενος που ακολουθεί είναι ο αδερφός του, Ναζ, ο οποίος παίζει στη Ζαλγκίρις και θεωρητικά είναι αυτός με το περισσότερο ταλέντο.

Ο γκαρντ της ομάδας του Κάουνας, έχει κινήσει και αυτός τις αντίστοιχες διαδικασίες με τον αδελφό του και είναι θέμα ημερών να πάρει στα χέρια του και αυτός το διαβατήριο. Η διαφορά είναι ότι ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ είχε ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες νωρίτερα. Πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος και για τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος αναμένεται μέχρι το τέλος του 2023 να αποκτήσει και αυτός το σχετικό έγγραφο.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η «ελληνοποίηση» του Μήτρου-Λονγκ, αλλάζει τα δεδομένα τόσο για την Εθνική ομάδα, αφού θα είναι νατουραλιζέ και θα έχει δικαίωμα να παίξει, ένα καθεστώς στο οποίο υπάγονται ήδη οι Τόμας Γουόκαπ και Τάιλερ Ντόρσεϊ, όσο και για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο «αιώνιοι» είναι με το… δάχτυλο στη σκανδάλη για την περίπτωση του Μήτρου-Λονγκ, αφού όταν πάρει το ελληνικό διαβατήριο σίγουρα θα κυνηγήσουν να τον αποκτήσουν. Ειδικά, ο Ολυμπιακός θέλει γηγενείς παίκτες, ενώ και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται πάντα για καλούς Έλληνες και ο Μήτρου-Λονγκ είναι τέτοιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα, το διαβατήριο θα το πάρει, όμως δεσμεύεται και με συμβόλαιο με τη Ζαλγκίρις. Ωστόσο, θα ανοίξει η πόρτα για μετακίνηση στους «αιώνιους», οι οποίοι χωρίς αμφιβολία παρακολουθούν ζεστά την περίπτωση του, μιας και οι Έλληνες σούτινγκ γκαρντ με την ποιότητα του σπανίζουν.

Ο Μήτρου-Λονγκ πριν τη Ζαλγκίρις αγωνιζόταν στην Αρμάνι Μιλάνο, ενώ τη σεζόν 2021-22 έκανε… παπάδες με την Μπρέσια και την προηγούμενη τετραετία ήταν στο ΝΒΑ και στους Γιούτα Τζαζ (2017-19) και στους Ιντιάνα Πέισερς (2019-20).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ