Γιατί ο Γκος αλλάζει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό… (vids)

Γιατί ο Γκος αλλάζει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό… (vids)

Η απουσία του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει πόσο σημαντικός είναι για τον φετινό Ολυμπιακό...

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι προχώρησε σε δύο πολύ σημαντικές μεταγραφές, κλείνοντας ουσιαστικά άμεσα τις επιστροφές των Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε διακαώς και τους δύο, με τον Αμερικανό γκαρντ ωστόσο, να είναι «κλειδί» στον σχεδιασμό του Έλληνα τεχνικού για τη φετινή σεζόν.

Η μεγάλη απόδειξη είναι χωρίς αμφιβολία τα πρώτα παιχνίδια που αγωνίστηκε, αφού ερχόμενος από τον πάγκο σε όλα τα ματς έκανε τη διαφορά, ειδικά σε επιθετικό κομμάτι. Τόσο στο ματς με το Περιστέρι για το Σούπερ Καπ, που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα ξανά για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο ματς, αλλά το κυριότερο μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, όπου ήταν κομβικός στην ανατροπή των Πειραιωτών και το διπλό επί του «αιώνιου» αντιπάλου στην παράταση (88-78) στην πρεμιέρα της Euroleague.

Το πόσο σημαντικός είναι και θα είναι ο Γκος στον Ολυμπιακός φέτος φαίνεται από την απουσία του μετά το ματς με τον Άρη, αφού οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα επιθετικά τόσο με τους κίτρινους, όσο και με την Μπαρτσελόνα, αλλά και ακόμα και με την ΑΕΚ χθες το βράδυ στο άδειο ΣΕΦ.

Ο Γκος σε σχέση με την πρώτη φορά που ήρθε στο λιμάνι, πλέον είναι πρωταθλητής Ευρώπης, ήταν καταλυτικός τόσο στο περσινό Final Four για τη Ρεάλ, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και έδειξε ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη και κυρίως από τους πιο σταθερούς.

Ο Μπαρτζώκας χωρίς δεύτερη σκέψη, άσχετα το τι θα γινόταν με Σλούκα και Βεζένκοφ το καλοκαίρι έσπευσε να τον κλείσει για να επιστρέψει και το έκανε πράξη. Ο Γκος ήρθε στον Ολυμπιακό για να προσφέρει επιθετικά το κάτι παραπάνω, το κάτι διαφορετικό και κυρίως μαζί με τον Γουόκαπ, αλλά και τον Λούντζη να συνθέσουν ένα αμυντικό «τείχος» στα γκαρντ, αφού αποτελεί έναν εξαιρετικό αμυντικό, που πιέζει στην μπάλα και εξουθενώνει τον αντίπαλο.

Κι αν ο Μπαρτζώκας αμυντικά ήθελε ένα ακόμη «σκυλί», επιθετικά γνωρίζει τη συνέπεια που έχει ο Γκος με το αντίπαλο καλάθι, το γεγονός ότι μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, αλλά και να σκοράρει στο ένας εναντίον ενός. Αυτό είναι και το σημαντικότερο που έλειψε από τα τελευταία… 2,5 ματς, που δεν αγωνίστηκε ο Γκος, λόγω του τραυματισμού που υπέστη στο ματς με τον Άρη.

Ο Γκος είναι ο «game changer» του φετινού Ολυμπιακού και έχει φανεί από το ξεκίνημα. Αυτός που θα αλλάξει τα δεδομένα σε ένα παιχνίδι επιθετικά κυρίως, αλλά και αμυντικά, όπως έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Σε εκείνη την αναμέτρηση αντικατέστησε τον Κώστα Παπανικολάου, όταν ο Μπαρτζώκας αποφάσισε να παίξει με τρία γκαρντ (Γουόκαπ, Κάνααν, Γκος) και άλλαξε τα δεδομένα, αφού πήρε επιθέσεις, βρήκε ελεύθερα σουτ και ευστόχησε, μοίρασε σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του και κυρίως στον Μιλουτίνοφ, βάζοντας τον σε κρίσιμο σημείο στην εξίσωση του ματς και την ίδια ώρα πέτυχε και 2 μεγάλα σουτ στην παράταση, καθορίζοντας το ντέρμπι και ολοκληρώνοντας το με 16 πόντους, 3 ασίστ και 3 τρίποντα σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Η επιστροφή του λοιπόν στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν μοιάζει με επιτακτική ανάγκη για τον Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό, που ώρες ώρες χωρίς εκείνον «κολλάει» επιθετικά, κάτι που φάνηκε στο ματς με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, όπου οι Πειραιώτες υπέστησαν «μπλακ άουτ» στα τελευταία λεπτά και έχασαν ένα δικό τους ματς, αλλά και κόντρα στην ΑΕΚ, που με τον Γκος θα είχε γίνει σαφώς πιο εύκολο το ματς τουλάχιστον στο επιθετικό μισό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ