Πώς θα καλύψει τα κενά ο Μπαρτζώκας – Ο κομβικός ρόλος του Μπραζντέικις

Πώς θα καλύψει τα κενά ο Μπαρτζώκας – Ο κομβικός ρόλος του Μπραζντέικις

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις μπαίνει στην... εξίσωση και θα έχει και ρόλο-κλειδί λόγω των απουσιών - Πώς θα τον χρησιμοποιήσει ο Μπαρτζώκας...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, με τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα να είναι νοκ-άουτ για τα επόμενα ματς, τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος να είναι αμφίβολος για το ματς με την Μπαρτσελόνα και τον Μουσταφά Φαλ να κάνει αγώνα δρόμου για να παίξει με τους μπλαουγκράνα.

Τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι «δεμένα» κατά κάποιον τρόπο, καθώς ενδέχεται στο αυριανό ματς στο ΣΕΦ να μην έχει 4 σημαντικούς παίκτες του ερυθρόλευκου ροτέισον, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει «αλχημείες» και να διαχειριστεί εντελώς διαφορετικά το ρόστερ του.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι «φωτιά», αφού έχει 3 ματς με Περιστέρι, Αρμάνι και Παρτιζάν σε πολύ μικρό διάστημα και ο Μπαρτζώκας πρέπει να καταφέρει να τα βγάλει εις πέρας σε πρώτη φάση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Και βαθμολογικά και ποσοτικά.

Η πρώτη του κίνηση όπως καταλαβαίνει κανείς είναι να ενεργοποιήσει τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος δηλώθηκε στην Basket League και θα είναι στην 12αδα στα ματς της Euroleague, ενώ με την Μπαρτσελόνα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο. Ο ρόλος του Λιθουανού είναι κομβικός για το ματς με την Μπάρτσα, αλλά και για τα επόμενα, αφού λόγω και των απουσιών θα αναγκαστεί να παίξει και στο «2» και στο «3» και ενδεχομένως και στο «4» σε πολύ κοντά σχήματα.

Οι εναλλαγές θέσεων και η πληθώρα επιλογών λόγω του κορμιού του είναι βασικός λόγος που αποκτήθηκε και θα παίξει για πρώτη φοράμε την ερυθρόλευκη. Από εκεί και πέρα, η καλή εικόνα του Μπραζντέικις είναι σημαντική για πολλούς λόγους, αφού πέρα από το ψυχολογικό και το γεγονός ότι μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα της ομάδας, μπαίνει αμέσως στα βαθιά και μαζί με τον Παπανικολάου θα είναι οι παράγοντες που πιθανόν να καθορίσουν τα επόμενα ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο τους θα καλύψουν εν ολίγοις και το κενό του ΜακΚίσικ και του Σίκμα, ενώ αν λείψει και ο Γκος θα κατέβει στο «1» και στο «2» ο Λαρεντζάκης και θα παίξει και ο Λούντζης. Τέλος, η συμμετοχή ή όχι του Φαλ θα καθορίσει και τα παραπάνω λεπτά του Μπραζντέικις ή όχι, αφού αν είναι υγιής ο Γάλλος, πιθανόν να μην χρειαστεί να παίξει στο «4» ο Λιθουανός, και να μην έχει κάποια λεπτά σε ρόλο σέντερ ακόμη και ο Πίτερς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιλογές του Μπαρτζώκα δεν είναι πολλές για τα επόμενα 4 παιχνίδια και πως ο Μπραζντέικις θα μπει για τα καλά στο «κόλπο» και στο ροτέισον με απαιτητικά ματς και σε δύσκολες συνθήκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ