Ούτε ο Σλούκας, ούτε ο Βιλντόζα – Αυτή είναι η πιο ουσιαστική μεταγραφή του Παναθηναϊκού (vids)

Ούτε ο Σλούκας, ούτε ο Βιλντόζα – Αυτή είναι η πιο ουσιαστική μεταγραφή του Παναθηναϊκού (vids)

Μια όχι και τόσο «ηχηρή» μεταγραφή που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός, έχει κάνει τη διαφορά στη μέχρι τώρα πορεία του «τριφυλλιού»

Βρισκόμαστε στον πρώτο μήνα της σεζόν 2023/2024 στο μπάσκετ και πλέον έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής τόσο από τις ελληνικές ομάδες, όσο και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις ομάδες που πολλοί περίμεναν να δουν λόγω των πολλών καινούριων παικτών και το πως αυτοί θα καταφέρουν να «δεθούν» με μπασκετικό όρο.

Οι πράσινοι εκτός από τον προπονητή τους, που αποτελεί «βαρύ» όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά, προχώρησαν σε κινήσεις που «ακούστηκαν» όπως αυτή του Κώστα Σλούκα, του Βιλντόζα, του Χουάντσο και του Λεσόρ, όμως κανείς από αυτούς δεν φαίνεται πως στην αρχή της σεζόν έχει ξεκινήσει τόσο ιδανικά, όσο έχει κάνει μια άλλη μεταγραφή που δεν αποτέλεσε το λεγόμενο «μπαμ».

Ο λόγος για τον Τζέριαν Γκραντ, τον MVP της περσινής διοργάνωσης του EuroCup, ο οποίος ήρθε φέτος στην Αθήνα με σκοπό να πλαισιώσει τον Έλληνα και τον Αργεντινό στη θέση των γκαρντ.

Ο Αμερικανός μπορεί να μην έχει τις ικανότητες των υπολοίπων ή να μην αποτελεί μεταγραφική «βόμβα», όμως αδιαμφισβήτητα αποτελεί τον πιο σταθερό παίκτη του Εργκίν Αταμάν στην αφετηρία της νέας σεζόν.

Χάρη σε αυτόν έχουν έρθει νίκες ψυχολογίας αλλά και σημασίας, όπως αυτές στο Περιστέρι αλλά και με την Μπάγερν, τα οποία ο Παναθηναϊκός πιθανώς να είχε χάσει αν η απόδοση του Τζέριαν Γκραντ δεν ήταν η ίδια.

Ο Αμερικανός κράτησε όρθια την ομάδα του και στις δύο περιπτώσεις. Με την μεν Μπάγερν πέτυχε 14 πόντους με τον μοναδικό που έβαλε παραπάνω να είναι ο Ματίας Λεσόρ (18π.). Κατέβασε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και «μίλησε» στα κρίσιμα, όταν δηλαδή η ομάδα του Λάσο πλησίαζε το «τριφύλλι».

Κάτι ανάλογο και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό (λόγω της έκβασης της αναμέτρησης), έκανε και στο Περιστέρι ο Αμερικανός. Μπορεί να πέτυχε λιγότερους πόντους (11 με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ), όμως ήταν αυτός μαζί με τον Μάριους Γκριγκόνις «κράτησαν όρθιο» τον Παναθηναϊκό όταν βρέθηκε να χάνει με 19!

Τα στατιστικά του σε έξι παιχνίδια δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός κερδίζει από τον Γκραντ 8,3 πόντους μέσο όρο, με 2,5 ριμπάουντ και 3 ασίστ!

Σε όλα αυτά πρέπει να υπολογίσουμε ότι η δουλειά του Τζέριαν Γκραντ γίνεται με τον Σλούκα εκτός στα 3 από τα 6 παιχνίδια και με την απόδοση του Λούκα Βιλντόζα να μην είναι η αναμενόμενη μέχρι στιγμής.

Το τελευταίο θετικό στοιχείο που μπορεί να διακρίνει κανείς στο παιχνίδι του Αμερικανού πρώην παίκτη της Αρμάνι Μιλάνο και του Προμηθέα Πατρών μεταξύ άλλων, είναι το πόσο «πιστός» είναι στα αμυντικά του καθήκοντα.

Έχει κληθεί να αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Φρανσίσκο, ο Γκος, ο Γουόκαπ, όπως και αρκετούς ποιοτικούς από το ελληνικό πρωτάθλημα (Μήτρου Λονγκ), κάνοντας τη δουλειά του περίφημα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ