Παναθηναϊκός: «Εξαφανισμένος» στα πρώτα ημίχρονα (vids,pics)

Παναθηναϊκός: «Εξαφανισμένος» στα πρώτα ημίχρονα (vids,pics)

Η παρουσία του Παναθηναϊκού εκτός ΟΑΚΑ προβληματίζει, με τους πράσινους να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα στα πρώτα ημίχρονα τους, τα οποία και επηρεάζουν αρνητικά τη συνολική τους παρουσία...

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ψάχνει ακόμη την «ταυτότητα» του, μετά την ολοκληρωτική ανανέωση του ρόστερ του.

Οι πράσινοι ηττήθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε με 83-69, σε μια αναμέτρηση που δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στο ρυθμό της, αφήνοντας την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να κυριαρχήσει σε αυτή.

Το μεγάλο ζήτημα του Παναθηναϊκού στην Πόλη, ήταν ξανά το πρώτο του ημίχρονο, σε αυτό δηλαδή που άφησε την Φενέρ να πάρει μια ασφαλή διαφορά, η οποία δύσκολα μπορούσε να γυρίσει.

Το ζήτημα με το πρώτο ημίχρονο δεν αποτελεί φαινόμενο που διακρίνεται πρώτη φορά. Είναι το στοιχείο που εμφανίζεται σε όλες τις εκτός έδρας αναμετρήσεις και έχει ως αποτέλεσμα να «ρίχνει» την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και να της αφαιρεί την συγκέντρωση.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στα πρώτο επίσημο ματς, δηλαδή στο Super Cup της Ρόδου. Στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό ουσιαστικά ήταν τυπικά φιλοξενούμενος, αλλά πρακτικά ήταν εκτός ΟΑΚΑ.

Το αποτέλεσμα εκείνης της βραδιάς είναι γνωστό. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ άσχημο ημίχρονο, το οποίο εν τέλει έκλεισε στο -26 (37-11)! Φυσικό και επόμενο ήταν να «καθηλώσει» την ομάδα στο δεύτερο μέρος, με το «τριφύλλι» να χάνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν (75-51).

Ανάλογη εικόνα και στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα, αυτόν για το ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στο Περιστέρι. Το παιχνίδια αυτό αποτελεί την εξαίρεση στην τελική έκβαση της αναμέτρησης, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη στο «Α. Παπανδρέου». Για να φτάσει όμως στη νίκη πέρασε πολύ δύσκολα στα δυτικά προάστια.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στο +12 (36-24). Το σύνολο του Αταμάν βρήκε τις απαιτούμενες λύσεις στο δεύτερο μέρος ώστε να πάρει τη νίκη, όμως το στατιστικό με τα πρώτα ημίχρονα επιβεβαιώθηκε.

BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΠΑΟ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Για να φτάσουμε ξανά στο χθες. Ο Παναθηναϊκός έκανε εκτός ΟΑΚΑ ακόμη ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Η διαφορά έκλεισε στο -15 (43-28) και το παιχνίδι είχε πάρει πλέον τον δρόμο του, ότι και να προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός Είτε κέρδισε είτε έχασε, κυριάρχησε στα πρώτα ημίχρονα του ΟΑΚΑ

Οι πράσινοι έχουν δώσει τρία επίσημα ματς στη φετινή σεζόν στο ΟΑΚΑ, στα οποία έχουν κερδίσει την Μπάγερν και το Μαρούσι ενώ έχουν χάσει από τον Ολυμπιακό για την Euroleague.

Δύο νίκες και μια ήττα, όμως το γεγονός είναι ότι και στις τρεις αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός είχε το «πάνω χέρι» κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Με τον Ολυμπιακό ήταν στο +7 (43-36), με την Μπάγερν επίσης στο +7 (37-30), ενώ με το Μαρούσι στο +18 (47-29).

Αφενός αυτό δείχνει τη δυναμική που μπορεί να δώσει το κλειστό του ΟΑΚΑ στην ομάδα του Αταμάν, μέχρι αυτή να βρει τα πατήματά της, αφετέρου πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μην χάσει εύκολα και τις υπόλοιπες εκτός έδρας αναμετρήσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ