Ο Μίροτιτς, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και ένα σπάνιο στατιστικό: Αυτή είναι η Αρμάνι Μιλάνο που υποδέχεται τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Μίροτιτς, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και ένα σπάνιο στατιστικό: Αυτή είναι η Αρμάνι Μιλάνο που υποδέχεται τον Ολυμπιακό (vids)

Ποια είναι, τι έχει αλλάξει και πως έχει ξεκινήσει η Αρμάνι Μικάνο του Έτορε Μεσίνα, που υποδέχεται αύριο (17/10, 21:45) τον Ολυμπιακό.

Τρίτη αγωνιστική της Euroleague και πρώτη «διαβολοβδομάδα» για τη σεζόν 2023/2024, με το πρόγραμμα να στέλνει τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο και το Mediolanum Forum για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα καλούνται να διαχειριστούν την πίεση των μαζεμένων αγώνων και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα την περασμένη Παρασκευή, κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η οποία όμως ψάχνει με τη σειρά της τα πατήματά της.

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα κράτησε ένα σημαντικό αριθμό παικτών από την περσινή (αποτυχημένη) χρονιά για αυτήν, ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε στοιχεία ποιοτικά και φυσικά έναν παίκτη για χάρη του οποίου «πάλεψαν» πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο λόγος προφανώς για τον Νίκολα Μίροτιτς, το απόλυτο αστέρι αυτής της ομάδας. Η Αρμάνι Μιλάνο χρειάστηκε μήνες για να καταφέρει εν τέλει να του αποσπάσει την υπογραφή, αφού πρώτα ο Μαυροβούνιος με ισπανικό διαβατήριο ταλαιπώρησε τη μισή Ευρώπη. Παρτίζαν, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ερυθρός Αστέρας, Μονακό, είναι κάποιες από τις ομάδες που είτε ενδιαφέρθηκαν, είτε έφτασαν «μια ανάσα» από την απόκτηση του.

Η αποστολή του Μίροτιτς στο Μιλάνο είναι ταυτόχρονα απλή και πολύ απαιτητική. Απλή διότι ο ρόλος του είναι ένας και μοναδικός, να είναι ηγέτης. Το οποίο όμως είναι και δύσκολο.

Οι «παγκόσμιοι» στο Μιλάνο και οι προσθαφαιρέσεις

Ταυτόχρονα η ομάδα του Μεσίνα ενισχύθηκε ποιοτικά στις υπόλοιπες θέσεις, ενώ κράτησε βασικούς της παίκτες από την περσινή σεζόν.

Δύο από αυτούς τους παίκτες ήταν πριν από λίγες εβδομάδες πρωταθλητές κόσμου με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Μάοντο Λο και Γιοχάνες Βόιτμαν.

Ο ένας ήρθε φέτος από την Άλμπα Βερολίνου ώστε να αποτελέσει την ιδανική λύση από τον πάγκο για την ιταλική ομάδα, ενώ ο άλλος ήταν από τους διασωθέντες της περσινής απογοητευτικής χρονιάς.

Ο Γερμανός φόργουορντ έδειξε τις προθέσεις του στο Mundobasket, στο οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που φαίνεται να περνάει και στην Αρμάνι. Ενδεικτική είναι η πρώτη του εμφάνιση στην Euroleague απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ήταν δεύτερος σκόρερ των Ιταλών με 21 πόντους, πίσω μόνο από τον φοβερό Νίκολα Μίροτιτς (27π.)

Στο ρόστερ της Αρμάνι έμεινε και ο Κέβιν Πάνγκος, ο Μπίλι Μπάρον (θα απουσιάζει αύριο), ο Ντεβόντε Χολ, ο Σαβόν Σίλντς, ο Νικολό Μέλι και ο Κάιλ Χάινς, ενώ βαρόμετρο για το πως θα κυλήσει η χρονιά, φαίνεται να είναι η αντικατάσταση στη θέση «5».

Ο Κάιλ Χάινς θα έχει διαφορετικό συμπαίκτη στη θέση, αφού η Αρμάνι Μιλάνο «αφαίρεσε» τον Μπράντον Ντέιβις και πρόσθεσε στο ενεργητικό της τον Άλεξ Πόιθρες, έναν παίκτη που για λογαριασμό του ενδιαφέρθηκε η μισή Ευρώπη πριν από μερικά καλοκαίρια, προτού αυτός καταλήξει στο Τελ Αβίβ και την Μακάμπι.

Το ξεκίνημα που θέλει να διορθώσει και το… περίεργο με το 77,6

Η ομάδα του Μεσίνα έχει δώσει συνολικά πέντε επίσημα παιχνίδια και στην γενικότερη εικόνα αν και δεν μοιάζουν με ανησυχητικά, η συγκομιδή δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Στον αγώνα του Super Cup έχασε από την βασική της αντίπαλο, Βίρτους Μπολόνια με 73-78, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα μετράει 2 νίκες και 1 -αναπάντεχη- ήττα από τη Νάπολι με 77-68. Σε επίπεδο Ευρωλίγκας έχει αγωνιστεί μια φορά, στην ήττα από την Φενέρμπαχτσε στην παράταση, λόγω της αναβολής του παιχνιδιού με την Μακάμπι μετά τα όσα συνέβησαν στο Ισραήλ.

Το ενδιαφέρον παρουσιάζεται στα στατιστικά της ιταλικής ομάδας σε αυτές τις πέντε αναμετρήσεις. Ο μέσος όρος των πόντων στο επιθετικό της κομμάτι είναι στους 77,6 πόντους, δείγμα αρκετά θετικό, όμως σε αυτό πρέπει να υπολογίσουμε πως τρία από τα πέντε παιχνίδια της αφορούν το ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ ένα (αυτό με την Φενέρ) έφτασε στην παράταση.

Παθητικό μέσο όρο, το Μιλάνο μετράει ξανά 77,6 πόντους, γεγονός που δεν παρατηρείται πολύ συχνά. Με λίγα λόγια η Αρμάνι Μιλάνο σε πέντε παιχνίδια έχει βάλει 388 πόντους και έχει δεχθεί επίσης 388 πόντους!

Το ξεκίνημα της δεν είναι κακό, όμως προς το παρόν της λείπουν τα μεγάλα αποτελέσματα και ένα τέτοιο θα είναι αν καταφέρει να κερδίσει αύριο τους φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ